19/05/2022
Ομάδες | Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 - 16:52

Οπαδοί του Πιερικού κατά Παπαδόπουλου

«ΕΠΙΘΕΣΗ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ «PIERIKOS CLUB ΜΕΛΑΝΟΛΕΥΚΟΙ»

«Καλύτερα για όλους μας θα ήταν να βοηθήσεις στο να βρεθεί διάδοχη κατάσταση στην ΠΑΕ, παρά να κρατήσεις με το ζόρι μια ομάδα νεκροζώντανη». Με αυτή τη φράση οι οπαδοί του Πιερικού και συγκεκριμένα ο σύνδεσμος «Pierikos Club Μελανόλευκοι» ζητούν από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Κώστα Παπαδόπουλο να αποχωρήσει από την ομάδα.

Ο συγκεκριμένος σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών του Πιερικού εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν σε ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε για το μέλλον της ομάδας την Παρασκευή (14/6) και κατηγορούν το διοικητικό ηγέτη της ότι την έχει μετατρέψει σε... κομπάρσο που τρώει καρπαζιές.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Για την ιστορία έχουμε χρέος να παραθέσουμε και έναν αντίλογο στο χθεσινό μονόλογο της ΠΑΕ Πιερικός. Έτσι κι αλλιώς, προσωπικές φιλοδοξίες δεν τρέφουμε, ας ακουστούν τουλάχιστον μερικές αλήθειες και ας κρίνει ο καθένας. Ίσως να είναι και ο τελευταίος αντίλογος που θα ακουστεί…

Η χθεσινή συγκέντρωση της Εκάβης ήταν ένα καλοστημένο θέατρο από πλευράς ΠΑΕ ώστε να συνηθίσουν και οι τελευταίοι ρομαντικοί στην ιδέα του “κομπάρσου ΠΙΕΡΙΚΟΥ”. Ο “κομπάρσος ΠΙΕΡΙΚΟΣ της καρπαζιάς”, όπως τον οραματίζεται ο Πρόεδρος, θα είναι μια ομάδα με ακόμα πιο χαμηλό μπάτζετ, με οπαδούς-φυτά, περιτριγυρισμένη από αυλοκόλακες και καταδικασμένη να τρώει τεσσάρες και πεντάρες στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Χθες μάλιστα έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια να απαξιωθεί γενικά το όνομα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ ώστε ο πήχης των προσδοκιών για του χρόνου να πέσει πολύ χαμηλά. Ο μέχρι χθες “πρωταγωνιστής ΠΙΕΡΙΚΟΣ” τώρα πλασάρεται ως ομάδα Β’ Εθνικής χωρίς κόσμο που είναι τυχερός που βρίσκεται εδώ που βρίσκεται (και ξεφτιλίζεται) και όχι σε χαμηλότερη κατηγορία. Για τη φετινή κατάντια του ΠΙΕΡΙΚΟΥ μάλιστα υπεύθυνος δεν είναι ο επικεφαλής όπως θα περίμενε κανείς, αλλά, όπως μάθαμε χθες, υπεύθυνος είναι ο κόσμος…

Για να τελειώνουμε με αυτό το παραμύθι, η ομάδα σου, Πρόεδρε, έκανε 9 νίκες σε 40 ματς. Το αν έχει κόσμο το έδειξε πέρυσι όταν για ένα μόλις μήνα ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ήταν ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ και μιλάμε για έναν σύλλογο που έχει 20 χρόνια να ανέβει στην Α’ Εθνική. Κι όμως επειδή κουβαλάει ένα όνομα που δεν το έχουν τα χωριά με τα οποία επιχειρείς να μας συγκρίνεις, μπορεί ακόμα να γεμίζει το γήπεδο όταν φανεί ότι υπάρχει προοπτική. Όταν όμως φτάνεις τον ΠΙΕΡΙΚΟ στην 15η θέση δεν έχεις το δικαίωμα να μεταθέτεις τις ευθύνες σου και να προσβάλλεις τον κόσμο. Με τεσσάρες και πεντάρες, θα έχεις 27 εισιτήρια με τον Παναιτωλικό (και πολλά ήταν). Σε αδιάφορο μπαράζ ανόδου με -4 βαθμούς από τον πρώτο δεν θα γεμίσει το γήπεδο με τον ΟΦΗ. Με αδιάφορη ομάδα θα έχεις και αδιάφορη κερκίδα. Ο κόσμος σε μερικά πράγματα έχει αλάνθαστο κριτήριο, γι’αυτό και όταν χτυπούσες πραγματικά άνοδο το γέμισε με τη Λάρισα, ακολούθησε στη Βέροια κ.ο.κ. Υπεύθυνη λοιπόν πάντα είναι η ηγεσία, όχι ο κόσμος.

Στην προσπάθεια του Προέδρου για ολοκληρωτική απαξίωση της ομάδας ακούστηκε και το αμίμητο ότι κακώς δεν έδωσε τη ΘΥΡΑ 5 και σε άλλους αντιπάλους εκτός του Βόλου. Ωστόσο ενοχλήθηκε από την κριτική που του ασκήθηκε… Υπήρξε άραγε κάποιο άλλο ματς όπου ρεαλιστικά να μπορούσε να δοθεί η συγκεκριμένη Θύρα σε φιλοξενούμενο; Η απάντηση είναι όχι. Ειπώθηκε για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να συνεχίσει την απαξίωση. Αν του άρεσε το κόκκινο εκείνο θέαμα ας αναλογιστεί από πότε έχει να δώσει η ομάδα μας ένα ματς-τελικό. Έδωσε καμιά αφορμή ή κάποιο όραμα στους φιλάθλους μας να κατακλείσουν αυτοί το γήπεδο φέτος; Μάλλον όχι. Πέρα από αυτό όμως είναι ποτέ δυνατόν πρόεδρος-οπαδός του ΠΙΕΡΙΚΟΥ να ξεστομίσει τέτοια λόγια για την ΘΥΡΑ 5; Μήπως τελικά, πρόεδρε, είσαι μόνο οπαδός του Εαυτού σου; Να το ξαναπούμε. Οι τεσσάρες οι πεντάρες και η αδιάφορη-απλήρωτη ομάδα άδειασαν το γήπεδο. Δεν το βλέπεις;

Μπορεί μερικοί λοιπόν να τρόμαξαν χθες όταν άκουσαν ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική και ότι ακόμα και μια χρονιά σαν τη φετινή με χαμηλό μπάτζετ είναι δύσκολο να τρέξει. Ο Πρόεδρος και το επιτελείο του παρουσιάστηκαν ως η μόνη βιώσιμη λύση με τον νέο “κομπάρσο ΠΙΕΡΙΚΟ”. Πρόεδρε, έχεις μήπως συνειδητοποιήσει ποιον ΠΙΕΡΙΚΟ περιέγραψες και για ποιον ΠΙΕΡΙΚΟ ζητάς στήριξη; Πιστεύεις ότι μια ομάδα-σκιάχτρο χωρίς ελπίδα για κάτι καλό μπορεί να σταθεί μόνο με φθηνούς παίκτες, δυο φιλικά με ΠΑΟΚ, Άρη και ξεπούλημα της ΘΥΡΑΣ 5 σε όποιον ετοιμάζει φιέστα; Ποιος πιστεύεις ότι θα στηρίξει έναν τέτοιο ΠΙΕΡΙΚΟ που θα φυτοζωεί στη Β’ Εθνική χωρίς αξιοπρέπεια, μια ομάδα που ούτε εσύ καλά καλά δεν θα την πιστεύεις; Περιμένεις να συγκινηθεί κανένας σε αυτή την πόλη ή μήπως αυτός είναι ο τρόπος για να φτιάξει η ομάδα νέους οπαδούς; Αυτός ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ θα είναι για λύπηση, καταδικασμένος να πεθάνει αργά ή γρήγορα.

Καλύτερα για όλους μας θα ήταν να βοηθήσεις στο να βρεθεί διάδοχη κατάσταση στην ΠΑΕ παρά να κρατήσεις με το ζόρι μια ομάδα νεκροζώντανη. Καλύτερα να ψάξεις τρόπους να προσελκύσεις επενδυτές παρά να ψάξεις τρόπους να κρατήσεις ζωντανό τον “κομπάρσο ΠΙΕΡΙΚΟ” σου. Δεν τον θέλουμε».

Μοιραστείτε το: