16/02/2019
"Α-Ω" Με τον Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη | Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 - 12:00

Ένας ύμνος για τον Παύλο

Ο αξεπέραστος Φαίδων Κωνσταντουδάκης «χαιρετά» με το δικό του τρόπο τον εμβληματικό ηγέτη του Παναθηναϊκού * Δικαιωματικά το Α-Ω ασχολείται πρωτίστως με τον Γιαννακόπουλο και μετά με όλη την υπόλοιπη επικαιρότητα

Άσχημο το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου. Πολλά τα δυσάρεστα γεγονότα, προπάντων με θανάτους. Τελευταίο, κατά σειρά, «μαύρο» το φευγιό του 89χρονου Παύλου Γιαννακόπουλου, κατά τραγική σύμπτωση στις 10 Ιουνίου 2018 (στις 3 το πρωί), ίδια ημερομηνία του 1971, όταν πρωτομπήκε στην διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, για να ακολουθήσει στα επόμενα χρόνια, στις επόμενες δεκαετίες η παραγοντική «πράσινη» εκτόξευση του, που τον έφτασε «ως τον ουρανό» (εκεί, που βρίσκεται πλέον, αλλά με την λέξη χωρίς εισαγωγικά).

Βροχή καταρρακτώδης τα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν για  τον θάνατο του κορυφαίου παράγοντα, που αναδείχθηκε  στον μεγάλο αθηναϊκό σύλλογο. Βροχή φτιαγμένη από ύμνους και δάκρυα, όπως ακριβώς έπρεπε στον σπουδαιότατο άνθρωπο, στον καταπληκτικά πετυχημένο επιχειρηματία (με αντικείμενο την φαρμακοβιομηχανία), στον πρόεδρο, που οικοδόμησε και ανύψωσε  την ομάδα μπάσκετ του «τριφυλλιού» με έξι αναβάσεις στην κορυφή των Άλπεων της Ευρώπης  και σε αυτοκρατορία εντός των συνόρων. Πάντοτε με συνοδηγό του τον εξ ίσου ικανό αδελφό του Θανάση, τον ένα, από τους τρεις, που παραμένει στην ζωή κι ευτύχησε την περασμένη εβδομάδα (Δευτέρα) να είναι παρών στην υπερψήφιση του ανεψιού του Δημήτρη (γιο του Παύλου) σε νέο πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Απών από την Γενική Συνέλευση ο Παύλος, γιατί στα τελευταία δύο-τρία χρόνια είχε  καταληφθεί από ασθένεια, η οποία «απενεργοποιεί» ηλικιωμένα άτομα.

Γνωρίσαμε τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ως παράγοντα και άνθρωπο. Όταν το «Α-Ω» κυκλοφορούσε, στο «ΦΩΣ», μόνο κάθε Κυριακή, ο «πράσινος» ηγέτης ήταν μόνιμος συνομιλητής μας, ανά Σάββατο και μας τροφοδοτούσε με όλα τα θέματα της επικαιρότητας του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Ενώ πιο τακτική ήταν η επικοινωνία μας, όταν ήμασταν και στην «Απογευματινή», στο πόστο του διευθυντή του αθλητικού τμήματος. Η αλληλοεκτίμηση  σφυρηλάτησε τις άριστες σχέσεις μας, που άντεξαν  στον χρόνο. Είχαμε αποκτήσει τόση οικειότητα , ώστε αξιοποιήσαμε και την  ασύγκριτη απλότητα και καταδεκτικότητα του. Θυμόμαστε σαν να είναι μόλις χθες, που αποδέχθηκε χωρίς το παραμικρό κόμπιασμα την πρόσκληση, που του κάναμε ένα βράδυ, για να τιμήσει, με την παρουσία του, την παρέα των συντακτών, πηγαίνοντας στην Χασιά , όπου στην ταβέρνα του Θανάση είχαμε παραγγείλει ένα γουρουνόπουλο στην σούβλα. Ήλθε κι έγινε αμέσως «ένας από μας».

Δεν έχουμε ξεχάσει τις ημέρες που ο Παύλος προσπαθούσε να κλείσει τον Γιάννη Ιωαννίδη, για κόουτς στον Παναθηναϊκό. Προσωπικά πιστεύαμε, ότι θα αποτύγχανε, γιατί δεν είχε την σύμφωνη γνώμη του  Θανάση, αλλά ξέροντας και τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα του ξανθού. Στα κείμενα μας φανερώναμε το τι πιστεύαμε. Μας τηλεφωνούσε ο Βασίλης Κωνσταντίνου, που έπαιζε ακόμη στο Μαρούσι, κι έβαζε στοίχημα, ότι ο Θεσσαλονικέας  προπονητής θα τα βρει με τον Παύλο. Έπεσε έξω στην  κατηγορηματική πρόβλεψη του ο «Μπίλης»… κι έχει να μας το λέει ακόμη και σήμερα, αν τύχει να συναντηθούμε. Δεν το 'χει, ακόμη, χωνέψει, πως δεν δικαιώθηκε. Πάντως, πήρε… τη ρεβάνς, όταν χάρη στις ενέργειες του Θανάση, ο Κώστας Παταβούκας  μετοίκησε, από την ΑΕΚ, στον Παναθηναϊκό.   

Είναι παροιμιώδης η λατρεία του Παύλου (και του Θανάση) στον Παναθηναϊκό. Χιλιάδες τα παραδείγματα. Κάποια ημέρα είχαμε ανοίξει κουβέντα με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη και για τα τεκταινόμενα στο μπάσκετ. Συνέβαινε εκείνο τον καιρό να χρεώνεται «στραβοτιμονιές» ο Γιάννης Φιλίππου, στον χειρισμό της ΑΕΚ. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ  αυτά τα λόγια του «καπετάνιου»: «Ουδέποτε ο Φιλίππου μπορεί να φτάσει τους Γιαννακοπουλέους. Γιατί δεν διαθέτει το κυριότερο χαρακτηριστικό , που διαθέτουν οι Παύλος και Θανάσης. Είναι Παναθηναϊκοί από κούνια, λειτουργούν με το «πράσινο» ένστικτο. Ο Φιλίππου δεν διαθέτει αυτό το προτέρημα, αυτό το όπλο. Δεν είναι ΑΕΚτσής. Ενεργεί ως επαγγελματίας. Δεν κυλάει στο αίμα του το οπαδιλίκι. Ο Φιλίππου είναι Παναθηναϊκός. Εγώ μπορώ να τον επηρεάσω σε ο,τιδήποτε θελήσω…»!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaagiannakopoulosΖωηρή συγκίνηση σκόρπισε ο θάνατος του «τρίποντου τρίφυλλου» προέδρου  σε όλη την αθλητική κοινωνία. Γιατί ο Παύλος ήταν μεν «και οπαδός» του Παναθηναϊκού, αλλά χωρίς να παραμερίζει το καθήκον του, ως ηγέτης ενός πάρα πολύ μεγάλου συλλόγου, ούτε απεμπόλησε «τα ευγενή μέταλλα» του χαρακτήρα του. Ο Θανάσης με διαφορετικά  στοιχεία, έχει φτάσει μέσα στον θυμό του για μια ήττα, να εφορμήσει μέσα στο παρκέ  και «να τα κάνει Γης Μαδιάμ». Ακόμη και χρήματα έχει πετάξει στους διαιτητές, μετά από ήττα  της ομάδας του, σε ευρωπαϊκό ματς. Ο Παύλος ήταν ήρεμη δύναμη, διατηρούσε τον αυτοέλεγχο του, δεν παραδινόταν στο πάθος  του. Γι' αυτό και το τωρινό πένθος, για το φευγιό του, είναι  καθολικό, μάλιστα έχει βγει από τα σύνορα, συλλυπητήρια ήλθαν κι από το ΝΒΑ. Το «Παύλε θεέ, πάρα την ΠΑΕ» δεν ευτύχησε να το ακούσει ούτε ο Βαρδινογιάννης, ούτε ο Απόστολος Νικολαΐδης, ούτε άλλος κανείς από τους πολύ σημαντικούς, που ηγήθηκαν του Παναθηναϊκού.

- Από μας «Κύριε Παύλο» το «Θεέ Παναθηναϊκέ, πανελλήνιε, πανευρωπαϊκέ»!

Ηταν από τους πιο μεγάλους θριάμβους, από καταβολής του ελληνικού πόλο και όχι μόνο, η νίκη του Ολυμπιακού στη Γένοβα, με το 9-7 κατά της οικοδέσποινας  Προ Ρέκο και η κατάκτηση του ευρωπαϊκού στέμματος. Δυστυχώς το λαμπρότατο γεγονός σχεδόν συνέπεσε με τον θάνατο του Παύλου κι έτσι δεν είχε την δέουσα προβολή από την ολότητα του Τύπου. Παράλληλα με το ότι το πόλο στην χώρα μας εντάσσεται στους «πολίτες β΄ κατηγορίας», με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ να διατηρούν ακτύπητο  προβάδισμα. Τα σχετικά παράπονα από τους συγκλονιστικούς νικητές  είναι δικαιολογημένα. Όπως, ότι ατυχία για τους πρωταθλητές Ευρώπης, ότι  ο μπασκετικός Τελικός Νο 3 έγινε στο ΟΑΚΑ και όχι στο ΣΕΦ, έτσι δεν ήταν παρόντες, για την  αποθέωση Θοδωρή Βλάχου και παικτών, χιλιάδες «ερυθρόλευκοι».

Θεωρούμε, ότι κομβικό σημείο, για την κατάκτηση της νίκης του Ολυμπιακού, ήταν η απόκρουση του πέναλτι, από τον αρχηγό Πόβιτς. Έτσι η Ρέκο δεν μπόρεσε ούτε αυτή την φορά να πάρει κεφάλι στο σκορ και πιθανό να άλλαζε η ψυχολογία της. Πολλοί νομίζουν, ως πρόσωπο του τελικού τον Φουντουλάκη, γιατί πέτυχε 4 γκολ. Εμείς θα παραμείνουμε στον Κροάτη τερματοφύλακα. Κι αν πρέπει να πλησιάσουμε όσο πιο κοντά ένα ανταγωνιστή του, θα επιλέγαμε τον κόουτς Θοδωρή Βλάχο! Να νικηθεί η 8 φορές Πρωταθλήτρια Ευρώπης, αήττητη επί μήνες ολόκληρους κι αγωνιζόμενη στο σπίτι  της, χρειάζεται ο αντίπαλος προπονητής να έχει πάρει μάστερ από τη ΝΑΣΑ!

Ιδιαίτερη μνεία για τον άθλο του περασμένου Σαββάτου πρέπει να γίνει και για τους 250-300 «ερυθρόλευκους» οπαδούς , που «πήραν την  εξέδρα».  Τους διευκόλυνε ότι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε από την αρχή, ως το τέλος, μόνο ισοφαριζόταν. Όμως, γενικά συμπαραστάθηκαν στην  ομάδα, σαν να ήταν στον Πειραιά. Γι΄ αυτό και ανταμείφθηκαν μετά τη λήξη, όταν τεχνικό τιμ και παίκτες μ΄ αυτούς ασχολήθηκαν, έγιναν ένα. Αξίζει η διοίκηση του Ευρωπρωταθλητή να τους καλέσει ένα, προς ένα, ονομαστικά και να διοργανώσει φιέστα για να τους ευχαριστήσει και τιμήσει.

Καλάθη, εμείς προσωπικά, κρίναμε ως «πολυτιμότερο παίκτη» στον Τελικό Νο 3, που ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό με  73-58. Με έξι μαγικές ασίστ, 29 πόντους  και τα άλλα στατιστικά του, κατά την δική μας άποψη ήταν ανώτερος από τους Τζέιμς ή Ρίβερς, που προτιμήθηκαν από άλλους. Ο Ελληνοαμερικανός  βρίσκεται σε φουλ φόρμα και  χωρίς κανένα ενδοιασμό θα τον αποκαλέσουμε «ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή την εποχή στα παρκέ του ελληνικού μπάσκετ, σε υψηλό επίπεδο». Ατού ότι έχει δουλέψει πάρα πολύ τις μπαλιές από τη μία ρακέτα στην άλλη, βρίσκει με κλειστά μάτια τους αρμόδιους συμπαίκτες του και παραλύεται η αντίπαλη άμυνα. Ο Κώστας Παπανικολάου αυτή την φορά δεν μπόρεσε να εμποδίσει το Νικ.

Λειτούργησε, εύλογα, αρνητικά για τον Ολυμπιακό η προχθεσινή ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Γιατί επικράτησε το κλίμα του πένθους για τον Παύλο. Οι «πράσινοι» παίκτες  είχαν  πολύ ισχυρό λόγο, για να αγωνιζόντουσαν με όση περισσότερη προσοχή και να  κυριαρχούσε στο μυαλό τους η  ανάγκη, η υποχρέωση τους, για  οπωσδήποτε νίκη, ώστε να τιμούσαν τη μνήμη του εκλιπόντα πατέρα του Δημήτρη. Στον Τελικό 4 της Πέμπτης, θα είναι κατά πολύ διαφορετικές  και οι ψυχολογικές  συνθήκες. Ήτοι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα υστερούν από ψυχολογικής πλευράς.

Μεγάλη τιμή για τον Αντώνη Φώτση ότι στο γήπεδο των Ιλισίων δόθηκε το δικό του όνομα. Επιλογή του Δήμου , ασφαλώς και του Ηλυσιακού, ενώ δεν πρέπει να έχει την παραμικρή σχέση η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, από την οποία πρέπει να έφυγε χολωμένος- κι ας δήλωσε το αντίθετο στην ΕΡΤιανή Κατερίνα Αναστασοπούλου. Αξέχαστο κι αξεπέραστο, ότι ο Αντώνης ήταν ο ένας από τους δύο-τρεις που αντέδρασαν και δεν πειθάρχησαν στην εντολή Δημήτρη για… επιστροφή με το πούλμαν από την Κωνσταντινούπολη μετά την συντριβή του ΠΑΟ από τη Φενερμπαχτσέ. Εκεί έσπασε με οριστικό τρόπο το γυαλί. Περίεργος χαρακτήρας ο Φώτσης, που σε κάποια άλλη φορά είχε κάνει χρήση τουρκικού διαβατηρίου του (λόγω καταγωγής της μητέρας του) κι έφυγε σε ομάδα της Ερντογανικής Τουρκιάς.

«Νίκος Γκάλης» (!) πως και δεν ονόμασαν και το γήπεδο των Ιλισίων; Έτσι κι αλλιώς το όνομα  αυτό παίζει σκανδαλωδώς σε ονόματα γηπέδων, με την πρόκληση επί των προκλήσεων  αυτό του ΟΑΚΑ. Κι όσο ακούμε, κυρίως τους περιγραφείς της κρατικής τηλεόρασης να έχουν καταργήσει το ΟΑΚΑ για χάρη του παλαίμαχου που δεν έχει καμία σχέση με το «Σπύρος Λούης», τόσο πιο πολύ ανακατεύονται τα άντερα όσων δεν είναι υποχρεωμένοι να σκύψουν στην πολιτική σκοπιμότητα του  Σταύρου Κοντονή (που ξεπέρασε και τον Γιάννη Ιωαννίδη με τα Νικογκαλικά βαφτίσια της αγωνιστικής αίθουσας του Αλεξάνδρειου).

Ξεχωριστού ενδιαφέροντος ανακατατάξεις στη  λίστα των προπονητών μπάσκετ. Σχολιάστηκε ποικιλότροπα η απόλυση του Ντίνου Καλαμπάκου από τον Κόροιβο. Αλλά δεν πήγε πίσω και ότι ο Χολαργός έδιωξε τον Κουφό, παρότι η ομάδα ανέβηκε στην κορυφαία κατηγορία. Γνωστά και τα διαζύγια με Λυκογιάννη, Βετούλα. Για να δούμε τι θα γίνει και με τον Δημήτρη Πρίφτη , που μένει-δεν μένει στην Ούνικς Καζάν, γιατί δεν μπόρεσε να νικήσει την Χίμκι του Μπαρτζώκα. Πάντως ο Πρίφτης, γυρίζοντας στην Ελλάδα, τον περιμένει η άκρη του πάγκου της  ΕυρωΑΕΚ.  Στο ενεργητικό του Πρίφτη, που πέρασε και ως ασίστ κόουτς από την «Ένωση», ότι διακρίθηκε στον πάγκο του ΄Αρη.

Ούτε… ισοπαλία δεν έφερε ο Προμηθέας στα τρία ματς με τον οριστικά τρίτο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Πάτρας δεν δικαιολόγησε την παρουσία της στα πλέι οφς, αντίθετα από την  έξοχη πορεία της στην κανονική περίοδο, κατά την οποία νίκησε δύο φορές τον ΠΑΟΚ. Όσο για τον δικέφαλο του Βορρά, ο Παπαθεοδώρου «πετάει στα σύννεφα»  και λίγο ακόμη θα αντιγράψει σε διθυραμβισμούς… τον «νταμπλούχο» Ρεζβάν Λουτσέσκου. Η υπερβολή είναι τρόπος ζωής για τους «ασπρόμαυρους», ιδιαίτερα τώρα, που παίρνουν σκληρή γραμμή από τον ασίγαστο τουϊτεράκια Γιωργάκι- καμάρι του Ιβάν.

Πέθανε ο Σόφος Κουλίδης. Από τους  καλύτερους  μέσους στην δεκαετία του ΄60. Αιγαλεώτης, περαστικός κι από την ΑΕΚ ** Ο Αργύρης Πεδουλάκης γύρισε στις ρίζες του. Στον πάγκο του Περιστερίου, με τριετές συμβόλαιο. Θα είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσίες, δεδομένης της εκρηκτικής συμπεριφοράς του στην διάρκεια του αγώνα ** Την ωραιότερη  ασίστ πάσα στον Τελικό Νο 3 έδωσε ο Νίκος Παππάς στο τέλος του α΄ημιχρόνου και ο Καλάθης  σε χρόνο μηδέν πέτυχε τρίποντο. Ο Πασκουάλ  σε αναγνώριση αυτής της ενέργειας του Παππά… δεν τον χρησιμοποίησε ούτε για δευτερόλεπτα στο β΄ημίχρονο! Ο Καταλανός σπάει τα νεύρα του πολύ καλού Έλληνα παίκτη (έπαιξε μόνο για 3' στο α΄ μέρος).

Ρεκόρ αρνητικό ο προχθεσινός Παναθηναϊκός στις βολές φάουλ. Εύστοχες μόνο οι 10 σε σύνολο 25. Ο Σίνγκλετον 4-8, ο Όγκαστ 0-4. Ακόμη και ο Καλάθης 1-3. Με τέτοια αστοχία ο Ολυμπιακός δεν χάνει την Πέμπτη ** Άρχισαν τα όργανα, όπως  είχαμε προβλέψει. «Εμφύλιος» ΠΑΟΚ- Άρη στη  Σούπερ Λίγκα. Ο Θόδωρος Καρυπίδης ξεφώνισε τον Ιβάν, με τη μεγάλη αλήθεια: «Να δώσω…100 εκατομμύρια για να πάρω… δύο κύπελλα;». Η απάντηση από τον  Γιωργάκη, η υπενθύμιση παλαιάς δήλωσης του αφεντικού του Άρη, πως είναι οπαδός του Ολυμπιακού! ** Ο Αντώνης  Ρέμος «μπάσιμο» στον Σπύρο Παπαδόπουλο! Στον Άλφα θα βγάλει εκπομπή, που θα μιμείται την  «Στην Υγειά μας βρε παιδιά»… Η δική μας πρόβλεψη: Αν ο Σπύρος είναι ντεφορμέ  όπως αυτό το Σάββατο, με μία απαράδεκτα υποβιβασμένη εκπομπή, θα φάει τον καπνό του γκλαμουράτου τραγουδιστή.

Σίριαλ στον Τύπο της ΑΕΚ για τον  Βράνιες. Λες και δεν έφτανε αυτό για τον Αραούχο, τον οποίο «έκλεψε» ο Χιμένεθ, για την Λας Πάλμας, καθημερινό το ζάλισμα των Ενωσιτών, ότι… η Άντερλεχτ (;) ερωτοτροπεί με τον Βόσνιο! Δεν αφήνουν τον Μελισσανίδη να ηρεμήσει, αλλά και να μείνει συγκεντρωμένος στα κτυπήματα κάτω από τη μέση, που καταφέρνει στην ΑΕΚ, ο εγωμανής Άρης Βασιλόπουλος! ** Ατζεντικά κυκλώματα οργιάζουν  στον περιβάλλοντα χώρο της ΑΕΚ. Απίθανα «παιχνίδια» ακόμη και υπέρ «κιτρινόμαυρων» πιτσιρικάδων.

Τον Λεωνίδα Θεοδωρακάκη  πόσοι τον θυμήθηκαν αυτές τις ημέρες, που η «ερυθρόλευκη» ομάδα κατέκτησε τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο της (τον πρώτο του 2002 στη Βουδαπέστη); Ο Λεωνίδας είναι ο διαχρονικός πατέρας του κολυμβητικού τμήματος και ιδιαίτερα του πόλο του Ολυμπιακού. Αειθαλής ο παλαίμαχος πρόεδρος, που έχει γράψει την δική του ιστορία  στον πειραϊκό σύλλογο.

Υπάρχει εμμονή των μεν Τούρκων για Πέλκα, της δε Άντερλεχτ για Βράνιες. Και καλά, σίγουρο,  ο Βόσνιος πιέζει την κατάσταση, με τελικό σκοπό του να βλάψει την  ΑΕΚ. Όμως ο Έλληνας μέσος ποια στάση τηρεί; Γιατί δεν κόβει, με τσεκούρι, τον τουρκικό βήχα; Εκτός αν ηδονίζεται με το να γίνεται θόρυβος γύρω από το όνομα του. Πάντως, ο Πέλκας ούτε με σφαίρες παραχωρείται, σύμφωνα με τις κατηγορηματικές δηλώσεις του τιτιβιστή Γιωργάκη και του… «νταμπλούχου» Ραζβάν.

Φεύγει ο Λεμπρόν από τους Καβαλίερς. Φεύγει ο Κριστιάνο από τη Ρεάλ. Τελικά ο μόνος, που μένει είναι… ο Κάτσε στον  Παναθηναϊκό; ** Ο  Φώτης Κατσικάρης  απολύθηκε από την Τενερίφη. Αν μπορέσει να βρει δουλειά στο ΝΒΑ, όπως έχει προαγγείλει. Πάντως, η καριέρα του Φώτη παρουσιάζει στασιμότητα. Μετά την Εθνική μας δεν μπόρεσε να στεριώσει κάπου και να  ανέβει σκαλοπάτια. Στην Ελλάδα, αν γυρίσει, πού μπορεί να πιάσει δουλειά, με δεδομένο, ότι έχει υψηλό κασέ;

Χαράς… ευαγγέλια. Τηλεφωνήθηκαν τελικά οι Ζάεφ και Τσίπρας. Την ίδια ώρα, που η Φώφη Γεννηματά ήταν στην Θεσσαλονίκη και διαβεβαίωσε τον Γιάννη Μπουτάρη, πως θα τον στηρίξει στις προσεχείς  δημοτικές εκλογές. Βρήκε την ημέρα, η Φώφη, για τέτοια βαρύγδουπη και λαοπρόβλητη διαβεβαίωση. Κάλυψε το ενδιαφέρον για το τι  ειπώθηκε στο τηλεφώνημα των δύο  πρωθυπουργών. Καλά, ο Σταύρος Θεοδωράκης τι έκανε, πως του ξέφυγε η αντίζηλος του;

Ψηλά ο τόνος της φωνής του άλλου Θεοδωράκη. Του Μίκη. Φοβερό αυτό, που είπε: «Κοτζιάς και Καμμένος σπρώχνουν την Ελλάδα σε πόλεμο με την Τουρκία»! Για να το λέει ο κολοσσιαίος συνθέτης κάτι θα ξέρει. Εκεί, στο εξοχικό του, που έχει αποσυρθεί, τα μαθαίνει και πρώτος και καλύτερα από όλους. Τύφλα να 'χει ο Κώστας Ραπτόπουλος της  εκπομπής «Δοκάρι και Μέσα», με τον Γιάννη Καρατζαφέρη και το Νίκο Αλέφαντο….

Ωμέγα, ότι ο Καρυπίδης παρουσίασε τον Ερέρα. Άργησε ο Αρειανός, αλλά  πέτυχε την ιδανική λύση. Από ένα τέτοιο Ισπανό προπονητή έπασχε όχι μόνο ο Άρης, αλλά όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο… ** Σε λαϊκό προσκύνημα αύριο η σορός του Παύλου ** Ο Καρνέζης ποντάρει στην διάκριση της Κροατίας κατά το Μουντιάλ. Αν είχε…και τον Λιβάγια; * Ο Γκερέρο από τη Λεγανές στον Ολυμπιακό; Άλλη μία ανατροπή; ** Ο Νίκος Γκομώλης περιέγραψε το Ρεκό- Ολυμπιακός 7-9, στον τελικό της Γένοβα. Ο Νίκος  έπιασε ταβάνι, χάρη στην εμπιστοσύνη της ΕΡΤ. Όταν τον είχαμε συντάκτη στο αθλητικό της «Απογευματινής» δεν είχαμε προβλέψει τέτοια πρόοδο του. Ειλικρινά συγχαρητήρια ** Ο γνωστός συνάδελφος Σταύρος Καζαντζόγλου διαβάζει ανελλιπώς το «Α-Ω» στο a-sports.gr. Είναι φίλος.

Μοιραστείτε το: