06/06/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019 - 16:55

Άμεσα η απόφαση για το από που θα γίνει η επανεκκίνηση της Σούπερ Λίγκας

Συζητήθηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο η προσφυγή του Ολυμπιακού για να γίνει εμβόλιμη η 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει εκ νέου από εκεί που έμεινε, δηλαδή τη 15η αγωνιστική, όπως αποφάσισε πριν από λίγες ημέρες το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας ή εν λόγω στροφή θα μετατραπεί σε εμβόλιμη και το προσεχές Σαββατοκύριακο και Δευτέρα η εκκίνηση θα δοθεί από τη 16η;

Η απάντηση θα δοθεί άμεσα από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, το οποίο συζήτησε το απόγευμα της Δευτέρας (7/1) τη σχετική προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ώστε να ακυρωθεί το απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας και να γίνει πρώτα η 16η αγωνιστική, στις ημερομηνίες που είχαν αρχικά οριστεί προ της αναβολής του πρωταθλήματος ελέω της απεργίας των διαιτητών λόγω του ξυλοδαρμού Τζήλου.

Στην ακροαματική διαδικασία η πλευρά των «ερυθρολεύκων» υπογράμμισε ότι ο κανονισμός, όπως άλλαξε τον περασμένο Ιούνιο αναφέρει ότι οι αγωνιστικές του α’ γύρου γίνονται εμβόλιμα και άρα το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει και στην προκειμένη περίπτωση για να τηρηθεί η νομιμότητα.

«Η Σούπερ Λίγκα ζητά να νομιμοποιηθεί από εσάς μια παράνομη και πρωτοφανή απόφαση…», είπε ο εκ των δικηγόρων του Ολυμπιακού, Ιωάννης Χατζησαβάογλου, τονίζοντας παράλληλα ότι ο κανονισμός έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, ενώ τα επιχειρήματα της διοργανώτριας περί του αντιθέτου είναι φανταστικά εφευρήματα.

Ο έτερος νομικός εκπρόσωπος των Πειραιωτών, Δημήτρης Καρπετόπουλος συμπλήρωσε ότι οποιαδήποτε απόφαση Δ.Σ. είναι ανίσχυρη μπροστά στα προβλεπόμενα από τον ΚΑΠ και πρόσθεσε ότι υπάρχει δεδικασμένο από τη σεζόν 2016-17 όταν οι δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος έγιναν μετά το τέλος του α’ γύρου, ενώ επικαλέσθηκε και την εισήγηση του διευθύνοντα συμβούλου της Σούπερ Λίγκας, Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος είχε διαμηνύσει ότι η μετακύλιση του πρωταθλήματος ως λύση είναι παράνομη!

Από την πλευρά της διοργανώτριας, ο νομικός σύμβουλος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Οικονομάκης υπογράμμισε ότι ο κανονισμός με σαφήνεια αναφέρει ότι δεν μπορεί να ακουμπά κανείς το β’ γύρο κι αν γίνει εμβόλιμη η 15η και τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου, τότε θα παραβιαστεί αυτή η αρχή. Από εκεί και πέρα, ο Οικονομάκης υπεραμύνθηκε της απόφασης του Δ.Σ. του συνεταιρισμού λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει η τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου μετά την έναρξη του β’ και αυτό είναι ξεκάθαρο στο β’ εδάφιο του επίμαχου άρθρου 22 παρ. 6 του ΚΑΠ. «Ποτέ δεν έγινε από καταβολής Σούπερ Λίγκας αγωνιστική του α’ γύρου μετά την έναρξη του β’ γύρου, ενώ για τη σεζόν που αναφέρατε, τότε είχαν αναβληθεί οι δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος με απόφαση Κοντονή, έγιναν όντως εμβόλιμα, αλλά πριν ξεκινήσει ο β’ γύρος».

Ο νομικός σύμβουλος της Σούπερ Λίγκας επίσης, είπε ότι δεν υπάρχουν ημερομηνίες κενές, ότι ήταν ορθή η απόφαση της μετακύλισης, ότι δεν υπάρχει υποχρεωτική ερμηνεία του άρθρου για τον α’ γύρο εν αντιθέσει με τον β’, διότι τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος της αλλοίωσης του πρωταθλήματος, ενώ «άδειασε» τον Γκαγκάτση τονίζοντας ότι έκανε μόνο μια εισήγηση, που καταψηφίστηκε από 13 ομάδες. Τέλος, ο Οικονομάκης, επικαλέσθηκε και την επιθυμία των δύο τηλεοπτικών σταθμών το πρωτάθλημα να ξεκινήσει από τη 15η αγωνιστική, ενώ υπογράμμισε ότι όντως ο Ολυμπιακός είχε κάθε δικαίωμα να προσφύγει, καθώς με την αλλαγή αυτή έγινε ακόμα πιο δύσκολο το αγωνιστικό πρόγραμμα του.

Απόφαση θα εκδοθεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (7/1), ενώ έκανε εντύπωση ότι η Έδρα δεν άφησε τον νόμιμο εκπρόσωπο και αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Τάκη Αγραφιώτη να μιλήσει ως μάρτυρας, καθώς ήταν παρών στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας στις 28 Δεκεμβρίου, που αποφάσισε τη μετακύλιση του πρωταθλήματος με την επανέναρξη του από την 15η αγωνιστική…

Μοιραστείτε το: