23/05/2019
Μπάσκετ | Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 - 16:34

Βασιλακόπουλος: «Δεν προβλέπονται ξένοι διαιτητές, να σεβαστούμε τους κανονισμούς»

Ρίχνει το μπαλάκι στην ΚΕΔ ο πρόεδρος της ΕΟΚ

Ο Ολυμπιακός επιμένει στην απόφασή του να μην κατεβαίνει στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό εάν σε αυτά δεν ορίζονται ξένοι διαιτητές και την Τρίτη (12/3) ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό και συμπλήρωσε ότι η ΚΕΔ είναι εκείνη που θα πάρει ως ανεξάρτητο όργανο την τελική απόφαση.

«Κοιτάξτε, δεν έχουμε απόλυτη αρμοδιότητα σε αυτό. Όποιος δεν πάει καλά, οδηγείται στη μετάθεση. Δεν προβλέπονται ξένοι διαιτητές, να σεβαστούμε τις προκηρύξεις και τους κανονισμούς της διαιτησίας. Αυτά που λένε κάποιοι... Λένε ότι στη VTB παίζουν ξένοι διαιτητές. Μα η VTB είναι πολυεθνικό πρωτάθλημα. Αυτός που τα γράφει αυτά, δεν το ξέρει; Όλα γίνονται με την έγκριση των εθνικών πρωταθλημάτων», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: 

«Έχουμε καλούς διαιτητές. Αν έρθουν ξένοι, μετά μπορεί να έρθει κάποιος και να πει ότι δεν τους θέλει και αυτό να γίνεται συνέχεια. Θα παίζουμε την κολοκυθιά; Εγώ είμαι υπέρ του ελληνικού μπάσκετ. Πρέπει να είσαι σε όλα τα επίπεδα δυνατός. Και στη διοίκηση, στους παίκτες, στους διαιτητές, στους προπονητές.  Δεν είναι δικό μου θέμα, ή της ΕΟΚ. Είναι θέμα της ΚΕΔ, είναι ανεξάρτητη και αυτή έχει την αρμοδιότητα».

Μοιραστείτε το: