22/03/2019
Ελλάδα | Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 - 23:35

Εκτίθενται ανεπανόρθωτα: Το κράτος δεν είδε το όπλο του Ιβάν!

Η Αστυνομία της Θεσσαλονίκης, στην έκθεση της, δεν αναφέρει την οπλοφορία του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ όταν έκανε το… ντου στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας * Προανακριτική ο εισαγγελέας

Η εικόνα έχει κάνει το γύρω του κόσμου, ο πιστολέρο Ιβάν Σαββίδης μπουκάρει στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, αλλά η Αστυνομία της Θεσσαλονίκης κοροϊδεύει τους πάντες με την προκλητική… μυωπία της.

Στην έκθεση της γίνεται μεν, λόγος για είσοδος του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ στο γήπεδο αλλά πουθενά δεν αναφέρεται ότι οπλοφορούσε. Αυτό που είδε όλη η Ελλάδα, όλη η Ευρώπη και το ελληνικό ποδόσφαιρο έγινε ρεζίλι σε όλο τον κόσμο, δεν το είδαν (!) οι υπεύθυνοι της Ελληνικής Αστυνομίας που ήταν στο γήπεδο.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση: «Στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης, κατόπιν επίτευξης τέρματος της γηπεδούχου ομάδας και εξ αφορμής της γενικότερης αμφισβήτησης και της επικρατούσας την δεδομένη χρονική στιγμή έντασης, ο πρόεδρος της Π.Α.Ε Π.Α.Ο.Κ, ΣΑΒΒΙΔΗΣ Ιωάννης, συνοδεία της προσωπικής του ασφάλειας, εισήλθε εντός του αγωνιστικού χώρου και κινήθηκε προς το κέντρο αυτού. Κατόπιν προτροπής της προσωπικής του ασφάλειας και με την παρέμβαση Αστυνομικών Δυνάμεων απομακρύνθηκε από το κέντρο του γηπέδου και αποχωρώντας κινήθηκε προς τον πάγκο της Α.Ε.Κ, όταν και πάλι με την προτροπή των συνοδών της ασφαλείας και την παρέμβαση της Αστυνομίας, κινήθηκε με κατεύθυνση την φυσούνα των αποδυτηρίων. Λίγο πριν την αποχώρησή του, κινήθηκε εκ νέου με πρόθεση προσέγγισης των εκπροσώπων της φιλοξενούμενης ομάδας. Ακολούθως, ο διαιτητής και οι αποστολές των δυο ομάδων αποχώρησαν στα αποδυτήρια τους και περί ώρα 23.30, ο διαιτητής αποφάσισε την οριστική διακοπή του αγώνα».

Γιατί δεν τον συλλάβατε;

Στο μεταξύ, προκαταρκτική εξέταση για τα έκτροπα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ- ΑΕΚ διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας.

Η νέα έρευνα ανατέθηκε ήδη στην αθλητική εισαγγελέα Ευαγγελία Λιάσσου, η οποία ήταν παρούσα στην Τούμπα την Κυριακή.

Ένα από τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν είναι γιατί ενώ η Εισαγγελέας είχε δώσει εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να τηρηθεί απαρέγκλιτα το αυτόφωρο για την όποια παραβίαση της (αθλητικής) νομοθεσία, όταν έγινε η εισβολή Σαββίδη στις 22.40' στον αγωνιστικό χώρο, το αυτόφωρο δεν τηρήθηκε και οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τον συνέλαβαν.

Μοιραστείτε το: