Τι δήλωσε ο Αμερικανός του Ολυμπιακού για τον πρώτο τελικό, της Κυριακής
Ο Ολυμπιακός ξεκινάει την Κυριακή (3/6) με μειονέκτημα έδρας, τη σειρά των τελικών στο πρωτάθλημα μπάσκετ, απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να «σπάσουν» την έδρα των «πράσινων» και αυτό σύμφωνα με τον Τζαμέλ Μακλίν μπορεί να γίνει με συγκέντρωση, πίστη και σκληρή άμυνα.
«Η μεγάλη ώρα των τελικών έφτασε. Όλοι ανυπομονούμε για αυτά τα παιχνίδια, όπως και οι περισσότεροι φίλαθλοι. Οι αναμετρήσεις ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είχαν, έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ο αντίπαλός μας έχει το πλεονέκτημα έδρας και αυτό του δίνει ένα προβάδισμα, όμως, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση» τόνισε ο Αμερικανός στο blog του στον ΕΣΑΚΕ και πρόσθεσε… «Γνωρίζουμε, ξεκινώντας από το πρώτο παιχνίδι της Κυριακής στο “Νίκος Γκάλης”, πως το έργο μας δεν θα είναι εύκολο. Ωστόσο, πιστεύω στην ομάδα μας, πιστεύω στις δυνατότητές μας και επιπλέον έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να φύγουμε από εκεί με το διπλό. Το κάναμε στην αναμέτρηση της Euroleague και είμαι σίγουρος πως μπορούμε να το ξανακάνουμε».
Ποια θα είναι όμως, τα κλειδιά για τη νίκη στο ΟΑΚΑ. «Αρκεί βέβαια να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και τα σαράντα λεπτά, να παίξουμε σκληρή άμυνα και να ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο του κόουτς. Κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και κενά διαστήματα, γιατί είναι εξαιρετικά ποιοτική ομάδα και θα μας τιμωρήσει» σημείωσε και κατέληξε. «Από εκεί και πέρα, το τι προηγήθηκε δεν πρέπει πλέον να μας απασχολεί, γιατί τώρα είναι η ώρα να σκεφτόμαστε αποκλειστικά τους τελικούς. Όπως έχω πει και στο παρελθόν έχουμε πολύ υψηλό κίνητρο. Θέλουμε πολύ να τελειώσουμε την χρονιά με κάτι καλό και ξέρουμε πως για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να καταθέσουμε και την ψυχή μας στο παρκέ στην σειρά των τελικών».