26/05/2020
Ελλάδα | Σάββατο 20 Απριλίου 2019 - 00:57

Ποινή 13 ετών στον 79χρονο που σκότωσε προσφυγόπουλο

Το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Χίου τον καταδίκασε για την «εκτέλεση» του 15χρονου Σύριου

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Χίου, που την Παρασκευή (19/4) καταδίκασε σε κάθειρξη 13 ετών τον 79χρονο από τη Μόρια, που τον Ιούλιο του 2018 είχε σκοτώσει ένα 15χρονο προσφυγόπουλο με κυνηγετική καραμπίνα.

Η ποινή είναι χωρίς αναστολή για τον θανάσιμο τραυματισμό του παιδιού στο κεφάλι και στα κάτω άκρα. Το δικαστήριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης HIAS Greece, η οποία εκπροσώπησε το θύμα που είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέα και καταδίκασε το δράστη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε άμυνα και ότι το έγκλημα διαπράχθηκε εν βρασμώ ψυχής.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αποδείχθηκε ότι ο 79χρονος πυροβόλησε το 15χρονο Σύριο μπροστά στα μάτια των γονιών του και του ανήλικου αδελφού του. Η οικογένεια είχε φύγει από τον καταυλισμό κατά τα επεισόδια που είχαν τότε προηγηθεί ανάμεσα σε αραβόφωνους και Αφγανούς προκειμένου να προστατευθεί. Περίμεναν  να ηρεμήσουν τα πράγματα για να επιστρέψουν στον καταυλισμό.

Ο δράστης έχει στο παρελθόν καταδικαστεί ξανά σε πολυετή κάθειρξη για τον φόνο της γυναίκας του, ποινή την οποία και εξέτισε.

Με ανακοίνωση της οργάνωση HIAS Greece, χαιρετίζει την απόφαση του δικαστηρίου «η οποία στέλνει ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια σε κάθε είδους αυτοδικία».

Μοιραστείτε το: