14/12/2018
ΠΑΟΚ | Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 - 13:56

Δημόσια συγγνώμη με την… ουρά στα σκέλια από Ιβάν Σαββίδη

Με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ επιχειρεί να δικαιολογήσει την απαράδεκτη συμπεριφορά του επικαλούμενος συναισθηματική φόρτιση

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε... Μέσω μίας... μελετημένης και δασκαλεμένης ανακοίνωσης, ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε την Τρίτη (13/3) συγγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Όπως αναφέρει, δεν θα έπρεπε να μπει έτσι στο γήπεδο, αλλά για αυτό ευθύνεται η συναισθηματική του φόρτιση «από την γενικευμένη αρνητική κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Μάλιστα, παίζοντας προφανώς με τη νοημοσύνη μας, ισχυρίζεται ότι το έκανε για να... προστατεύσει τους φιλάθλους της ομάδας από προβοκάτσιες και συμπλοκές, χωρίς να υπολογίσει, προφανώς, ότι η δική του συμπεριφορά θα μπορούσε να έχει προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, αν οι οπαδοί, βλέποντας τη δική του συμπεριφορά, έμπαιναν με τη σειρά τους στο γήπεδο.

Κάτι που, ω του θαύματος, δεν συνέβη και ευτυχώς γιατί η κατάσταση μπορεί να ξέφευγε επικίνδυνα... Και φυσικά... κουβέντα από το αφεντικό του ΠΑΟΚ για το πιστόλι!

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Αξιότιμοι κύριοι,

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όλους τους Έλληνες φιλάθλους, την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα.

Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έγινε. Σαφώς δεν είχα δικαίωμα να βγω στον  αγωνιστικό χώρο κατ´αυτόν τον τρόπο.

Η συναισθηματική αντίδραση μου έχει προκληθεί από την γενικευμένη αρνητική κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και από το σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων,  που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: τις ενέργειες του διαιτητή και του επόπτη (γκολ – οφσάιντ – γκολ), την διακοπή του αγώνα, τις διαμαρτυρίες και την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεκάδων ανθρώπων και των δυο ομάδων.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έκρυθμη κατάσταση στο γήπεδο και ο μοναδικός στόχος μου ήταν να προστατεύσω δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες – συμπλοκές – ανθρώπινα θύματα.

Πιστέψετε με, δεν είχα κανένα σκοπό να διαπληκτιστώ με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές. Και σαφώς δεν απείλησα κανέναν.

Δυστυχώς τόσο εγώ και η οικογένεια μου, όσο και οι συνάδελφοι μου, βρεθήκαμε όμηροι του τελείως αρρώστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου.

Αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις που δέχομαι σε όλα τα επίπεδα, για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια.

Για ακόμα μια φορά ζητάω συγγνώμη.

​​Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ιβάν Σαββίδης».

Μοιραστείτε το: