27/06/2019
Ελλάδα | Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 - 20:23

Απεργία στον ΣΚΑΪ λόγω μαζικών απολύσεων

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Μπαράζ απολύσεων υπήρξε την Παρασκευή (11/1) στον όμιλο του ΣΚΑΪ, ιδιοκτήτη και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζου, καθώς απομακρύνθηκαν 12 δημοσιογράφοι.

Η εξέλιξη αυτή έφερε την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ, η οποία ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί 48ωρη απεργία από τους εργαζομένους του καναλιού από τις 06:00 του Σαββάτου (12/1) μέχρι τις 06:00 της Δευτέρας (14/1) ως μέσο συμπαράστασης στους απολυμένους.

Μάλιστα, ζητά να ανακληθούν αμέσως όλες οι απολύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη ο τηλεοπτικός σταθμός του Αλαφούζου έμεινε το βράδυ της Παρασκευής και χωρίς το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, λόγω τρίωρης στάσης εργασίας της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τις εξελίξεις στον ΣΚΑΪ είναι η ακόλουθη: «Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΙΤΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΣΠΗΤ καταγγέλλουν την ιδιοκτησία του “ΣΚΑΪ” για το πογκρόμ απολύσεων που εξαπέλυσε σήμερα πετώντας 12 συναδέλφους μας στο δρόμο. Η πρώτη απάντηση των εργαζομένων του “ΣΚΑΪ” με τη στήριξη των σωματείων ήταν τρίωρη στάση εργασίας σήμερα Παρασκευή 11/1 την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΙΤΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΣΠΗΤ συνεχίζουν με 48ωρη απεργία για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τηλεόρασης και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, που εργάζονται στον Τ/Σ “ΣΚΑΪ”, τον Ρ/Σ “ΣΚΑΪ 100,3” και στην ιστοσελίδα “skai.gr” από τις 06:00 πμ του Σαββάτου, 12 Ιανουαρίου 2019 έως τις 06:00 π.μ της Δευτέρας, 14 Ιανουαρίου 2019.

Στη διάρκεια της απεργίας τα Δ.Σ. όλων των Ενώσεων θα είναι σε διαρκή ετοιμότητα για την περιφρούρησή της.

Στις 12 μμ του Σαββάτου θα γίνει συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ καθώς η ιδιοκτησία του “ΣΚΑΪ” απαγόρευσε για ακόμη μία φορά την είσοδο των σωματείων στον χώρο εργασίας.

Εργαζόμενοι και σωματεία θα οργανώσουμε όλοι μαζί την περιφρούρηση της απεργίας και θα αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματα.

Απαιτούμε να ανακληθούν αμέσως όλες οι απολύσεις».

Μοιραστείτε το: