30/05/2020
Ελλάδα | Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 - 14:34

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας Λοβέρδου και Σαλμά εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το ζήτησαν και οι δύο * Τη... γλίτωσαν Πολάκης και Καμμένος

Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την Παρασκευή (19/4) θα συζητηθεί το θέμα της άρσης της ασυλίας των Ανδρέα Λοβέρδου και Μάριου Σιαλμά, με την Επιτροπή Δεοντολογίας να την εισηγείται.

Η ακρόαση έγινε την Πέμπτη (18/4) και οι δύο ζήτησαν την άρση της.

Ο Λοβέρδος, που θεωρείται ύποπτος για την πράξη της παθητικής δωροδοκίας, στρεφόμενης κατά του Δημοσίου κατ’ εξακολούθηση για την υπόθεση Novartis, δεν μίλησε περισσότερο από 1,5 λεπτό, τονίζοντας δεν θα κάνει χρήση της ασυλίας του,  ούτε του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. 

Όπως είπε, δεν επιθυμεί την άρση της, προκειμένου «να αποκαλυφθεί όλη η σκευωρία σε βάρος μου», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ανάλογη εισήγηση έκανε και ο Μάριος Σαλμάς για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων, καθώς και ο ίδιος, όπως είπε, θέλει να αποδείξει ότι είναι θύμα «πολιτική σκευωρίας».

Όλα τα κόμματα ψήφισαν «ναι», εκτός της Ένωσης Κεντρώων που δήλωσε «παρών»

Αντίθετα, ένταση υπήρξε όταν συζητήθηκε η υπόθεση του Παύλου Πολάκη μετά τη μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην ομιλία του έκανε λόγο για «φθηνό αντιπερισπασμό μπροστά σε αυτά που έρχονται», ενώ μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σημείωσε: «Εγώ έπιασα τον κλέφτη κι εκείνος μου έκανε μήνυση γιατί τον έβρισα».

Αν και δεν ζήτησε άρση της ασυλίας του, η Επιτροπή αποφάσισε την μετατροπή της δικογραφίας σε υπουργική θεωρώντας ότι τα όσα καταγγέλλει ο Γεωργιάδης τελέστηκαν κατά την υπουργική θητεία Πολάκη, συνεπώς η υπόθεση δεν θα παραπεμφθεί στη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του Πάνου Καμμένου για τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης, ο οποίος είχε αιτηθεί και πέτυχε την ίδια μετατροπή, με τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να κάνουν λόγο για «αυτοεξευτελισμό».

Μοιραστείτε το: