06/06/2020
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Κυριακή 21 Απριλίου 2019 - 20:42

Η ελληνική ταινία που διεκδικεί φέτος Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες (pic)

«Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς» του Βασίλη Κεκάτου είναι υποψήφια στην κατηγορία μικρού μήκους

Το ελληνικό σινεμά θα δώσει για άλλη μια χρονιά το παρών στις Κάννες και μάλιστα διεκδικώντας Χρυσό Φοίνικα.

Αυτή τη φορά, η ταινία «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς» του Βασίλη Κεκάτου διεκδικεί το βραβείο στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας μικρού μήκους.

Πρόκειται από μόνη της για μια σπουδαία διάκριση, αν αναλογιστεί κανείς ότι επιλέχθηκε ανάμεσα σε 4.240 ταινίες από όλο τον κόσμο.

Η ταινία αφορά δύο άγνωστους νεαρούς άντρες οι οποίοι συναντιούνται αργά τη νύχτα σε ένα ξεχασμένο βενζινάδικο της παλιάς Εθνικής Οδού.

Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22.50 ευρώ. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.

Ο Κεκάτος έχει ήδη στο ενεργητικό του το σπουδαίο «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν» που συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Λοκάρνο και του Σάντανς και βραβεύτηκε διπλά στο Φεστιβάλ της Δράμας (καλύτερη ταινία νοτιοανατολικής Ευρώπης, ειδικό βραβείο Επιτροπής) και στις Νύχτες Πρεμιέρας (ανδρικής ερμηνείας για τον Ανδρέα Κωνσταντίνου β' καλύτερη ταινία).

Το διαγωνιστικό τμήμα των μικρού μήκους ταινιών αποτελείται από 11 ταινίες (9 μυθοπλασίας, ένα ντοκιμαντέρ, μία κινουμένων σχεδίων) από την Αμερική, το Ισραήλ, την Σουηδία, την Φινλανδία, την Γαλλία, την Αλβανία και αλλού.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής για τις μικρού μήκους ταινίες θα είναι η σκηνοθέτιδα Κλερ Ντενί.

Το 72ο Φεστιβάλ Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 14 ως και τις 25 Μαΐου.

Μοιραστείτε το: