19/07/2019
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 - 22:22

ΦΙΦΑ για τα επεισόδια στο ντέρμπι: «Αντιμετωπίστε τη βία με αυστηρότητα»

Η Επιτροπή Παρακολούθησης στην Ελλάδα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας εξέδωσε ανακοίνωση και καταδικάζει τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να κατέθεσε ένσταση για τη διακοπή του αγώνα στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό, όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά από τους «πράσινους». Ακόμα και η ΦΙΦΑ πήρε θέση για τα επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι και με ανακοίνωση της Επιτροπής Παρακολούθησης που έχει στην Ελλάδα ζητάει την Τρίτη (19/3) την αυστηρή καταδίκη αυτών των γεγονότων. Η βία δεν ταιριάζει στο ποδόσφαιρο, είναι το νόημα της ανακοίνωσης.
Μάλιστα, επισημαίνεται ότι στο γήπεδο ήταν ο Πετρ Φούσεκ (φωτό) ως εκπρόσωπός της.

FIFA καταδικάζει τα θλιβερά επεισόδια που οδήγησαν στη διακοπή το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και ζητά ν' αντιμετωπιστεί το ζήτημα με τη μεγίστη σοβαρότητα και χωρίς καθυστέρηση.

«Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διασφάλιση της εποπτείας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα απαράδεκτα περιστατικά βίας που οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα της Super League μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 και εκφράζει τη βαθύτερη ανησυχία της.

Ένα από τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης και ο διορισμένος εμπειρογνώμονας της FIFA στην ΕΠΟ, κ. Φούσεκ, ήταν επίσης προσωπικά παρόντες και μάρτυρες των επεισοδίων που σημειώθηκαν την Κυριακή το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Δυστυχώς τέτοιου είδους περιστατικά επαναλαμβάνονται εντός και εκτός των γηπέδων στην Ελλάδα.

Οι δράστες αυτών των επαίσχυντων περιστατικών δεν έχουν καμία θέση στο ποδόσφαιρο και πιστεύουμε ότι οι τοπικές αρχές και οι ελληνικές ποδοσφαιρικές αρχές, με βάση τις αντίστοιχες αρμοδιότητές τους, θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα με μέγιστη αυστηρότητα και χωρίς καμία καθυστέρηση.

Επιπρόσθετα, προτρέπουμε όλα τα αρμόδια όργανα στην Ελλάδα καθώς και τους αθλητικούς και ποδοσφαιρικούς φορείς να προβούν σε άμεσες, κατάλληλες και απτές ενέργειες με στόχο την εξάλειψη κάθε μορφής βίας που συνδέεται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους όρους της εντολής που έχουν λάβει από τη FIFA, η Επιτροπή Παρακολούθησης και ο διορισμένος εμπειρογνώμονας της FIFA θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις αναφορικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο και να αναφέρουν σχετικά στη FIFA και την UEFA.

Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Μοιραστείτε το: