17/07/2019
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ | Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 - 21:17

Τίμησε τις ρίζες του ο Απόλλων Σμύρνης

Φιλικό με έντονους συμβολισμούς έδωσε η ομάδα Νέων της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» απέναντι στο Δίκτυο Προσφύγων * Αρβανίτης: «Είμαστε προσφυγικό σωματείο, που ξέρει τι θα πει προσφυγιά»

Ο Απόλλων Σμύρνης ξέρει τι σημαίνει προσφυγιά και φρόντισε να το αποδείξει για ακόμη μία φορά… Δείχνοντας, λοιπόν, την κοινωνική της ευαισθησία και την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήρε μία ξεχωριστή πρωτοβουλία.

Συγκεκριμένα, η «κυανόλευκη» Κ20 αντιμετώπισε σε φιλική αναμέτρηση, που διεξήχθη το απόγευμα της Τρίτης (11/9) στο γήπεδο Νήαρ Ηστ, το ποδοσφαιρικό Δίκτυο Προσφύγων.

Πρόκειται για μια ανεξάρτητη ομάδα αιτούντων πολιτικού ασύλου με πλούσια δραστηριότητα τόσο σε ανεξάρτητα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα όσο και στη διεξαγωγή φιλικών αγώνων κοινωνικού σκοπού με αθλητικά ποδοσφαιρικά σωματεία και ακαδημίες επαγγελματικών ομάδων.

Το δίκτυο προσφύγων ήταν ο βασικός συντελεστής της διοργάνωσης του Πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταναστών και προσφύγων που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στο Ίλιον, εκεί όπου η τοπική ομάδα Α.Ο. Ιλίου, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, ηττήθηκε στον τελικό από την κοινότητα της Ακτής Ελεφαντοστού.

«Είμαστε χαρούμενοι, που δώσαμε τη δυνατότητα στα προσφυγόπουλα, μέσω ενός φιλικού παιχνιδιού να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Βρίσκονται σε μία χώρα φιλόξενη που το πνεύμα του αθλητισμού μπορεί να "ανακουφίσει" μερικές από τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσαν. Ο Απόλλων Σμύρνης είναι ένα προσφυγικό σωματείο. Γιατί ο Απόλλων ξέρει θα πει προσφυγιά», δήλωσε για το σπουδαίο και ξεχωριστό φιλικό ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Κώστας Αρβανίτης.

Μοιραστείτε το: