16/07/2020
Ομάδες | Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013 - 13:59

Ο Πριόνας μιλάει... ιταλικά για τον Αστέρα

Ο τεχνικός της ομάδας των δυτικών προαστίων παραχώρησε συνέντευξη σε ιταλική ιστοσελίδα και αναφέρθηκε στους στόχους που υπάρχουν στο σύλλογο της Μαγούλας

Το να βλέπεις Έλληνα προπονητή και μάλιστα κάποιον που να βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία ομάδας μικρότερης κατηγορίας να μιλά σε ιστοσελίδα του εξωτερικού δεν είναι και το πλέον σύνηθες.

Κι όμως, τα επιτεύγματα του Αντώνη Πριόνα με τον Αστέρα Μαγούλας κέντρισαν το ενδιαφέρον των Ιταλών κι έτσι ο Ευβοιώτης κόουτς παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Generazioneditalenti.com.

Ο τεχνικός της ομάδας των δυτικών προαστίων μίλησε για τους στόχους που υπάρχουν εν όψει της νεάς σεζόν, για τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν και μπορούν να φτάσουν τον Αστέρα στη Σούπερ Λίγκα, για το δίκτυο σκάουτινγκ που έχει οργανωθεί και το A-SPORTS.GR σας παρουσιάζει τη συνέντευξή του αυτούσια.

Αναλυτικά:

Δεν είστε νέοι στο χώρο, όπως φαίνεται και από τις τρεις ανόδους τα τελευταία τέσσερα χρόνια; Ποιο είναι το μυστικό;

«Μέρα με τη μέρα, προσπαθούμε να βελτιωθούμε σε κάθε τομέα, τόσο σε οργανωτικό, όσο και σε τεχνικό επίπεδο. Ο στόχος μας, παρά το περιορισμένο μπάτζετ, είναι να έχουμε ποδοσφαιριστές με μεγάλες φιλοδοξίες, να θέλουν να πετύχουν άμεσα και να φτάσουνε με την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Τα τελευταία δυο χρόνια, 4 παίκτες μας μετακινήθηκαν σε ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Ένα άλλο μυστικό μας είναι ότι όντας μια “οικογένεια” οι αποφάσεις παίρνονται από μια μικρή ομάδα ατόμων σε μικρό χρονικό διάστημα. Αντιθέτως, σε μια μεγάλη εταιρεία χρειάζονται μερικές εβδομάδες πριν παρθούν σημαντικές αποφάσεις».

Θα βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπως είναι η Β’ κατηγορία της Ελλάδας. Ποιοι είναι οι στόχοι;

«Θέλουμε να μείνουμε στην κατηγορία, ελπίζοντας να πάρουμε καλά αποτελέσματα τους πρώτους μήνες, έτσι ώστε να μπουν στην ομάδα νεαροί παίκτες. Είναι ένα πρωτάθλημα μακρύ και δύσκολο, αλλά δουλεύουμε για να πετύχουμε στο έπακρο».

Αναμφίβολα οι νεαροί παίκτες παίζουν σημαντικό ρόλο στο πρότζεκτ σας. Πιστεύετε ότι μπορείτε να αναπτύξετε αυτό τον τομέα τη στιγμή που θα αντιμετωπίζετε σκληρό ανταγωνισμό;

«Φυσικά είναι δύσκολο να παίξουν άμεσα νεαροί παίκτες, αλλά στόχος μας είναι να έχουμε καλά αποτελέσματα στις πρώτες αγωνιστικές για να έχουμε μόνιμα νεαρούς παίκτες στην πρώτη 11άδα και να τους δουν ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Υπάρχουν στην ομάδα ταλέντα που να είναι έτοιμα να παίξουν στην Ιταλία;

«Όχι αυτή τη στιγμή, αλλά μετά από ένα ή δύο χρόνια είμαι βέβαιος ότι αρκετά από τα “παιδιά” μας θα είναι έτοιμα για ένα μεγάλο άλμα, είτε στην Ιταλία είτε σε άλλο υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα της Ευρώπης. Πρέπει να δουλεύψουμε μέρα με τη μέρα με τα παιδιά, να προσπαθήσουμε να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη που έχουν στις ικανότητές τους και να τα “μεγαλώσουμε” τόσο ποδοσφαιρικά όσο και από πλευράς χαρακτήρα. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτά το ότι μπορούν να παίξουν σε ένα πρωτάθλημα όπως η Β’ κατηγορία της Ελλάδας, αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορούν να πετύχουν σημαντικά πράγματα».

Έχετε μια δομή που επιτρέπει να αποκτάτε παίκτες με προοπτική απ’ όλο τον κόσμο, όπως οι πρόσφατες μεταγραφές από Ισπανία και Ουρουγουάη. Μπορείτε να μας περιγράψετε πώς δουλεύετε στο θέμα σκάουτινγκ;

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει επαφές σε διάφορες χώρες, με ατζέντηδες και με σκάουτερ, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα συνεχές δίκτυο πληροφοριών. Οι τελευταίες μεταγραφές δείχνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, μιας και συμφωνήσαμε με παίκτες που έχουν σπουδαία προοπτική και μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ψάχνουμε για παίκτες που είναι “πεινασμένοι”, έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει άμεσα σημαντικούς στόχους. Πιστεύουμε ότι το σκάουτινγκ είναι σημαντικό για να μεγαλώσει η ομάδα και να μην περιορίζεται μόνο στην εγχώρια αγορά για απόκτηση ποδοσφαιριστών. Σε αυτό βοηθά και η παρουσία του αθλητικού διευθυντή Νίκου Ίσσαρη, ενός ικανού σκάουτερ, που έχει αρκετές διασυνδέσεις στην Ευρώπη και σε άλλης ηπείρους. Φυσικά η απόφαση για την απόκτηση παικτών έρχεται έπειτα από προσεκτική ανάλυση και προσπαθούμε να μάθουμε λεπτομέρειες για τον χαρακτήρα των παικτών και την ικανότητά τους να προσαρμόζονται άμεσα στη χώρα μας. Τους τελευταίους μήνες έχουμε πάρει συμβουλές και από τον Αλεσάντρο Σόλι, που μας έχει δείξει πώς να αναπτύξουμε και να διατηρήσουμε ένα δίκτυο σκάουτινγκ σε διάφορες χώρες».

Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει συνεργασία εντός του συλλόγου και να έχετε τον ίδιο στόχο;

«Τα πράγματα μέσα στην ομάδα είναι τα ίδια όπως μέσα σε μια οικογένεια. Πρέπει να μοιράζεσαι ιδέες και σχέδια, να δουλεύεις καθημερινά προς την ίδια κατεύθυνση και με την ίδια λογική. Εγώ και η ομάδα μου αντιμετωπίζουμε κάθε θέμα με τον αθλητικό διευθυντή Νίκο Ίσσαρη, προσπαθώντας να βρούμε τη σωστή λύση σε κάθε πρόβλημα και προσπαθούμε να πετύχουμε τους στόχους μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εντός της ομάδας τα μοιραζόμαστε όλα και δεν υπάρχουν μυστικά. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να πάρεις τα αποτελέσματα που θέλεις».
Μοιραστείτε το: