13/12/2019
Διαιτησία | Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 - 01:58

Και… δείπνο με τον αναρμόδιο Τριτσώνη, πριν από το ΑΕΚ - Ολυμπιακός, ο Κριστόφερσεν

Το δήλωσε ο ίδιος ο Δανός ρέφερι σε ιστοσελίδα της πατρίδας του

Μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή του Κρις Κριστόφερσεν στο ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας… Ο ορισμός του Δανού ρέφερι ήταν αποτέλεσμα της σχέσης, που ανέπτυξε με τον υπεύθυνο ανάπτυξης Σταύρο Τριτσώνη όταν ο δεύτερος ήταν παρατηρητής διαιτησίας στο Γιουρόπα Λιγκ, που σφύριξε ο πρώτος.

Ο Κριστόφερσεν, μάλιστα, μιλώντας σε ιστοσελίδα της πατρίδας του παραδέχθηκε τις καλές επαφές με τον κουμανταδόρο της διαιτησίας στην Ελλάδα δηλώνοντας ότι πριν από την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ είχε βγει για φαγητό με τον Τριτσώνη και τους βοηθούς του.

Σε ερώτηση του «Tipsbladet», λοιπόν, για «το αν ένιωσε οποιαδήποτε… πίεση κατά το διάστημα της παρουσίας του στην Ελλάδα», ο 35χρονος διαιτητής υποστήριξε: «Όχι, καθόλου. Ήμασταν έξω για φαγητό το προηγούμενο βράδυ και δεν συνέβη το παραμικρό. Ήμασταν εγώ, οι δύο βοηθοί μου, ο Έλληνας τέταρτος διαιτητής (σ.σ. Τζήλος) και ο υπεύθυνος ανάπτυξης διαιτησίας (σ.σ. Τριτσώνης). Υπάρχει μεγάλη πίεση στους διαιτητές στην Ελλάδα). Έτσι ήταν πολύ ικανοποιημένοι που δέχτηκαν άλλες ομοσπονδίες την πρόσκληση, όπως και το γεγονός ότι τα πήγαμε καλά στον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός».

Και βέβαια, δεν ποινικοποιείται ένα δείπνο, αλλά πέρα από το αδόκιμο ο Τριτσώνης να βάζει διαιτητή σε ντέρμπι της Σούπερ Λίγκα έναν Δάνο ρέφερι, που αρχικά είχε βαθμολογήσει εκείνος σε ευρωπαϊκό ματς και πριν από αυτό να συμμετέχει σε ένα τραπέζι, που δεν είχε αρμοδιότητα να παραβρίσκεται, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις είθισται να είναι παρατηρητής διαιτησίας, που εν προκειμένω ήταν ο Σουηδός αριχιδιατητής, Λίφ Λίντμπεργκ.

Έδωσαν δικαιώματα, λοιπόν, τροφή για σχόλια και συνειρμούς και όπως παραδέχθηκαν ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ στη πρόσφατη συνάντηση με τους «Big 4», αυτό δεν έπρεπε να συμβεί…

Μοιραστείτε το: