18/07/2019
editorial | Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 - 11:56

Ελπίδα μέσω… ΠΑΟΚ στη Β’ Εθνική!

Οι Θεσσαλονικείς βοηθούν τη δεύτερη κατηγορία για να περάσει από την ΕΠΟ η δική της προκήρυξη, αναφορικά με τον αριθμό των ομάδων, που θα ανέβουν * Φαβορί η λύση του μπαράζ ανάμεσα σε 2ο της Football League και 13ο της Σούπερ Λίγκας

a-sports-dimitriou-dimitrisΤου ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθεται όλη η Β’ Εθνική εδώ και μερικές εβδομάδες… Αναλογιστείτε ότι μία μία σχεδόν όλες οι ΠΑΕ της δεύτερης κατηγορίας (μέχρι και ο ιστορικός Απόλλων Καλαμαριάς ή Πόντου πλέον - που δεν έχει πάρει ούτε… μισό παίκτη), προχώρησαν ακόμα και μέσα στο Δεκαπενταύγουστο σε ανακοινώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις για το θέμα της ανόδου δύο ομάδων στο φινάλε της νέας σεζόν!

Βέβαια, μόνο της η football league δεν έχει τη δύναμη να αντιπαρατεθεί με τη Σούπερ Λίγκα, που πέρασε από τη δική της προκήρυξη τoν υποβιβασμό τριών ομάδων και τον προβιβασμό μόνο μίας από την αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Και σας εξηγούμε τι εννοούμε… Βάσει κανονισμού τη λύση στη διχογνωμία ανάμεσα στις δύο διοργανώτριας τη δίνει η ΕΠΟ. Κάτι, που αναμένεται να συμβεί στο προγραμματισμένο για την Τρίτη 21 Αυγούστου συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Εκεί, οι ισορροπίες μέχρι και της Παναγίας ήταν ξεκάθαρα υπέρ της μεγάλης κατηγορίας, αλλά πλέον τα δεδομένα αλλάζουν! Μεταβολή, που οφείλεται στη βοήθεια, που παρέχει ο ΠΑΟΚ στη μικρή επαγγελματική κατηγορία, σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr.

Οι Θεσσαλονικείς, που ελέγχουν την πλειοψηφία των ΕΠΣ (και άρα και την Εκτελεστική Επιτροπή υπό την προεδρία Γραμμένου) σπρώχνουν πλέον την προκήρυξη της Β’ Εθνικής!

Από τους υπόλοιπους «μεγάλους», που έχουν λόγο και εκπρόσωπο στην Ε.Ε. της ΕΠΟ ο Ολυμπιακός δεν σκάει για το αν αλλάξουν οι ισορροπίες από κάτω, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει και εκπρόσωπο τον Μάκη Γκαγκάτση… Και η ουδετερότητα κάποιων, πάντως, από τους τέσσερις συμβούλους, που προέρχονται από τη μεγάλη κατηγορία θα λειτουργήσει υπέρ των μικρών, που ούτως ή άλλως θα έχουν τη ψήφο του προέδρου της Ένωσης τους, Λεωνίδα Λεουτσάκου. Οπότε το παιχνίδι θα παιχθεί με τους υπόλοιπους του συμβουλίου, που είναι από τις ΕΠΣ (συνολικά όλα τα μέλη της Ε.Ε. μαζί και με τον Εκτελεστικό Διευθυντή Αλέξη Δέδε είναι 18). Και εκεί ακριβώς το κλίμα αλλάζει τα τελευταία 24ώρα…

Φυσικά, ο «απευθείας προβιβασμός δύο ομάδων» από τη Β’ Εθνική στο φινάλε της νέας περιόδου σημαίνει αυτομάτως τον απευθείας υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων από τη Σούπερ Λίγκα, προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνημένη με τον Βασιλειάδη-κυβέρνηση μείωση στις «14» στη μεγάλη κατηγορία τη σεζόν 2019-20.

Κάτι, που έτσι δεν μπορεί να περάσει, γιατί εκτός των άλλων ορισμένοι θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα, συν του ότι είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει… άμεσα η λογική καταιγίδα αντιδράσεων από όλους τους εν δυνάμει υποψηφίους για υποβιβασμό από τη Σούπερ Λίγκα ή έστω κινδύνου (μόνο Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ εξαιρούνται από τη λίστα πραγματικά αν θέλετε να λέμε την αλήθεια…).

Έτσι, το πιο πιθανό σενάριο με τα δεδομένα της τελευταίας στιγμής είναι η ΕΠΟ να δώσει μια… Σολομώντεια λύση: Να αποφασίσει να στείλει σε μπαράζ τη 2η ομάδα της Β’ Εθνικής με τη 13η της Σούπερ Λίγκας για την τελευταία εκκρεμότητα της επόμενης χρονιάς στη μεγάλη κατηγορία.

Εξυπακούεται, βέβαια, ότι απευθείας θα πέσουν οι τρεις τελευταίοι (16ος, 15ος, 14ος) της Σούπερ Λίγκας και αντιστοίχως απευθείας θα ανέβει ο πρωταθλητής της Β' Εθνικής. Αυτά δεν αλλάζουν.

Μείνατε συντονισμένοι λοιπόν και εδώ είμαστε για να δούμε τι θα συμβεί εν τέλει, αλλά και… πώς!

Μοιραστείτε το: