22/04/2019
Πρωτάθλημα | Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 - 13:21

Ο... γηραιός Μαντζουράκης και ο... νέος Δέλλας

Οι ηλικίες των φετινών προπονητών της Σούπερ Λίγκας

Κάποιοι είναι ιδιαίτερα έμπειροι και... αειθαλείς, άλλοι πιο νέοι. Οι ηλικίες των προπονητών στη φετινή Σούπερ Λίγκα ποικίλλουν και έχουν διακυμάνσεις.

Ο πιο νέος είναι ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος και είναι ένας από του δέκα που συνεχίζουν στη θέση τους από την αρχή της σεζόν.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι, όπως επισημαίνεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας, οι ομάδες της πρώτης εξάδας έχουν προπονητές 45-50 ετών και, αν εξαιρέσουμε τον Ράσταβατς της  Ξάνθης, οι άλλοι πέντε, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, έχουν προπονητές πολύ κοντά σε ηλικία, 48-50 ετών!

Γενικότερα, οι 4 από τους 16 που εργάζονται τώρα στη μεγάλη κατηγορία έχουν γεννηθεί το 1969.

Όταν ξεκίνησε η σεζόν, μεγαλύτεροι σε ηλικία ήταν οι Πάκο Ερέρα και Μπάμπης Τεννές, που, όμως, δεν συνεχίζουν.

Παρόλα αυτά, πλέον έχουμε και γηραιότερους, αφού ο Γιάννης Μαντζουράκης είναι 69 και είναι ο μεγαλύτερος, ενώ ακολουθεί ο Γιώργος Παράσχος με 66.

Από τις επτά αντικαταστάσεις προπονητών που είχαμε - δεν υπολογίζονται οι υπηρεσιακοί - στις πέντε περιπτώσεις ο διάδοχος ήταν μεγαλύτερος από τον προκάτοχο και σε δύο μόνο μικρότερος, σε αυτές των Τεννέ και Πάκο Ερέρα.

Η ηλικία συνοδεύεται και από εμπειρία, αφού ο Παράσχος, με 534 αγώνες σε πάγκους της κατηγορίας, είναι τρίτος στον πίνακα και πρέπει να δουλέψει δύο γεμάτα χρόνια τουλάχιστον για να φτάσει τον Αντώνη Γεωργιάδη, ενώ ο Γιάννης Ματζουράκης έχει 440, είναι έβδομος και αν εξαντλήσει τη φετινή σεζόν θα ξεπεράσει τον έκτο Γιάτσεκ Γκμοχ.

Αναλυτικά οι ηλικίες κατά αύξουσα σειρά των προπονητών που δούλευαν ή δουλεύουν φέτος στην κατηγορία, μαζί με τους υπηρεσιακούς:

Δέλλας Τραϊανός 42, Αντωνίου Σωτήρης 43, Ισμαέλ Βαλεριέν 43, Μοντεαγούδο Αλμπέρτο 44, Ράσταβατς Μίλαν 45, Παπαδόπουλος Νίκος 47, Τερζής Απόστολος 47, Κάναντι Νταμίρ 48, Πέδρο Μαρτίνς Ρούι 48, Βελέντζας Λευτέρης 48, Λουτσέσκου Ράζβαν 49, Δώνης Γιώργος 49, Χάβος Ιωακείμ 49, Φέστα Τζιανλούκα 49, Μάντζιος Απόστολος 49, Ουζουνίδης Μαρίνος 50, Παντελίδης Σάββας 53, Ανιγκό Ζοζέ 57, Πετράκης Γιάννης 59, Σανίνο Τζιουζέπε 61, Πάκο Ερέρα Φρανθίσκο 65, Τεννές Χαράλαμπος 65, Παράσχος Γιώργος 66, Ματζουράκης Γιάννης 69.

Μοιραστείτε το: