05/06/2020
Κόσμος | Σάββατο 20 Απριλίου 2019 - 02:03

Δηλώνει αθώος με μεταθανάτια επιστολή του

Ο πρώην πρόεδρος του Περού, Άλαν Γκαρσία, που αυτοκτόνησε δεν αποδέχεται ότι έκανε κάτι μεμπτό

Δύο μέρες μετά την αυτοκτονία του ο Άλαν Γκαρσία επανήλθε στην επικαιρότητα με μια μεταθανάτια επιστολή του που ήρθε στην επιφάνεια την Παρασκευή (19/4). Ο πρώην πρόεδρος του Περού αρνείται ότι έχει κάνει μεμπτό και πως έχει κάποια σχέση με το σκάνδαλο Odebrecht.

«Είδα τους άλλους να περπατούν με χειροπέδες, μάρτυρες της θλιβερής ύπαρξής τους, όμως ο Άλαν Γκαρσία δεν θα υποβληθεί σε αυτές τις αδικίες και σ' αυτό το τσίρκο», έγραψε ο πρώην πρόεδρος στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του προς τα έξι παιδιά του, την οποία διάβασε μία από τις κόρες του στην κηδεία του και συνέχισε ως εξής:

«Δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει (παράνομος) λογαριασμός, δωροληψία, πλουτισμός. Η ιστορία έχει μεγαλύτερη αξία από οποιοδήποτε υλικό πλούτο. Αφού εκπλήρωσα το καθήκον μου στην πολιτική και στις ενέργειές μου υπέρ του λαού, αφού πέτυχα στόχους που άλλοι λαοί ή κυβερνήσεις δεν πέτυχαν, δεν θα δεχτώ αυτόν τον εξευτελισμό. Αφήνω στα παιδιά μου την αξιοπρέπεια των αποφάσεών μου, στους συντρόφους μου μια ένδειξη υπερηφάνειας και το πτώμα μου ως ένδειξη της περιφρόνησής μου απέναντι στους αντιπάλους μου, επειδή ήδη πέτυχα την αποστολή που μου ανατέθηκε».

Ο Γκαρσία αυτοπυροβολήθηκε πριν τον συλλάβει η Αστυνομία, ενώ για το ίδιο σκάνδαλο με την βραζιλιάνικη εταιρεία οικοδομών κατηγορούνται άλλοι τρεις πρόεδροι του Περού.

 

Μοιραστείτε το: