23/08/2019
ΠΑΟΚ | Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 - 17:09

Λουτσέσκου: «Νικάμε και τα διαιτητικά λάθη»

O τεχνικός του ΠΑΟΚ στάθηκε στο πόσο δυνατή είναι η ομάδα του ως σύνολο * Τι είπε για τις μεταγραφές

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παραχώρησε την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη στη «Νοva» την Πέμπτη (17/1), τονίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ είναι τόσο δυνατός που νικάει και τα λάθη των διαιτητών.

Μάλιστα, όσον αφορά στο θέμα των μεταγραφών είπε ότι θα ήταν μεγάλο λάθος να γίνουν πολλές αλλαγές.

Οι δηλώσεις του στη «Nova»:

Για το αν ο ΠΑΟΚ έστειλε μήνυμα με τη νίκη στην Τρίπολη:

«Παιχνίδι με το παιχνίδι, βδομάδα με τη βδομάδα πρέπει να κοιτάμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι με σκληρή νοοτροπία και να δίνουμε τα πάντα στο γήπεδο. Να νικάμε σε κάθε παιχνίδι και να ξεχνάμε το ματς που πέρασε για να σκεφτόμαστε το επόμενο.

Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι όχι μόνο για τη νίκη, αλλά επειδή ήταν στην Τρίπολη και ο Αστέρας έχει μια πολύ καλή ομάδα, έναν πολύ καλό προπονητή και οργάνωση και δε θα είναι εύκολο για τους αντιπάλους μας να περάσουν από εκεί. Πολλοί περίμεναν να χάσουμε εκεί, αυτό δε συνέβη κάτι που μας δίνει αυτοπεποίθση για τη συνέχεια».

Για το ματς με τον Πανιώνιο:

«Κάθε ματς για μας είναι δύσκολο καθώς πρέπει να κερδίσουμε. Δεν επιτρέπονται τα λάθη για μας. Κανονικά θα είχαμε διαφορά δέκα πόντων, αλλά έχουμε οκτώ λόγω των όσων συνέβησαν το καλοκαίρι. Αυτό μας αναγκάζει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι για να διατηρήσουμε αυτή την απόσταση ασφαλείας.

Έχουμε ισχυρή θέληση και κίνητρο να συνεχίσουμε να κερδίζουμε για να διατηρήσουμε ή και να αυξήσουμε αυτή τη διαφορά. Έχουμε καλή οργάνωση και ισορροπία στην ομάδα, έχουν καλή χημεία οι παίκτες μας και αυτό μας δίνει μια αίσθηση ισορροπίας και ξέρουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Αυτό μας δυναμώνει τη νοοτροπία μας η οποία μας βιοηθά να κερδίζουμε τα παιχνίδια είτε παίζουμε καλά είτε όχι».

Για τα κενά που παρατηρήθηκαν στο χώρο του κέντρου:

«Είναι πολύ εύκολο απ' έξω να βγάζει κανείς συμπέρασμα. Αλλά όταν αναλύεις από μέσα είναι πιο δύσκολο. Τα κενά που μπορούν να εμφανιστούν στο παιχνίδι είναι επειδή κάνουμε συνεχώς επίθεση και παίρνουμε κάποια ρίσκα. Μπορεί να υπάρχουν στιγμές χωρίς τέλειες τοποθετήσεις, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι αμυντικοί που δουλεύουν τέλεια για να περιορίσουν αυτά τα κενά.

Στα υπέρ μας στημένα παίρνουμε ρίσκα. Τα κενά που παρατηρήσατε ήρθανε από δικές μας στατικές φάσεις. Αν ο διαιτητής δεν είχε κάνει κάποια λάθη ίσως δεν είχαμε αυτά τα κενά. Αν σηκωθεί ένα οφσάιντ ή ένα χέρι που θα έπρεπε να είναι νεκρός χρόνος δε θα υπήρχαν αυτά τα κενά. Επίσης αν μέτραγε το γκολ τότε το ματς θα ήταν διαφορετικό. Έγινε ξανά ένα μεγάλο λάθος για μας, και δε μιλήσαμε πολύ επειδή νικήσαμε

Εχουν γίνει πολλά λάθη φέτος για μας, όμως είμαστε δυνατοί για να τα ξεπερνάμε και να έχουμε 14 νίκες και καμία ήττα. Μες το γήπεδο ο καθένας ξέρει τί πρέπει να κάνει, και όλοι μαζί με ένα κοινό σκοπό και συνοχή για να πετύχουμε το στόχο μας».

«Είναι ένα ευαίσθητο θέμα οι μεταγραφές και έχει παρατηρήσει πως οι ομάδες που οδηγούν την κούρσα στο πρωτάθλημα τους δεν κάνουν πολλές μεταγραφές για να διατηρήσουν την σταθερότητά τους. Θα ήταν μεγάλο λάθος να κάνεις πολλές αλλαγές. Έχουμε έναν χρόνο στο οποίο κερδίζουμε συνεχώς και επομένως οι πολλές αλλαγές μπορεί να μην είναι καλές.

Έχουμε ένα σύνολο το οποίο ξέρει ότι θέλει από την ομάδα. Το να διώξουμε κάποιους παίκτες και να έρθουν άλλοι θα χαλάει τη δυναμική αυτού του φαντστικού συνόλου. Είχαμε εκτός τον Βέρνμπλουμ λόγω του σοβαρού τραυματισμού του. Χάσαμε τον Πρίγιοβιτς, κάτι που δε μπορούσαμε να το ελέγξουμε γιατί είναι κάτι που δε μπορεί να ξανασυμβεί στη ζωή σου. Ίσως φύγουν ένας δύο παίκτες που δεν έδειξαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στη φιλοσοφία μας.

Πήραμε έναν μέσο επειδή τον έχουμε ανάγκη, χρειαζόμαστε έναν επιθετικό για να έχουμε ασφάλεια για όλα αυτά τα παιχνίδια. Κι αν φύγουν οι παίκτες που σας είπε, τότε ίσως έρθουν κάποιοι άλλοι με περισσότερη πειθαρχία και σεβασμό στη φιλοσοφία μας και να δώσουν ισορροπία στο ρόστερ μας.

Θα πρέπει να στηρίξουμε και τους άικτες που είναι ήδη στην ομάδα και έχουν δείξει όλο αυτό το διάστημα ότι είναι πολύ καλοί».

Μοιραστείτε το: