26/08/2019
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 - 15:06

Τα είπαν για τα τμήματα υποδομής στη Σούπερ Λίγκα

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τον τρόπο διοργάνωσης των αντίστοιχων πρωταθλημάτων και οι κανονισμοί

Σημαντικά ζητήματα που αφορούν τα πρωταθλήματα υποδομών της Σούπερ Λίγκας τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση των υπευθύνων των αντίστοιχων τμημάτων την Τρίτη (5/2) στα γραφεία της διοργανώτριας.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο τρόπος διοργάνωσης των πρωταθλημάτων Κ19, Κ17 και Κ15, οι κανονισμοί και η δομή τους.

Οι ομάδες από την πλευρά τους εξέθεσαν τις δικές τους θέσεις και τον τρόπο που θα πρέπει να συνδυαστούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις με αυτές των Εθνικών Ομάδων, αλλά και του σχολικού προγράμματος.

Αναλυτικά η ενημέρωση: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Super League θεσμική συνάντηση των υπευθύνων τμημάτων υποδομών των ΠΑΕ-Μελών της Super League, εκπροσώπων της ΕΠΟ και της διοίκησης και των υπευθύνων διοργάνωσης πρωταθλημάτων της Super League.

Τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση αφορούσαν στον τρόπο διοργάνωσης των Πρωταθλημάτων της Super League K19, K17 και Κ15, στους κανονισμούς και τη δομή των πρωταθλημάτων, με γνώμονα την ανάπτυξη των τμημάτων υποδομών και την αρτιότερη εκπαίδευση των εκκολαπτόμενων ποδοσφαιριστών.

Παράλληλα, οι ομάδες έθεσαν μια σειρά θεμάτων προς συζήτηση, όπως ο συσχετισμός του αγωνιστικού προγράμματος με τις υποχρεώσεις των Εθνικών Ομάδων, τις προτεινόμενες ημέρες και ώρες διεξαγωγής των αγώνων, τις υποχρεώσεις των νεαρών ποδοσφαιριστών (Εθνικές Ομάδες, μικτές ΕΠΣ και σχολείο), τα γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων, ο ιατρικός εξοπλισμός, αλλά και ευρύτερα θέματα εκπαίδευσης, όπως σεμινάρια για το ευ αγωνίζεσθαι, την παροχή πρώτων βοηθειών, την καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης και της χειραγώγησης αγώνων.

Τα συμπεράσματα της θεσμικής αυτής συνάντησης των υπευθύνων των τμημάτων υποδομής των ΠΑΕ-Μελών της Super League θα αξιολογηθούν και αφού μορφοποιηθούν, θα αποτελέσουν τη βάση για τη διοργάνωση των Πρωταθλημάτων της νέας αγωνιστικής περιόδου».

Μοιραστείτε το: