05/06/2020
Μπάσκετ | Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 - 23:49

Αγγέλου: «Σημαντικό το ματς με τη Ντνίπρο για να βρούμε ένα στυλ και ένα προφίλ»

Ο προπονητής του Άρη είπε ότι χρειάζεται προσοχή κόντρα στους Ουκρανούς

Τυπική διαδικασία αποτελεί για τον Άρη η εντός έδρας αναμέτρηση με τη Ντνίπρο την Τετάρτη (14/11), για την 5η αγωνιστική του FIBA Europe Cup.

Και αυτό διότι μετά την ήττα από την Κατάγια οι «κίτρινοι» αποκλείστηκαν και μαθηματικά από τη β’ φάση της διοργάνωσης.

Πάντως, ο Αργύρης Αγγέλου επεσήμανε πως το παιχνίδι θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε η ομάδα του να βρει ένα στυλ και ένα προφίλ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Άρη στη media dayτης Τρίτης (13/11):

«Καταρχάς να πω ότι είναι πολύ σημαντικό για να βρει η ομάδα ένα στυλ και ένα προφίλ. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με τη δέουσα προσοχή. Το μπάσκετ έχει μία συνέχεια. Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι». 

Για το αν ισχύει ότι οι ομάδες χρειάζονται πολλά παιχνίδια για να βρουν ρυθμό: «Σίγουρα συμφωνώ, ωστόσο υπάρχουν κάποιες σταθερές. Να έχεις 12 ισάξιους παίκτες. Εμείς αυτές τις 50 μέρες είχαμε έξι μεγάλα παιχνίδια, που σημαίνει 12 μέρες ταξιδιών. Θέλουμε να βρούμε την ισορροπία μας. Δεν τα καταφέραμε όπως δείχνουν τα αποτελέσματα. Αυτό βοηθάει στο να καταλάβουμε ποια είναι τα όρια μας, ήρθαμε πιο κοντά και ήρθε η ώρα να το διαπιστώσουμε».

Για το τι έφταιξε στην Ευρώπη: «Αντιμετωπίζαμε μεμονωμένα το παιχνίδι. Στο παιχνίδι με τη Νίζνι, εστιάσαμε στο ότι χάσαμε τη διαφορά και όχι στο πόσο δυνατή είναι. Προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε το παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο. Κρατήσαμε τη Νίζνι των 86 πόντων, κάτω από τους 65. Ήμασταν αδύναμοι να διαχειριστούμε το παιχνίδι. Όταν μπήκαμε στον επόμενο θεσμό, αρχίσαμε να λέμε "γιατί να πάμε εκεί", "είναι εύκολο".  Στο πρώτο παιχνίδι με την Κατάγια, μας γονάτισαν στο ένας εναντίον ενός, μας ξεγέλασε η διαφορά και στη συνέχεια είχαμε κόντρα ρυθμό. Αυτό μας επηρέασε. Προσπαθήσαμε να το αντιμετωπίσουμε, διορθώσαμε κάπως αυτό το θέμα, αλλά όχι με ισορροπία. Έπαιζες ένα ημίχρονο άμυνα, δεν έπαιζες επίθεση και το ανάποδο. Στο παιχνίδι με την Κατάγια και στο παιχνίδι με τον Κολοσσό, έγιναν αντίστροφα πράγματα σε επίθεση και άμυνα.  Και να το θέλεις στη προπόνηση, δε μπορείς να το κάνεις. Αυτά πρέπει να τα βάλουμε και πάλι σε μια ανάλυση και να δείχνουμε σεβασμό στην οργάνωσή μας σε όλο το ματς».

Μοιραστείτε το: