Το ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με την Ξάνθη
Παρελθόν αποτελεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης από τον Παναθηναϊκό.
Μετά το τέλος του αγώνα με την Ξάνθη, στη συνέντευξη Τύπου, ο Εβρίτης τεχνικός ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για τη συνεργασία τους (το συμβόλαιο του άλλωστε έληγε το καλοκαίρι) και έβαλε τους τίτλους τέλους με αιχμές…
«Ελπίζω με τη λήξη της δικής μου συνεργασίας να βοηθήσουν πιο πολύ. Φάνηκε ότι με μένα δεν ήθελαν να βοηθήσουν τόσο πολύ. Ευχαριστώ όσους έκαναν καλή και άσχημη κριτική, κυρίως όσους έκαναν άσχημη, γιατί έδειχναν ότι ήμασταν ζωντανοί, εμείς ήμασταν ζωντανοί. Ελπίζω κάποια στιγμή, υπό άλλες συνθήκες, να είμαστε πάλι εδώ. Η συνεργασία μου επίσημα τελειώνει, τελειώνει το συμβόλαιο μου. Ευχαριστώ τους παίκτες που δουλέψαμε μαζί» είπε μεταξύ άλλων.
Και συνέχισε… «Ευχαριστώ τα παιδιά για το σεβασμό που δείξαμε. Ευχαριστώ τον Σαραβάκο και τον Παπαβασιλείου, ήταν εκεί, με βοήθησαν και μου έδειξαν την αγάπη τους. Ευχαριστώ όσους ήταν στο Κορωπί, γιατί έκαναν πολλά πράγματα και με υποστήριξαν. Εγώ τους την έδειξα την αγάπη μου όσο μπορούσα. Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη του. Δεν θα με αγαπούσαν τόσο, όσο αν παίρναμε το πρωτάθλημα. Στάθηκαν κοντά μου και δίπλα μας όλη τη χρονιά. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω πολλά περισσότερα, αλλά προσπάθησα να σεβαστώ το Σύλλογο. Δεν νομίζω άλλος προπονητής να αντιμετώπισε τόσες δυσκολίες σε έναν τόσο μεγάλο κλαμπ».
Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου (αλλά και του αγώνα) ο Μαρίνος Ουζουνίδης γνώρισε την αποθέωση από φιλάθλους του Παναθηναϊκού στους οποίους ξεκαθάρισε ότιυπό αυτές τις συνθήκες δεν πρόκειται να συνεχίσει. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, φίλαθλοι της ομάδας, μπήκαν στην αίοθουσα, τη διέκοψαν και φώναζαν το όνομα του.
Για το μέλλον του Παναθηναϊκού είπε… «Η ομάδα είναι εδώ, φαίνεται ότι θα βρεθεί λύση και ελπίζω να βρεθεί σύντομα. Αν κάποιοι καταλάβουν ότι δεν είναι μόνο τα οικονομικά, αλλά και η αγωνιστική εικόνα, τότε τα πράγματα θα αλλάξουν. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να φαίνεται αντάξιος της φανέλας και της ιστορίας του. Με τους περιορισμούς και τους μείον βαθμούς, η ομάδα θα έχει πρόβλημα».
Δεν έλειπαν πάντως, οι αιχμές κατά της διοίκησης. «Το πρωτάθλημα τελείωσε όπως άξιζε να μας τελειώσει, αδιάφορα. Κάποια στιγμή που πήγε να έχει ενδιαφέρον, κάποιοι μας είπαν ότι φτάνει, μην πιέζεστε. Κίνητρο για τα παιδιά δεν υπάρχει. Χάθηκε το κίνητρο να διεκδικήσουμε την πέμπτη θέση, μήπως σβήσουμε την τιμωρία από την Ευρώπη».
Ζήτησε τέλος, τη στήριξη των νεαρών παικτών. «Αν θέλουν να τα προστατεύσουν, πρέπει να τα πλαισιώσουμε με έμπειρους παίκτες. Είναι νωρίς να σηκώσουν μόνα τους το βάρος της φανέλας. Αν φέτος υπήρχε η υπομονή, του χρόνου δεν θα είναι έτσι» είπε και πρόσθεσε: «Υπήρχαν δυσκολίες από την πρώτη στιγμή. Προσπαθώ να θυμηθώ κάτι θετικό και δεν το βρίσκω. Όσοι ήμασταν εδώ τον 1,5 χρόνο, προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Όσοι πιστεύουν ότι είναι εύκολο, ας κοιτάξουν και τον αιώνιο αντίπαλο που αυτό το μήνα υπάρχουν αμφιβολίες για το μέλλον, ας δουν την εικόνα του. Τουλάχιστον τελείωσε αγωνιστικά η χρονιά».