03/06/2020
Βόλεϊ | Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 - 19:26

Μουνιόθ Μπενίτεθ: «Να πάρουμε περισσότερους τίτλους σε σχέση με πέρσι...»

Αυτό τόνισε ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού * Τι είπαν Κουμεντάκης, Φράγκος και Σμιτ

Μedia day ήταν η Πέμπτη (13/9) για την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού, με τον Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ να δίνει το σύνθημα για την κατάκτηση περισσότερων τίτλων σε σχέση με την περσινή σεζόν.

«Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να εργάζεσαι στον Ολυμπιακό και είμαι περήφανος που ξεκινάει η δεύτερη σεζόν μου στην ομάδα. Οι στόχοι μας πάντα είναι να κερδίζουμε. Έχουμε φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα, ομάδα όπου όλοι οι παίκτες μπορούν να βοηθήσουν και όλοι είναι έτοιμοι για μια μεγάλη χρονιά με Ευρωπαϊκό Κύπελλο και τρεις τίτλους στην Ελλάδα. Γι' αυτό είμαι χαρούμενος που έμεινα στην ομάδα και για τους παίκτες που είναι στην ομάδα.

Πήραμε τέσσερις νέους παίκτες, θα χρειαστούμε χρόνο καθώς ο ένας από αυτός βρίσκεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και θα έρθει αργότερα. Με τον Ράουβερντικ, που επίσης θα έρθει αργότερα, είναι πιο εύκολο καθώς ξέρει ήδη τα συστήματα αλλά για τους υπόλοιπους θα χρειαστούμε λίγο χρόνο παραπάνω. Για να φτιάξεις μια ομάδα δεν είναι εύκολο και χρειάζεται χρόνος. Χρειαζόμαστε μερικές εβδομάδες. Τώρα κάνουμε πολύ καλή προετοιμασία, δουλεύουμε καλά και ελπίζω όταν φτάσουμε στην πρώτη εβδομάδα της κανονικής περιόδου να είμαστε σε καλό επίπεδο.

Είναι αδύνατον να ξεχάσεις κάποιες στιγμές από την περσινή χρονιά, όπως ο τελικός του Τσάλεντζ Καπ όπου μπορεί από την μια πλευρά να χάσαμε τον τίτλο αλλά ήταν μια μοναδική στιγμή για την Ελλάδα, τον Πειραιά, τον Ολυμπιακό και το βόλεϊ γενικότερα με τους φιλάθλους να δείχνουν πως είναι να υποστηρίζεις μια ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό που ο κόσμος είναι κάθε μέρα δίπλα μας, σε κάθε παιχνίδι και πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε και πάλι μια πολύ καλή χρονιά και να πάρουμε περισσότερους τίτλους από ότι πέρυσι», ανέφερε ο Ισπανός προπονητής των πρωταθλητών.

Ενώ για τους διεθνείς του Ολυμπιακού είπε: «Αρχικά συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Για εμάς είναι σημαντικό να έχουμε Έλληνες παίκτες. Η ψυχή και το πνεύμα των Ελλήνων παικτών είναι πολύ σημαντικό στην ομάδα, βοηθάνε στο να καταλάβεις πως είναι να αγωνίζεσαι στον Ολυμπιακό.

Εμείς τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στην δουλειά μας στον Ολυμπιακό, στους στόχους μας και για μένα θα είναι πολύ καλό αν κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού βελτιωθούν μέσα στην χρονιά και μπορέσουν να βοηθήσουν την Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Από την πλευρά του, ο Ραφαήλ Κουμεντάκης δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και θέλω να ευχαριστήσω και τον σύλλογο και τον προπονητή και τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται και με έφεραν στον Ολυμπιακό. Η μοίρα του Ολυμπιακού είναι να πρωταγωνιστεί, να κυνηγάει όλους τους στόχους, να εμφανίζεται όσο καλύτερος γίνεται στην Ευρώπη. Αυτό θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε και φέτος.

Έχει ανέβει το επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουν επιστρέψει αρκετοί Έλληνες παίκτες που αγωνίζονταν στο εξωτερικό, έχουν έρθει καλύτεροι ξένοι και γενικά οι ομάδες μαζεύονται και οργανώνονται. Βλέπω ότι υπάρχει κάποια εξέλιξη σε αυτό το κομμάτι. Ο αντίπαλός μας (ΠΑΟΚ) είναι καλός, έχει κάνει κάποιες πολύ καλές προσθήκες Ελλήνων και ξένων παικτών. Όλα θα κριθούν στο τέλος και ο καλύτερος θα κερδίσει».

Είναι πολύ καλό το ρόστερ και εκεί πρέπει να βασίζεται μια ομάδα αν θέλει να έχει μέλλον και περγαμηνές για να χτίζει κάτι καλό. Ο Ολυμπιακός το έχει καταλάβει, βασίζεται σε Έλληνες παίκτες, έχει πολλούς Έλληνες, παίρνει και ξένους παίκτες που είναι αρκετά υψηλού επιπέδου και πηγαίνει μπροστά. Αυτό πρέπει να συμβαίνει γενικά στην Ελλάδα, όχι μόνο στο βόλεϊ αλλά και σε όλα τα αθλήματα».

Ενώ για την επιστροφή στην Πυλαία ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ σχολίασε: «Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Δεν το σκέφτομαι καν. Θα πάμε στην Πυλαία όλα τα παιδιά να παίξουμε το παιχνίδι να κερδίσουμε και δεν με ενδιαφέρει το γίνεται γύρω».

Τέλος, για την άνοδο του ελληνικού βόλεϊ σημείωσε: «Το ότι οι ελληνικές ομάδες πρωταγωνιστούν και πηγαίνουν, όπως οι γυναίκες του Ολυμπιακού και κατακτούν κύπελλα στην Ευρώπη και οι άντρες που παίζουν τελικό, αυτό είναι τεράστια διαφήμιση. Πρέπει να επιμείνουμε και να προσπαθούμε όσο γίνεται περισσότερο για να καταφέρνουμε τέτοιες στιγμές. Η πρόκριση της εθνικής ομάδας στο ευρωπαϊκό είναι επίσης μεγάλη επιτυχία. Είναι από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων ετών».

Με τη σειρά του, ο Ανδρέας Φράγκος είπε: «Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι είναι ένα σωματείο σοβαρό, ένα σωματείο που δημιουργεί πολύ καλές συνθήκες για τους αθλητές, ώστε να εργάζονται και να δουλεύουν σκληρά για να καταφέρουν τους στόχους τους. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και ασχέτως των αποτελεσμάτων η βασική του αξία είναι αυτή.

Μια καλή πορεία και στις εγχώριες διοργανώσεις και στο εξωτερικό είναι πολύ σημαντική και σίγουρα μας φέρνει πολύ μεγάλη χαρά το γεγονός ότι πρωταγωνιστούμε σε ευρωπαϊκά κύπελλα. Σίγουρα δεν ανεβάζει μόνο την δικά μας εικόνα σαν αθλητές αλλά ανεβάζει και την εικόνα της ομάδας και του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι το βόλεϊ έχει πολύ μεγάλη δυναμική. Είναι ένα άθλημα που προσφέρει θέαμα, οι επιτυχίες φέρνουν και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και είμαι σίγουρος ότι αν συνεχίσουμε έτσι το ελληνικό βόλεϊ θα φτάσει πολύ ψηλά.

Για τους Έλληνες παίκτες είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούμε καθημερινά στην προπόνηση ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, να βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον που θα μας βοηθάει να εξελισσόμαστε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό γιατί και εμείς σαν παίκτες μπορούμε να εξελιχθούμε αλλά και να ανεβάσουμε το επίπεδο της Εθνικής ομάδας.

Είμαστε ακόμα στην αρχή. Αυτό που έχω δει όχι μόνο φέτος αλλά και τις άλλες χρονιές είναι ότι το περιβάλλον είναι καθαρά επαγγελματικό, Οι παράγοντες της ομάδας, ο προπονητής και όλη η ατμόσφαιρα είναι πολύ επαγγελματική και βλέπω όλα τα παιδιά να είναι πολύ συγκεντρωμένα στη δουλειά που κάνουν».

Τέλος, ο Γκάβιν Σμιτ ανέφερε: «Είχα πολύ καλές αναμνήσεις από την προηγούμενη φορά που ήμουν στην Ελλάδα. Το να ζήσω στην Αθήνα και να αγωνιστώ σε μια ομάδα που είναι πολύ ανταγωνιστική, θέλει να κερδίσει τα πάντα, έχει καλή ομάδα και πολύ καλή οργάνωση με έκανε να αποφασίσω να είναι ο Ολυμπιακός το επόμενο βήμα στην καριέρα μου.

Θέλουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα γίνεται. Πέρυσι η ομάδα κέρδισε το πρωτάθλημα. Θέλουμε να το επαναλάβουμε και σίγουρα ο στόχος μας είναι να τα κερδίσουμε όλα. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να κερδίσουμε ό,τι διεκδικήσουμε. Θυμάμαι από όταν έπαιζα στην Αλεξανδρούπολη την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι. Περιμένω να είναι εκπληκτική η ατμόσφαιρα όταν θα παίζουμε.

Προσωπικός μου στόχος είναι η επιτυχία της ομάδας. Αν δεν είμαι ο καλύτερος παίκτης αλλά κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια και πάρουμε το πρωτάθλημα, τότε είμαι χαρούμενος. Ήρθα εδώ για να κατακτήσω το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό και όχι για να κερδίσω κάποιο προσωπικό βραβείο».

Μοιραστείτε το: