Με τον ΟΦΗ κοντράρεται η ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας * Για το 5Χ5 με τον ΠΑΣ ο Παναθηναϊκός, υποδέχεται τον Παναιτωλικό η ΑΕΛ
Με τη διεξαγωγή της 5ης αγωνιστικής συνεχίζεται το τριήμερο 28-29/9 και 1/10 το πρωτάθλημα της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.
Η αρχή γίνεται το Σάββατο (29/9) με τρεις ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Συγκεκριμένα, η αυλαία ανοίγει με το ΑΕΛ – Παναιτωλικός, στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα ενώ το πρώτο πιάτο ολοκληρώνεται με το ΟΦΗ – ΑΕΚ.
18:15 ΑΕΛ - Παναιτωλικός
Με νέο προπονητή στον πάγκο της τον Τζιανλούκα Φέστα, η ΑΕΛ φιλοξενεί τον Παναιτωλικό.
Ο Ιταλός κόουτς, που θέλει να συνδυάσει το ντεμπούτο του με νίκη, ανακοίνωσε την Παρασκευή (28/9) αποστολή 20 παικτών.
Εκτός έμειναν οι τραυματίες Μπέρτος και Κάσσος αλλά και ο τιμωρημένος Χούμπτσεφ. Αντίθετα, επιστρέφουν τόσο ο Μόρας όσο και ο Ζίζιτς έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό τους.
Αναλυτικά οι εκλεκτοί του Φέστα: Κρίστινσον, Παϊτέρης, Γκόλιας, Γρομητσάρης, Μόρας, Ζίζιτς, Τριποτσέρης, Καρανίκας, Σαχίτι, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπάλλας, Νούσιος, Κόεφ, Κούνιτς, Μόρσι, Ντέλετιτς, Λεοζίνιο, Πίτι, Ακόστα.
Ο Παναιτωλικός, από την άλλη, που θέλει να δώσει συνέχεια στο αήττητο σερί του ταξίδεψε στη Λάρισα χωρίς προβλήματα.
Έτσι, ο Τραϊανός Δέλλας θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.
Αναλυτικά οι επιλογές του: Κυριακίδης, Γιαννακόπουλος, Βασιλούδης, Πάουλο, Μάζουρεκ, Μιχάι, Χαντάκιας, Λουσέρο, Καμαρά, Μαρινάκης, Ουίλιαν, Άργκους, Λιάβας, Ρότσα, Τσοκάνης, Ντίας, Έρικσον, Μοράρ, Μανά, Μπελεβώνης.
19:00 Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα
Σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός ο οποίος στοχεύει στο 5Χ5 υποδεχόμενος τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Ωστόσο τα προβλήματα δεν λείπουν στο «τριφύλλι» καθώς στην αποστολή δεν βρίσκονται οι τραυματίες Κάτσε και Γιόχανσον αλλά και ο Μουνιέ, καθώς η τενοντίτιδα που τον ταλαιπωρούσε δεν υποχώρησε.
Αναλυτικά η αποστολή του Παναθηναϊκού: Κότσαρης, Διούδης, Οικονόμου, Μαυρομμάτης, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουλιμπαλί, Παντελάκης, Χατζηθεοδωρίδης, Τζανδάρης, Στάικος, Δώνης, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Εμμανουηλίδης, Βέργος, Καμπετσής, Μακέντα.
20:30 ΟΦΗ - ΑΕΚ
Χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα παραμένει ο ΟΦΗ και στις 20:30 υποδέχεται την ΑΕΚ.
Οι Κρητικοί θα έχουν δύσκολο έργο κόντρα στην πρωταθλήτρια ωστόσο θα παλέψουν για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Παπάζογλου ενώ δεν υπολογίζονται επίσης οι Αργυρόπουλος, Δεληγιαννίδης, Οικονόμου, Πλευράκης, Νοικοκυράκης και Δερμιτζάκης.
Αναλυτικά η 19άδα των Κρητικών: Στρέζος, Σωτηρίου, Κοιλιάρας, Κομεσίδης, Μπολάκης, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Νάστος, Παπαστεριανός, Νέιρα, Κυριακίδης, Μεγιάδο, Κοροβέσης, Βουό, Κουτσιανικούλης, Ντίνας, Πλατέλλας, Σάσι, Αραβίδης.
Στην αντίπερα όχθη, ο «Δικέφαλος» θέλει να επιστρέψει στα τρίποντα μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.
Πάντως, ο Μαρίνος Ουζουνίδης καταστρώνει τα πλάνα του δίχως τον Λιβάγια ο οποίος ένοιωσε ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους και έμεινε εκτός αποστολής. Επίσης, απόντες θα είναι και οι τραυματίες Άλεφ, Μπογέ και Αλμπάνης. Επίσης, ο Οικονόμου προτιμήθηκε να μείνει στην Αθήνα για να πάρει ανάσες εν όψει Μπενφίκα.
Διαθέσιμοι για την ΑΕΚ είναι οι εξής παίκτες: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Χουλτ, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μοράν, Μάνταλος, Γιούσης, Γιαννιώτας, Μπακασέτας, Κλωναρίδης, Πόνσε, Γιακουμάκης.
Συγκεντρωτικά όλο το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:
Σάββατο (29/9)
18:15 ΑΕΛ - Παναιτωλικός
19:00 Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα
20:30 ΟΦΗ - ΑΕΚ
Κυριακή (30/9)
16:00 Απόλλων Σμύρνης - Πανιώνιος
18:15 Λεβαδειακός - Ατρόμητος
19:00 Άρης - Αστέρας Τρίπολης
20:30 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Δευτέρα (1/10)
19:00 Λαμία - Ξάνθη