21/02/2019
editorial | Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 - 20:20

Η εμπλοκή Τσίπρα και η… καμία συμφωνία για πλέι οφ

Η αλήθεια για την αναδιάρθρωση, οι κυβερνητικές παρεμβάσεις, ο ρόλος της NOVA και το σημείο κλειδί, για το οποίο γίνονται όλα

a-sports-dimitriou-dimitrisΤου ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Με 16 ομάδες θα διεξαχθεί η Σούπερ Λίγκα της σεζόν 2018-19 και η πολύκροτη αναδιάρθρωση στο ποδόσφαιρο θα ξεκινήσει σταδιακά… Τι εννοούμε; Ότι το ανυποχώρητο «πρωτάθλημα με 12 ομάδες» του Γιώργου Βασιλειάδη δεν θα ισχύει τελικά για την αμέσως επόμενη περίοδο… Η μεγάλη επαγγελματική κατηγορία θα διεξαχθεί με 14 μονομάχους τη σεζόν 2019-20 (με 12 ομάδες θα είναι η νέα κατηγορία που θα τιτλοφορείται ως Σούπερ Λίγκα 2 και επίσης 12 η σημερινή Β’ Εθνική).

Για να φτάσουμε σε αυτή διαφοροποίηση, όμως, υπήρξε εμπλοκή και του ίδιο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, οι οποίοι έκαμψαν το επίμονο «12» του υφυπουργού Αθλητισμού.

Μάλιστα, το… σχέδιο είναι να φανεί προς τα έξω ότι η κυβέρνηση έκανε μια κίνηση καλής θέλησης για να βρεθεί λύση, δεν έκανε το χατίρι της Σούπερ Λίγκας, που είπε «ναι» στη μείωση μέχρι τις 14, γιατί η αναδιάρθρωση θα ολοκληρωθεί τη μεθεπόμενη περίοδο, τότε δηλαδή που προβλέπεται να υπάρξει νέα μείωση του αριθμού των ομάδων για να φτάσουν εν τέλει τις 12!

Δηλαδή μιλάμε για την σεζόν 2020-21 όπου υποτίθεται ότι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 12 ΠΑΕ. Ποιος ζει ποιος πεθαίνει… Και γράφουμε «υποτίθεται», διότι γίνεται κατανοητό ότι μέχρι τότε υπάρχει το σοβαρότατο ενδεχόμενο να υπάρχει νέα κυβέρνηση (χωρίς ΣΥΡΙΖΑ) οπότε το σχέδιο για 12 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα δεν θα ενεργοποιηθεί ποτέ! Αυτό ελπίζουν φυσικά και οι ομάδες, αλλά βολεύει και την τωρινή κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία των σπορ, να ανακοινώσουν ότι η αναδιάρθρωση θα γίνει σταδιακά, θα φτάσει στον αριθμό της μείωσης, που ήθελαν εξαρχής και απλά έδωσαν «αέρα» μιας επιπλέον σεζόν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η μεγάλη αλήθεια, όμως, βρίσκεται αλλού… Πρώτον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ για τη διεξαγωγή μπαράζ (πλέι οφ κοινώς) μεταξύ των «μεγάλων» για την ανάδειξη του πρωταθλητή από τη σεζόν 2019-20. Και αυτό, παρά τα περί του αντιθέτου δημοσιεύματα, που έχουν ήδη κυκλοφορήσει για να φτιαχτεί το πρόσφορο επικοινωνιακό κλίμα.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν θέλουν με τίποτα να προκύπτει ο πρωταθλητής από αγώνες πλέι οφ. Είμαστε κάθετοι και απόλυτοι σε αυτό.

Έτσι μέσω της αναδιάρθρωσης επιχειρείται να… αναγκαστούν οι «μεγάλοι» να παίξουν πλέι οφ, γιατί με λιγότερες αγωνιστικές στην κανονική περίοδο δεν θα βγαίνει το τηλεοπτικό προϊόν.

Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό και η ουσία του προβλήματος, αυτό θέλει η NOVA και σε συνεργασία με το υφυπουργείο και στελέχη της διοργανώτριας Σούπερ Λίγκας επιχειρούν να το επιβάλουν στις ομάδες. Οι τέσσερις μεγάλοι δεν θέλουν όμως πρωταθλητή από τα πλέι οφ και έτσι γίνεται ότι γίνεται… Όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση και 20 ομάδες να υπήρχαν στη μεγάλη κατηγορία δεν θα είχαν πρόβλημα στην κυβέρνηση και στη NOVA αρκεί ο πρωταθλητής να έβγαινε από τα πλέι οφ.

Στην πραγματικότητα το… παιχνίδι το κάνει το συνδρομητικό κανάλι, το οποίο έχει κάνει τις συμμαχίες του με όσους έχουν λόγο και μπορούν να επηρεάσουν.

Απλά οι έχοντες δεν περίμεναν στην παρούσα φάση (τουλάχιστον) ότι οι «άστεγες» ΠΑΕ θα το τραβήξουν και θα δεσμεύονταν ότι δεν ξεκινά το πρωτάθλημα αν δεν βρεθεί λύση στα τηλεοπτικά τους. Έτσι, ο χρόνος πέρασε και επειδή πλέον πιέζονται άπαντες (γιατί θα χάσουν όλοι και πολλά περισσότερα από τους «μικρούς» οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι) προχωράει ο συμβιβασμός με τη διαφορά -επαναλαμβάνουμε- ότι δεν υπάρχει συμφωνία για πρωταθλητή μέσω πλέι οφ.

Μοιραστείτε το: