06/06/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 - 19:23

Μαξίμου: «Ευθύνη και απόφαση της κυβέρνησης η μισθοδοσία των κληρικών»

Απάντηση από το γραφείο Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου

Στην αντεπίθεση πέρασε το Μέγαρο Μαξίμου μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ότι δεν συζητά καμία αλλαγή στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των ιεραρχών.

Με ανακοίνωσή του την Παρασκευή (16/11), το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση προχωρά στην εκπόνηση του σχεδίου νόμου επί τη βάση όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου,

Παράλληλα, προσθέτει ότι απορρίπτει το αίτημα των κληρικών να παραμείνουν στη μισθοδοσία του Δημοσίου και καταλήγει πως «το καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί  - σε κάθε περίπτωση -  ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατέληξε ομοφώνως στην απόφαση να συνεχιστεί ο διάλογος Πολιτείας - Εκκλησίας στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ως εκ τούτου, η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση σχεδίου νόμου, στο πλαίσιο του Κοινού Ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου, που αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους.

«Το Σχέδιο Νόμου θα τεθεί σε γνώση της Ειδικής Επιτροπήςτης Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πριν κατατεθεί στη Βουλή. Το δε καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί -σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας». 

Μοιραστείτε το: