06/06/2020
Ελλάδα | Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 - 15:23

Κλειστά σχολεία στο Ηράκλειο μετά τη φωτιά, σώοι όλοι οι φοιτητές

Μεγάλες ζημιές * Ανακοινώνει μέτρα ο Γαβρόγλου

Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, όπως λένε οι τοπικές Αρχές, απέτρεψε τα χειρότερα στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (23/9) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει αποπνικτική λόγω του καπνού, αλλά ευτυχώς δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Και οι 69 φοιτητές που φιλοξενούνται στις εστίες έχουν εντοπιστεί σώοι και έχουν επικοινωνήσει με τους δικούς τους.

Πλέον, θα στεγαστούν σε άλλο χώρο μέχρι να γίνει αποτίμηση των ζημιών. Μάλιστα, ο Κώστας Γαβρόγλου θα μεταβεί στην πόλη και θα ανακοινώσει μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του πανεπιστημίου, την άμεση βοήθεια στους φοιτητές που επλήγησαν, για τη στέγασή τους και την αποκατάσταση των καταστροφών στις εστίες.

Ο υπουργός Παιδείας θα έχει επίσης συναντήσεις με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων και άλλους φορείς της πόλης.

Για προληπτικούς λόγους τη Δευτέρα (24/9) θα παραμείνουν κλειστά δύο Δημοτικά σχολεία και τρία νηπιαγωγεία που βρίσκονται στην περιοχή.

Πάντως, άπαντες ευχαριστούν τους πυροσβέστες για τη μεγάλη μάχη που δίνουν, καθώς και όλους όσοι ενδιαφέρθηκαν και επικοινώνησαν με το Πανεπιστήμιο.

Για προληπτικούς λόγους από τις 11.30 το πρωί εφημερεύει εκτάκτως το ΠΑΓΝΗ.

 

Μοιραστείτε το: