Ο αθλητικός δικαστής της Σούπερ Λίγκας δεν συμπεριέλαβε το «καταστροφικό» άρθρο 15 παρ.4β για τα επεισόδια με ΠΑΟΚ * Μόνο πρόστιμο για τα καπνογόνα, που θα διπλασιαστεί όντας υπότροπη η Ένωση
Γλίτωσε τα χειρότερα η ΑΕΚ. Μπορεί η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για τα όσα συνέβησαν εκτός ΟΑΚΑ στο περιθώριο του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή (3/2), όπου οπαδοί της συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις να είναι «φωτιά», αλλά από τη στιγμή που δεν υπήρξε προσωρινή διακοπή του ματς, η Ένωση μπορεί να ηρεμήσει.
Κι αυτό γιατί, υπό αυτά τα δεδομένα, η έκθεση της Αστυνομία είναι συμπληρωματική και δεν πατάει κάπου για να χρησιμοποιηθεί στην ουσία και να οδηγήσει την Ένωση σε αφαίρεση βαθμών και τιμωρία έδρας.
Έτσι, στις κλήσεις σε απολογία που γνωστοποίησε την Τρίτη (5/2) το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο δεν υπάρχει το επίμαχο «καταστροφικό» άρθρο 15 παρ.4β που θα μπορούσε να επιφέρει αφαίρεση 3 βαθμών.
Αντίθετα, η ΑΕΚ κλήθηκε σε απολογία μόνο για καπνογόνα και υβριστικά συνθήματα, που θα της επιφέρουν πρόστιμο, το οποίο θα διπλασιαστεί όντας υπότροπη.
Παράλληλα, για το ίδιο ματς κλήθηκε σε απολογία και ο ΠΑΟΚ για τη συμπεριφορά του γυμναστή του, Γιώργου Τσονάκα.
Αναλυτικά οι κλήσεις: «Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία (για την Πέμπτη 7-2-19 και ώρα 13:00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 15η και την 19η αγωνιστική. Αναλυτικά:
19η αγωνιστική
- ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 3/2/2019 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 3/2/2019 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, καθώς και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 2247/19/269559 από 5/2/2019 Έκθεση της Αστυνομίας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. α’ και γ΄, παρ. 2 περ. α΄, δ’ και ε’ του Π.Κ. της ΕΠΟ
- ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γ. Τσονάκας (γυμναστής): «Βάσει των αναφερομένων στο από 3/2/2019 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 3/2/2019 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, καθώς και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 2247/19/269559 από 5/2/2019 Έκθεση της Αστυνομίας»: Για τη συμπεριφορά του κ. Τσονάκα στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 10 παρ. 1 περ. δ’ Ι’ σε συνδυασμό με το άρθρο 11 παρ. 1, 2 και 3, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. β΄, του Π.Κ. της ΕΠΟ».