22/03/2019
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 - 16:32

Γλίτωσε το -6 ο Πανιώνιος

Όπως αναμενόταν ο Παναθηναϊκός ξεκινάει το νέο πρωτάθλημα με μείον 6 βαθμούς

Την απόφαση να μην χορηγήσει άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας σε Παναθηναϊκό και Πανιώνιο πήρε την Τρίτη (12/6) το πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Κάτι αναμενόμενο καθώς οι δύο ομάδες δεν είχαν πάρει άδεια ούτε για τη συμμετοχή τους στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, αν λάμβαναν μέρος σε αυτές.

Έτσι, μετά και την αλλαγή του κανονισμού, ο Παναθηναϊκός τιμωρείται με -6 και όχι με υποβιβασμό ενώ οι «κυανέρυθροι» με πρόστιμο 20.000 ευρώ αφού ο φάκελός τους απορρίφθηκε καθώς ο φάκελός τους απορρίφθηκε μόνο για απουσία εγγυημένου πλάνου βιωσιμότητας και η ποινή διαφέρει σε σχέση με αυτή του «τριφυλλιού». 

Παράλληλα, δεν αδειοδοτήθηκαν ούτε οι Πλατανιάς και Κέρκυρα, οι οποίοι υποβιβάστηκαν στη Β’ Εθνική. Βέβαια αν προχωρήσει το σενάρια περί αναδιάρθρωσης των κατηγοριών και οι δύο ομάδες παραμείνουν στη Σουπερ Λίγκ τότε θα αφαιρεθούν και από αυτές 6 βαθμοί.

Όμως, προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν συνεπώς τη δεδομένη στιγμή τις θεωρούμε υποβιβασμένες.

Σημειώνεται, ότι όλες οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση εντός τριών ημερών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη συνεδρίασή του την 12/06/2018, εξέτασε τους φακέλους των τεσσάρων ΠΑΕ της Α' Εθνικής Κατηγορίας (Super League) που δεν είχαν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, προκειμένου να αποφασίσει για τη χορήγηση ή μη άδειας συμμετοχής τους στη διοργάνωση της Α’ Επαγγελματικής Κατηγορίας και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α’ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α’ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, λόγω μη εκπλήρωσης των άρθρων 47, 48, 49, 50 και 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α’ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α’ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ, λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίησή τους».

Μοιραστείτε το: