19/07/2019
Διοικητικά - Δικαστικά | Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 - 16:16

Σεμινάριο της ΕΠΟ για την αδειοδότηση των ομάδων

Με παρουσία εκπροσώπων της ΟΥΕΦΑ για τις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας και της Β’ Εθνικής

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή γίνεται μεγάλη συζήτηση για την αδειοδότηση των ΠΑΕ, τόσο της Σούπερλ Λίγκας, όσο και της Β’ Εθνικής. Γι’ αυτό και σε ετήσια βάση η ΕΠΟ διοργανώνει ένα σεμινάριο, ώστε να γνωρίζουν οι παράγοντες πώς να κινηθούν στον συγκεκριμένο τομέα, κάτι που έγινε και φέτος με τη συμμετοχή εκπροσώπων και εμπειρογνώμονα της ΟΥΕΦΑ.

«Το ετήσιο σεμινάριο αδειοδότησης, που διοργανώνει η Ε.Π.Ο. σε συνεργασία με την UEFA πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου στην Αθήνα, με συμμετοχή των ομάδων της SuperLeague και της FootballLeague», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ που εκδόθηκε τη Δευτέρα (18/3) και συνεχίζει ως εξής:

«Από την πλευρά της UEFA παρέστησαν οι κ.κ AlexAngelopoulos, DanieleBernardi και MichelJacquemoux, ενώ στην έναρξη του σεμιναρίου απεύθυναν χαιρετισμό ο Α’ αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Αστέριος Αντωνίου και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμων των FIFA και UEFA κ. PetrFousek.

Η πρώτη παρουσίαση αφορούσε το οικονομικό γίγνεσθαι στην Ευρώπη, την ανάλυση της πορείας των οικονομικών μεγεθών στην Ελλάδα ανά έτος, καθώς και μια σύγκριση με τα αντίστοιχα οικονομικά μεγέθη σε χώρες που μπορούν να συγκριθούν με την δική μας (πληθυσμός, σύνολο ομάδων κλπ).

Η δεύτερη παρουσίαση αφορούσε τις αλλαγές στην τελευταία έκδοση του Κανονισμού Αδειοδότησης.

Η τρίτη παρουσίαση, του Διευθυντή Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο κ. Γ. Δημητρίου, είχε ως αντικείμενο την ορθή υποβολή των στοιχείων, τον ενδεδειγμένο χειρισμό σε υποθέσεις οφειλών, την ανάλυση των δεδομένων που λαμβάνονται υπόψη αναφορικά με την βιωσιμότητα των ΠΑΕ, μια συνολική απεικόνιση της διαδικασίας αδειοδότησης και των πραγματικών δεδομένων αναφορικά με το Άρθρο 45.

Η τέταρτη παρουσίαση αφορούσε αποκλειστικά το FinancialFairPlay και την νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ανάρτηση των οικονομικών στοιχείων».

Μοιραστείτε το: