22/05/2019
ΑΕΚ | Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 - 20:17

Η Περιφέρεια ενέκρινε τα 20.000.000 ευρώ για την «Αγια-Σοφιά»

Η σχετική σύμβαση με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ πέρασε με ευρύτατη πλειοψηφία από το Συμβούλιο

Ευχάριστα νέα προέκυψαν για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (14/3).

Αντικείμενό της ήταν η σύναψη σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ για τη δεύτερη φάση των εργασιών και την αποπεράτωση του έργου.

Με ευρύτατη πλειοψηφία, λοιπόν, εγκρίθηκαν τα 20.000.000 ευρώ της Περιφέρειας και πλέον το ποσό είναι και τυπικά διαθέσιμο για τη χρηματοδότηση της δεύτερης φάσης της κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς».

«Είναι χαρά και τιμή να εισηγούμαι αυτή την άρτια σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ με την οποία είχαμε πολύ καλή συνεργασία.

Το έργο αυτό έχει εγγραφεί από το 2013 στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας. Εμείς, σαν νέα διοίκηση της Περιφέρειας είπαμε ότι θα προχωρήσουμε με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα και με σεβασμό στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Αυτή η σύμβαση υπηρετεί αυτούς τους στόχους.

Με τη σύμβαση κλειδώνει η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Προασπίζει το δημόσιο συμφέρον γιατί η σύμβαση γίνεται με το ερασιτεχνικό σωματείο και με όρους απόλυτα θετικούς για το ερασιτεχνικό σωματείο.

Η χρήση και η εκμετάλλευση του γηπέδου με αυτή τη σύμβαση επιστρέφει στο ερασιτεχνικό σωματείο και μάλιστα εσαεί κάτι που δεν είχε γίνει με το “Γ. Καραϊσκάκης”, στο οποίο η εκμετάλλευση ανήκει σε ιδιώτες.

Όλα είναι πεντακάθαρα και υπέρ της διαφάνειας.

Αυτή η χρηματοδότηση των 20 εκατ. ευρώ αποτελεί μέρος ενός συνολικού αθλητικού προγράμματος της Περιφέρειας, ύψους 210 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει και άλλα αθλητικά έργα».

Μοιραστείτε το: