Η Φιορεντίνα επικράτησε με 1-0 της Μπενεβέντο, σε κλίμα συγκίνησης για το θάνατο του Νταβίντε Αστόρι
Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο «Αρτέμιο Φράνκι» την Κυριακή (11/3), στο πρώτο παιχνίδι της Φιορεντίνα μετά το θάνατο του Νταβίντε Αστόρι.
Οι «βιόλα» φιλοξένησαν την Μπενεβέντο, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σέριε Α, με τους οπαδούς τους να αποτίνουν τον δικό τους φόρο τιμής στον αδικοχαμένο αρχηγό της ομάδας.
Συγκεκριμένα, ένα τεράστιο πανό με το μήνυμα «Αρχηγός για πάντα» τοποθετήθηκε στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου πριν από τη σέντρα ενώ στο 13ο λεπτό οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων σταμάτησαν να παίζουν για να ακολουθήσουν τον κόσμο που είχε ξεσπάσει σε χειροκροτήματα.
Στα του ματς, οι γηπεδούχοι νίκησαν με 1-0 χάρις στο γκολ του Ούγκο στο 25’ και έπιασαν την Αταλάντα στην όγδοη θέση.
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Σπορτιέλο, Μιλένκοβιτς (58’ Λαουρίνι), Ούγκο, Πεζέλα, Μπιράγκι, Μπενάσι, Μπαντέλ, Βερετού, Σαπονάρα (57’ Ντίας), Κιέζα, Σιμεόνε (84’ Φαλτσινέλι).
ΜΠΕΝΕΒΕΝΤΟ: Πουτζιόνι, Βενούτι, Μπρινιόλα (46’ Ντελ Πίντο), Γκιγιέρμε, Λομπάρντι (73’ Ντιαμπατέ), Σανιά, Τζούρισιτς (81’ Παριτζίνι), Τόσκα, Κατάλντι, Τζιμσίτι, Κόντα.
Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής
Παρασκευή (9/3)
Ρόμα - Τορίνο 3-0 (56' Μανωλάς, 73' Ντε Ρόσι, 93' Πελεγκρίνι)
Σάββατο (10/3)
Βερόνα - Κιέβο 1-0 (52' Καράτσολο)
Κυριακή (11/3)
Φιορεντίνα - Μπενεβέντο 1-0 (25' Ούγκο)
Μπολόνια - Αταλάντα (16:00)
Κάλιαρι - Λάτσιο
Κροτόνε - Σαμπντόρια
Σασουόλο - ΣΠΑΛ
Γιουβέντους - Ουντινέζε
Τζένοα - Μίλαν (19:00)
Ίντερ - Νάπολι (21:45)

