05/06/2020
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ | Κυριακή 18 Αυγούστου 2013 - 16:08

Αναστασίου: «Προσπάθεια αλλαγής φιλοσοφίας»

Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, σύμφωνα με τον προπονητή του

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού έγινε μια προσπάθεια αλλαγής τόσο της φιλοσοφίας όσο και της αγωνιστικής νοοτροπίας της ομάδας, η οποία συνεχίζεται ακόμη, σύμφωνα με τον Γιάννη Αναστασίου.
 
Ο τεχνικός των «πράσινων», με συνέντευξή του στο match programme της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο, αναφέρθηκε στο βαθμό ετοιμότητας του «τριφυλλιού» εν όψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, στις βλέψεις της ομάδας αλλά και στην επιστροφή στη φυσική της έδρα.
 
«Αν κρίνουμε από το επίπεδο και το ρυθμό των αντιπάλων με τους οποίους δώσαμε φιλικούς αγώνες, που είναι σίγουρα πιο πάνω από τα αντίστοιχα του ελληνικού πρωταθλήματος, θα έλεγα ότι ο βαθμός ετοιμότητας της ομάδας είναι ικανοποιητικός. Όπως είπα και πριν, ωστόσο, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και καλυτέρευσης σε όλα τα επίπεδα. Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε μια ευρωπαϊκή ταυτότητα ποδοσφαίρου ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτό το επίπεδο. Η διάθεση των παιδιών για μάθηση είναι εκπληκτική και αυτό είναι επιπλέον κίνητρο για εμάς, ώστε να δουλεύουμε με μεγάλη ενέργεια καθημερινά μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε», επισήμανε σχετικά με το πόσο έτοιμοι είναι οι «πράσινοι» για την πρεμιέρα.
 
Σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, ανέφερε: «Αυτό που επισήμανα από την πρώτη στιγμή, τόσο δημόσια όσο και εσωτερικά προς τους παίκτες, είναι πως πρώτα απ’ όλα πρέπει να γίνουμε ομάδα. Όποιος μας βλέπει σήμερα καταλαβαίνει ότι ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει πειθαρχία και σεβασμός από όλους προς όλους. Όσοι νέοι ποδοσφαιριστές εντάσσονται στην ομάδα κάνουν πριν έρθουν μια κουβέντα μαζί μου και με τον Νίκο Νταμπίζα προκειμένου να είναι ξεκάθαρη η λογική, η φιλοσοφία και οι κανόνες μας. Μετά είναι απλά θέμα εφαρμογής αυτής της λογικής στην καθημερινότητα της ομάδας».
 
Ερωτηθείς για τους στόχους του Παναθηναϊκού, απάντησε: «Ο στόχος μας είναι να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι, τόσο ως άτομα όσο και ως ομάδα. Έχουμε τρομερά περιθώρια βελτίωσης. Κάνουμε, όμως, μια προσπάθεια συνολικής αλλαγής της φιλοσοφίας και της νοοτροπίας της ομάδας και αυτού του τύπου η αλλαγή χρειάζεται χρόνο. Συνεπώς, χρειάζεται υπομονή, γιατί η νοοτροπία δεν αλλάζει μέσα σε οκτώ εβδομάδες που είναι ο χρόνος που έχουμε δουλέψει μέχρι τώρα. Το θετικό είναι ότι υπάρχει τρομερή διάθεση από όλους τους ποδοσφαιριστές. Από τη δική μας πλευρά, όλο το προπονητικό τιμ είμαστε δίπλα τους διαρκώς, όλη τη μέρα με ενέργεια και διάθεση που θέλουμε να τους μεταδώσουμε και να τους βοηθήσουμε τον καθέναν ξεχωριστά να βελτιώνεται ατομικά και να βοηθά μετά και τη βελτίωση της ομάδας. Η διάθεση των παιδιών για μάθηση είναι εκπληκτική και αυτό είναι επιπλέον κίνητρο για εμάς, ώστε να δουλεύουμε με μεγάλη ενέργεια καθημερινά μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε».
 
Όσο για το αν αποτελεί πλεονέκτημα ότι το πρωτάθλημα ξεκινά με εντός έδρας αγώνα, δήλωσε: «Αυτό θα φανεί μετά το τέλος του αγώνα. Για την ομάδα είναι πολύ σημαντική η επιστροφή στη Λεωφόρο, ωστόσο τα πάντα κρίνονται μέσα στο γήπεδο. Στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον Παναιτωλικό, που είναι μια αρκετά καλή ομάδα από ποδοσφαιρικής άποψης με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Εμείς, όμως, είμαστε ο Παναθηναϊκός και η προσέγγισή μας στο παιχνίδι και η αντιμετώπιση του αντιπάλου, είτε είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα είτε η τελευταία της Σούπερ Λίγκας, οφείλει να είναι η ίδια: Να παίζουμε δηλαδή όσο το δυνατόν καλύτερα με στόχο πάντοτε τη νίκη».
 
Τέλος, έστειλε μήνυμα στους φιλάθλους, τονίζοντας τα εξής: «Τον κόσμο τον χρειαζόμαστε και τον θέλουμε κοντά μας. Ξέρουμε ότι και γι’ αυτούς οι προηγούμενες σεζόν ήταν δύσκολες και κυρίως η περσινή. Θέλουμε, όμως, να μας στηρίξουν θετικά, όλη την ομάδα και κυρίως τα νέα παιδιά που το χρειάζονται ακόμη περισσότερο. Χρειαζόμαστε αυτή τη στήριξη, αλλά σε φίλαθλα πλαίσια προκειμένου να προστατέψουμε την ομάδα και την έδρα μας και να μην αναγκαζόμαστε να αγωνιζόμαστε μπροστά σε άδειες κερκίδες».
Μοιραστείτε το: