15/12/2025
Διοικητικά - Δικαστικά | Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 - 17:04

Κούγιας: «Δυστυχώς θα υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός…» (video)

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ δήλωσε ότι δεν αλλάζει τελικά ο κανονισμός και όποια ομάδα δεν καταφέρει να πάρει άδεια θα βρεθεί στη Β’ Εθνική * Δείτε όλα όσα είπε μέσα από την κάμερα του a-sports.gr * Τι ψήφισε η κάθε ομάδα

Παραμένει η ποινή του υποβιβασμού για όσες ομάδες δεν πάρουν άδεια από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ, όπως αποφασίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας που έγινε τη Δευτέρα (26/3).

Η πρόταση της ΑΕΚ για αλλαγή της ποινής δεν πέρασε αφού ήθελε 12 ψήφους και πήρε μόλις επτά. Συγκεκριμένα, υπέρ της αλλαγής της ποινής ψήφισαν οι: ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Λάρισα, Ατρόμητος, Λαμία, Πανιώνιος.

Κατά, ψήφισαν οι: Απόλλων, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννενα, Πλατανιάς.

Απείχε ο Λεβαδειακός, παρών ψήφισε η Ξάνθη και λευκό η Κέρκυρα.

Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος υποβιβασμού για τον Παναθηναϊκό είναι μεγάλος αλλά το ίδιο ισχύει και για τις ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο για την επόμενη περίοδο αφού δεν έχουν εγγυημένα έσοδα, άρα δεν είναι βιώσιμες.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας ήταν λιτή. «Η πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έλαβε την εκ του καταστατικού απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κούγιας: «Δεν μπορούσα να ψηφίσω τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού»

Η Λάρισα ήταν μία από τις επτά ομάδες που ψήφισαν υπέρ της αλλαγής της ποινής.

«Ήταν μια σπουδαία συζήτηση, αν εξαιρέσουμε δυο ατυχείς στιγμές. Το πρώτο ήταν ότι η Super Lague αποφάσισε να συμπαρασταθεί στον κ. Βασιλειάδη για τις τροποποιήσεις που ζητάει. Υπήρξε ομόφωνη απόφαση σχετικά μ’ αυτό. Το δεύτερο θέμα το οποίο συζητήσαμε ήταν για το αν θα υπάρχει υποβιβασμός για μια ομάδα λόγω χρεών. Δυστυχώς, τα νέα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι καλά. Ψηφίστηκε κατά μεγάλη πλειοψηφία, σε περίπτωση που κάποιος δεν αδειοδοτείται, να πέφτει κατηγορία.
Η θέση είναι σε τέτοιες περιπτώσεις για υποβιβασμό, όμως σαν Κούγιας και σαν ΑΕΛ, δεν μπορούσα να υπογράψω τον υποβιβασμό μιας ομάδας, όπως ο Παναθηναϊκός. Η ΑΕΛ κι εγώ είπαμε να αλλάξει ο κανονισμός, όμως η πλειοψηφία ήταν υπέρ του υποβιβασμού.
Το ποδόσφαιρό μας θα είναι πιο φτωχό, όπως ήταν και όταν έλειπε η ΑΕΛ, όμως εγώ δεν μπορώ να βάλω την υπογραφή μου σε κάτι τέτοιο» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Μοιραστείτε το: