14/12/2019
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 - 14:08

Ζόρια για την ΑΕΚ, δεν φάνηκε να πείστηκε ο αθλητικός δικαστής

«Άγνωστοι οπαδοί, εκτός χώρου προελέγχου και δεν υπήρχαν βιαιοπραγίες», τόνισε η Ένωση στην απολογία της * Καλή νομική παράσταση από τον Λυσάνδρου, αλλά τα στοιχεία δεν ευνοούν τους «κιτρινόμαυρους» * Το a-sports.gr ήταν στη Σούπερ Λίγκα * Ανοιχτό να βγει απόφαση και εντός της ημέρας

Πολύ δύσκολα αποδείχθηκαν και κατά την ακροαματική διαδικασία στον αθλητικό δικαστή της Σούπερ Λίγκας τα πράγματα για την ΑΕΚ.

Η ατμόσφαιρα στον αθλητικό δικαστή «μύριζε» βαριά καμπάνα για την Ένωση. Και όταν λέμε τιμωρία εννοούμε την εφαρμογή του περίφημου άρθρου 15, παράγραφος 4γ. που ισοδυναμεί με αφαίρεση τριών βαθμών και τουλάχιστον δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια των «κιτρινόμαυρων» οπαδών με την Αστυνομία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Η πλευρά της ΑΕΚ κατά την απολογία της το μεσημέρι της Παρασκευής (12/10) αρνήθηκε τα πάντα ως προς το επίμαχο άρθρο του Πειθαρχικού Κώδικα.

«Άγνωστοι οπαδοί, εκτός χώρου προελέγχου και δεν υπήρχαν βιαιοπραγίες», τόνισε η Ένωση για να γλιτώσει το -3, αλλά φάνηκε ότι δεν έπεισε τον πρωτοδίκη Χριστόφορο Μάρκου, ο οποίος, αν και... πρωτάρης στη συγκεκριμένη θέση, ήταν διαβασμένος και εύστοχος στις ερωτήσεις και τις απορίες που εξέφρασε.

Ο δικηγόρος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνάς Λυσάνδρου, παρά το γεγονός ότι είχε καλή νομική παράσταση, φάνηκε πως δεν κατάφερε να πείσει τον αθλητικό δικαστή ως προς την απαλλαγή των «κιτρινόμαυρων» από τον κανονισμό – φωτιά.

«Ο παρατηρητής λέει άγνωστους οπαδούς (ο Μάρκου είπε ότι η Αστυνομία γράφει ΑΕΚτζήδες). Δεν προκύπτει από πουθενά ότι έγιναν εντός των ορίων προελέγχου και ο παρατηρητής δεν πήρε το ρίσκο να το αναφέρει.

Κατά την άποψη της ΠΑΕ ΑΕΚ, έγινε ένα μικρό μεμονωμένο επεισόδιο εκτός της περίφραξης. Τρεις παρατηρητές δεν μπόρεσαν να ορίσουν χωροταξικά που έγινε, αλλά και να αποδώσουν με ασφάλεια τα περιστατικά. Μια αναστάτωση έγινε στο ημίχρονο. Δεν υπήρξε καμία επίδραση στον αγώνα και ούτε διακοπή.

Τα επεισόδια είναι μια ευρύτερη έννοια βιαιοπραγίας και υπάρχει διαβάθμιση. Για μας απαιτεί υλική ενέργεια και σωματική επαφή η βιαιοπραγία, όπως έγινε στο Βόλο. Εδώ δεν έχουμε κάτι τέτοιο».

Ο αθλητικός δικαστής, μάλιστα, κάποια στιγμή ρώτησε τον Λυσάνδρου: «Άμα σας πετάξω μια μολότοφ, δεν είναι βιαιοπραγία;». Για να απαντήσει ο Λυσάνδρου «όχι», ενώ προσκόμισε και τέσσερις αποφάσεις του Αρείου Πάγου που ορίζουν τι είναι βιαιοπραγία.

Τέλος, υπέρ της ΑΕΚ κατέθεσε ως μάρτυρας ο υπεύθυνος διοργάνωσης αγώνα Νικόλαος Μπαρούνης, ο οποίος κατέθεσε ότι δεν υπήρξε καμία φθορά στο ΟΑΚΑ.

Παρών ως θεατής ήταν στην εκδίκαση και ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος.

Η δε απόφαση, όπως διευκρινίστηκε από τον αθλητικό δικαστή, δεν αποκλείεται να εκδοθεί και εντός της ημέρας.


 

Μοιραστείτε το: