14/12/2018
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 - 16:40

Στην Ελλάδα ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ

Κλιμάκια των δύο υπερκείμενων διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών θα έχουν συναντήσεις με Βασιλειάδη και Γραμμένο * Το πρωί της Τετάρτης τα λένε με τον υφυπουργό Αθλητισμού

Αναλαμβάνουν δράση... Την επ' αόριστον αναβολή του πρωταθλήματος αποφάσισε η Κυβέρνηση μετά και τα όσα σοκαριστικά συνέβησαν στην Τούμπα, με την εισβολή του οπλισμένου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Έτσι, το βράδυ της Τρίτης (13/3) εκπρόσωποι της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ αναμένεται να βρεθούν στην Αθήνα και την Τετάρτη (14/4) να έχουν συνάντηση τόσο με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, όσο και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο σχετικά με τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα, το ραντεβού στο υφυπουργείο έγινε γνωστό ότι θα γίνει στις 10 το πρωί. 

Εξάλλου, οι δύο υπερκείμενες διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές με ανακοίνωσή τους έχουν ήδη προειδοποιήσει για τον κίνδυνο Grexit ενώ τα... χώνουν και στην Ομοσπονδία.

Αναλυτικά η επιστολή του Διευθυντή Εθνικών Ομοσπονδιών Ευρώπης της ΦΙΦΑ, Μπιορν Βασάλο, στον Γιώργο Βασιλειάδη:

«Αγαπητέ και αξιότιμε Υπουργέ,

Έλαβα την επιστολή που μου στείλατε στις 12 Μαρτίου του 2018 και μελέτησα προσεκτικά τα στοιχεία της.

Η FIFA είναι σε συνεχείς επαφές με την UEFA και παρακολουθεί προσεκτικά την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα, αναφορικά με τα συμβάντα που έλαβαν χώρα το απόγευμα της Κυριακής στην Θεσσαλονίκη.

Χθες το απόγευμα, η Επιτροπή Ελέγχου της FIFA, υπεύθυνη στο να επιβλέπει και να παρακολουθεί την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό και απόψε μια επιτροπή θα ταξιδέψει στην Αθήνα, για να ξεκινήσει συζητήσεις σχετικά με τους αρμόδιους για την μετέπειτα δράση που θα ληφθεί.

Παρόλο που θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε ότι τα περιστατικά αυτά συνέβησαν σε μια εγχώρια διοργάνωση και συνεπώς τα οποιαδήποτε πειθαρχικά μέτρα θα ληφθούν εντάσσονται στο πλαίσιο των αποφάσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η FIFA απαιτεί μια ασυμβίβαστη και άμεση διαχείριση της κατάστασης προκειμένου να εξαλειφθούν όλες οι πράξεις βίας στο ποδόσφαιρο.

Μετά τιμής».

Μοιραστείτε το: