23/05/2019
ΠΑΟΚ | Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 - 20:30

«Πρόβλεψη τριετούς χρήσης του Καυτανζογλείου από τον ΠΑΟΚ»

Ο πρόεδρος του σταδίου, Απόστολος Μητιντζής, μίλησε για το ενδεχόμενο μετακόμισης των «ασπρόμαυρων» για την ανακατασκευή της Τούμπας

Φαίνεται ότι πλάνο του ΠΑΟΚ για ανακατασκευή της Τούμπας και τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου γηπέδου προχωράει, σύμφωνα με όσα είπε την Παρασκευή (15/3) και ο ο πρόεδρος της Επιτροπής Καυτανζογλείου.

Ο Απόστολος Μητιντζής μίλησε στον ραδιοσταθμό «ArenaFM» και αναφέρθηκε στις προοπτικές που υπάρχουν για χρήση τριετίας από τον ΠΑΟΚ.

«Η συζήτηση ήταν διερευνητική. Συζητήσαμε και πριν από δυο χρόνια περίπου, για μια σειρά ζητημάτων. Φρεσκάραμε την προηγούμενη συζήτηση, για το ενδεχόμενο χρήσης του Καυτανζογλείου από τον ΠΑΟΚ, ενόψει της κατασκευής του νέου γηπέδου του, της “ΝΕΑΣ ΤΟΥΜΠΑΣ”. Εφόσον δρομολογείται ήδη η διαδικασία για το νέο γήπεδο, πρέπει να θεωρήσουμε προ των πυλών τη μετακόμιση του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο, για το διάστημα κατασκευής του γηπέδου στην Τούμπα», είπε αρχικά ο Μητιντζής και ρωτήθηκε για το πότε μπορεί να χρησιμοποιήσει το Καυτανζόγλειο:

«Πρόθεση του ΠΑΟΚ είναι αν όλα πάνε καλά με την αδειοδότηση και την έγκριση του χωρικού σχεδίου που προηγείται, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, ακόμα και από την αρχή της επόμενης σεζόν. Αυτά είναι ζητήματα χρονοβόρα, που δεν έχουν ολοκληρωθεί, άρα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί».

Για το τι χρειάζεται για να θεωρηθεί ετοιμοπαράδοτο για τον ΠΑΟΚ το συγκεκριμένο Εθνικό Στάδιο: «Υπάρχουν διάφορα επίπεδα ετοιμότητας. Για αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ, σε ένα, ενάμιση μήνα, μπορούν να γίνουν σύντομα οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Τεχνικά είναι εφικτό. Το Καυτανζόγλειο ούτως ή άλλως πληροί τον μεγαλύτερο αριθμό των προδιαγραφών. Υπάρχουν ζητήματα που δεν ήταν στην πρόβλεψη, όταν ανακατασκευάστηκε το Στάδιο, όπως κάμερες, τουρνικέ. Μπορούν όμως να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κάποιες συμπληρωματικές εργασίες, σε αποδυτήρια, δημοσιογραφικά, όλα σε σύντομο διάστημα μπορούν να φτιαχτούν. Υπάρχουν, είναι υφιστάμενα, πιθανόν να θέλουν αναβάθμιση».

Για τη χωρητικότητα του γηπέδου: «Η χωρητικότητα είναι 28.000 θέσεις, περίπου όσο η Τούμπα. Κανονικά το Στάδιο Κυριακή στις 2 κλείνει και ότι αγώνες γίνονται εκεί είναι υπερωριακοί, η απασχόληση για τους υπαλλήλους και όσοι χρειάζονται για να γίνουν εκεί οι αγώνες».

Για το αν είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ αυτή η συνεργασία: «Εννοείται, είναι θέμα του ΠΑΟΚ για το αν γίνει αυτή τη συνεργασία. Το Στάδιο ήταν σύμφωνο από πριν. Είναι ένα Εθνικό Στάδιο, έχει σκοπό να εξυπηρετεί, είτε για στίβο, είτε για το ποδόσφαιρο. Άλλωστε, σχεδόν όλες οι ομάδες της περιοχής, έχουν δηλωμένη σαν δεύτερη έδρα αυτό το γήπεδο, όπως Άρης, ΠΑΟΚ, Απόλλων Καλαμαριάς, νομίζω και ο Μακεδονικός, ίσως και ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Είναι εφικτό να γίνει και εκεί το τελευταίο ματς του ΠΑΟΚ, με γηπεδούχο τον ΠΑΣ. Η διοίκησή μας και όλος ο κόσμος, θα ήθελε να παίζει ο ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο».

Για το χρονικό ορίζοντα της παραμονής εκεί: «Δεν ξέρεις πως εξελίσσονται τα πράγματα, η πρόβλεψη είναι οτι θα χρειαστεί μια τριετία να παίξει εκεί ο ΠΑΟΚ. Σε αυτό το διάστημα, είναι εφικτό να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο γήπεδο της Τούμπας».

Μοιραστείτε το: