12/07/2020
editorial | Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 - 07:00

Και τώρα πάμε… σχολείο

Το a-sports.gr ξεπέρασε τη «νηπιακή» ηλικία, μεγάλωσε και έκλεισε 6 χρόνια ζωής!

a-sports-dimitriou-dimitrisΤου ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Όρθιοι και παρόντες! Τρεις λέξεις, που απεικονίζουν την πορεία και την προσπάθεια μας… Το A-SPORTS.GR συνεχίζει τη δυναμική παρουσία του στον χώρο των ΜΜΕ, σβήνοντας πριν από λίγες ημέρες -στα τέλη Σεπτεμβρίου-, την τούρτα γενεθλίων του με έξι πλέον κεράκια!

Ναι, είναι γεγονός, συμπληρώθηκαν 6 ολόκληρα χρόνια από την εμφάνιση του A-SPORTS.GR (και χωρίς να υπολογίζουμε καν τους πειραματικούς 19 μήνες, που προηγήθηκαν όταν πρωτοαποφασίσαμε να δοκιμάσουμε την ενασχόληση μας με τη διαδικτυακή ενημέρωση).

Κοινώς, το site ξεπέρασε τη «νηπιακή» ηλικία, μεγάλωσε και πλέον πάει… σχολείο!

Σε αυτή την εξαετία, μετρήσαμε 200.000 άρθρα και 4.000 live μεταδόσεις αγώνων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ελλάδας κάθε κατηγορίας, έχοντας επιπρόσθετα παρουσίες-αποστολές και στο εξωτερικό, ξέχωρα από την κάλυψη όλων των σημαντικών αναμετρήσεων οποιουδήποτε άλλου αθλήματος. Και παράλληλα αναπτύξαμε το κανάλι του site στο youtube με συνολικά 2.000 βίντεο από δικές μας, ως επί το πλείστον, παραγωγές!

Το A-SPORTS.GR με σήμα κατατεθέν το αστέρι (όπως καθιερώθηκε μετά το τέλος της επίγειας παρουσίας της Γωγώς Κουμπούνη για να τη θυμίζει πάντα και σε όλους), απέδειξε ότι δεν αποτέλεσε μια… φωτοβολίδα ή ένα site ειδικού σκοπού και στόχου, όπως είθισται σε πολλές περιπτώσεις και παραδείγματα αυτή την εποχή.

Είμαστε εδώ, λοιπόν, με συνέπεια, έχοντας λόγο και συγκεκριμένες θέσεις. Απεχθανόμαστε τις τσαπατσουλιές, γινόμαστε… ναρκαλιευτές για να αποφεύγουμε επιμελώς τη μόδα των fake news και μοχθούμε καθημερινά για να σας προσφέρουμε στις οθόνες σας αστεράτη, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση. Όπως οφείλει να λειτουργεί δηλαδή, κάθε σύγχρονη ηλεκτρονική εφημερίδα, που σέβεται πρωτίστως τον εαυτό της και τους αναγνώστες της και εν προκειμένω, διότι θέλουμε να εφαρμόζουμε και στην πράξη το… «για ό,τι συμβαίνει μέσα και έξω από την περιοχή», που αναφέρει το μότο μας, καθώς δεν περιοριζόμαστε μόνο στο αθλητικό πεδίο, ως προς το περιεχόμενο της ειδησεογραφίας, που καλύπτουμε.

Και επιτρέψτέ μου, σε πρώτο ενικό πρόσωπο, σε αυτό το σημείο, να πω ευχαριστώ δημοσίως στους πιστούς συνεργάτες μου, τη δημοσιογραφική ομάδα του site, δηλαδή… Τα «παιδιά» μου, που και στα… χιόνια και στα… κρύα ήταν και είναι εδώ!

Όμως και όσοι πέρασαν από το A-SPORTS.GR λιγότερο ή περισσότερο, μέσα στην πάροδο των ετών, ξέρουν ότι έμαθαν πάρα πολλά για αυτή τη δουλειά (οι νεότεροι) και κατανόησαν αργά ή γρήγορα ότι έτυχαν τον δέοντα σεβασμό (οι παλιότεροι).

42639701_523679994748936_201463747485630464_nΣτη γιορτή των γενεθλίων του A-SPORTS.GR (έλαβε χώρα σε ταβέρνα με εξαιρετικά κρεατικά σούβλας, που είναι σε απόσταση… αναπνοής από τα γραφεία - εντελώς συμπτωματικό αυτό), μαζί μου ήταν, όπως πιστοποιεί η ένθετη ΦΩΤΟ, οι δημοσιογράφοι: Στέλιος Ευαγγελακόπουλος, Νατάσα Παπαδημητροπούλου, Σταύρος Ιωαννάτος, Γιώργος Καρμίρης από την ομάδα της ροής ειδήσεων, αλλά και ο αρθρογράφος - εξωτερικός συνεργάτης, Σταύρος Ζαγκανάς.

Βέβαια, υπήρξαν και απουσίες, αλλά χωρίς πρόθεση… Συγκεκριμένα, δεν κατάφεραν να είναι στο τραπέζι, ελέω της ώρας (η μάζωξη έγινε μεσημέρι), ο πολύτιμος για το site - υπεύθυνος της τεχνικής υποστήριξης, γνωστός και ως mister«WEB UP», Μάνος Παπαδάκης, ο εξαιρετικός φωτογράφος, Νίκος Βήχος, ο πεισματάρης ρεπόρτερ της στήλης του στοιχήματος, Δημήτρης Κρούσκος και η ειδική σύμβουλος σε οργανωτικά ζητήματα, Αγγελική Στασινού.

Και στο κλείσιμο, αυτού του editorial, το πιο σπουδαίο απ' όλα: ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

Μοιραστείτε το: