27/04/2024
Ειδήσεις | Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 - 14:50

Αυτή είναι η μασκότ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020

Παρουσιάστηκε ο Skillzy

Τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020 ξεκίνησαν και, μπορεί η τελική φάση να αργεί, αλλά ήδη έχουμε αρχίσει τον δρόμο μας προς τα εκεί.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκε την Κυριακή (24/3) και η επίσημη μασκότ της διοργάνωσης.

Πρόκειται για τον Skillzy, ο οποίος παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας θεαματικής εκδήλωσης πριν από τον αγώνα Ολλανδίας-Γερμανίας στο Άμστερνταμ.

Μάλιστα, δεν ήταν μόνος, καθώς είχε για παρέα δύο εκπροσώπους του freestyle ποδοσφαίρου και του «ποδοσφαίρου του δρόμου», τη Βρετανίδα Λιβ Κουκ και τον Νορβηγό Τομπίας Μπεκς που επιθυμούν να αποκτήσουν... φίλους.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ: «Η επίσημη μασκότ του επετειακού UEFA EURO 2020 αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας θεαματικής εκδήλωσης πριν από τον αγώνα Ολλανδίας-Γερμανίας για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο  Άμστερνταμ.

Ωστόσο ο Skillzy, δεν ήταν μόνος του στην παρουσίαση, ούτε και θα είναι κατά τη διάρκεια της προκριματικής φάσης και μέχρι τα τελικά. Είχε για παρέα δύο εκπροσώπους του freestyle ποδοσφαίρου και του "ποδοσφαίρου του δρόμου", με τη φανερή πρόθεση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας να προβάλλει πολύπλευρα το άθλημα, δίνοντας έμφαση στην ατομική τεχνική και το ελεύθερο στιλ ποδοσφαίρου.

Συνοδευόμενος λοιπόν από δύο από τους κορυφαίους εκπροσώπους του freestyle foottball και του street football παγκοσμίως, τη βρετανίδα Liv Cooke και τον Νορβηγό Tobias Becs, ο Skillzy και οι φίλοι του, παρουσίασαν μερικές από τις ικανότητές τους στους 55.000 θεατές του αγώνα στη "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα".

"Το να είσαι σε θέση να μεταφέρεις την ομορφιά του freestylε football και του street football στους φίλους του ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη, είναι μια πραγματικά ξεχωριστή ευκαιρία", λέει η Liv, η πρώην παγκόσμια πρωταθ΄'ητρια από την Αγγλία και πρεσβευτής του #WePlayStrong Together#. "Είτε παίζετε στο πάρκο είτε στην παγκόσμια σκηνή, είτε πρόκειται για ποδόσφαιρο είτε για freestyling, αυτό που κάνουμε είναι να ακφράζουμε τον εαυτό μας με την μπάλα στα πόδια".

Η ευκαιρία σας να εμπλακείτε

Η UEFA δεν έμεινε μόνο στην εντυπωσιακή παρουσίαση της μασκότ και των "φίλων" της. Άτομα από τις 12 πόλεις έδρες της τελικής φάσης του UEFA EURO 2020, καλούνται να ακολουθήσουν τις συμβουλές της Liv και να δείξουν τις ικανότητές τους: να ανεβάσουν ένα βίντεο με δεξιότητες, ως αντιπρόσωποι της πόλης τους και παίξουν τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο κατά τη διάρκεια των τελικών!

Οι Liv και Tobias θα επιλέξουν τις συμμετοχές που θα "προκριθούν" σε δημόσια ψηφοφορία, ώστε να επιλεγούν τελικά δύο άτομα, ένας άντρας και μία γυναίκα, για καθεμία από τις πόλεις που θα φιλοξενηθούν αγώνες της τελικής φάσης: Άμστερνταμ, Μπακού, Μπιλμπάο, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Γλασκώβη, , Τη Ρώμη και την Αγία Πετρούπολη.

Εάν ζείτε εκτός των δώδεκα χωρών υποδοχής αγώνων της τελικής φάσης, επίσης μπορείτε να συμμετάσχετε. Ανεβάστε ένα βίντεο και θα σας προσφερθεί μια εξατομικευμένη έκδοση του UEFA EURO 2020.

Για να μάθετε περισσότερα για τον διαγωνισμό πατήστε ΕΔΩ.

"Το UEFA EURO 2020 θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στην ιστορία και η συμμετοχή της freestyle κουλτούρας θα το ενισχύσει μόνο ως θέαμα και θα διασφαλίσει ότι υπάρχει κάτι για όλους", λέει ο Tobias, πρώην πρωταθλητής Ευρώπης από τη Νορβηγία. "Πρόκειται για μια συναρπαστική στιγμή διάδρασης."

Οι 24 νικητές θα γίνουν τοπικοί UEFA EURO 2020 Freestylers και θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ικανότητές τους σε επιλεγμένες εκδηλώσεις».

Μοιραστείτε το: