06/06/2020
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Κυριακή 14 Απριλίου 2019 - 19:32

Μαραθώνιος χορού στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δωρεάν σχεδόν όλες οι εκδηλώσεις για την αντίστοιχη Παγκόσμια Ημέρα την Κυριακή 21 Απριλίου

Όπως της... αρμόζει θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την Κυριακή 21 Απριλίου θα λάβει χώρα σειρά εκδηλώσεων, με την είσοδο στην πλειοψηφία τους να είναι ελεύθερη.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ θα γίνουν μαθήματα και επιδείξεις capoeira, popping, latin, breakdance, tango, tap dancing και swing, μαθήματα μπαλέτου για παιδιά και εφήβους, ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων, battles ανάμεσα σε διαφορετικά είδη χορού, σεμινάρια χοροθεραπείας και τεχνικής σύγχρονου χορού, επιδείξεις από τη Σχολή Χορού της ΕΛΣ και ομάδες χορού.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε διαφορετικά σημεία στο ΚΠΙΣΝ από τις 10 το πρωί έως τα μεσάνυχτα.

Η μόνη εκδήλωση επί πληρωμή θα είναι η παράσταση μπαλέτου «Από τη Ρωσία με αγάπη». Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει το μοναδικό αυτό τρίπτυχο χορού, φέρνοντας στη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος τρία σπουδαία μπαλέτα του Ίγκορ Στραβίνσκι.

Πρόκειται για τα έργα Η ιεροτελεστία της άνοιξης, Το τραγούδι του αηδονιού και Οι γάμοι, σε χορογραφίες Δάφνι Κόκκινου, Μάρκο Γκαίκε και Κωνσταντίνου Ρήγου. Από τις 6 Απριλίου και για έξι παραστάσεις στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ακολουθεί η προβολή Stravinsky Miniatures, ενώ η συμμετοχή γίνεται με ηλεκτρονική προεγγραφή στο nationalopera.gr

Η μέρα θα ολοκληρωθεί όπως τις αρμόζει, με ένα μεγάλο χορευτικό disco πάρτι στην Αγορά στις 21.30, με τον DJ Constantin να μας περιμένει όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, χορευτικού επιπέδου και φυσικής κατάστασης!

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα.

Μοιραστείτε το: