21/02/2019
editorial | Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 - 13:55

Πολιτικές διώξεις στον Ολυμπιακό εν όψει…

Εditorial

dimitriou-a-sportsΤου ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Δεν τον περιμένουν απλά στη γωνία τον Ολυμπιακό, τον έχουν στοχοποιημένο και τώρα θα αρχίσει το μεγάλο κυνηγητό…

Σας τα γράψαμε πρόσφατα, όταν παρουσιάζαμε το αποκαλυπτικό βίντεο για το πώς ξεκίνησαν-προκλήθηκαν τα επεισόδια στο «Γ. Καραϊσκάκης», μετά το τέλος του ματς με την ΑΕΚ την 20ή αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά στο… μάτι του κυκλώνα αγωνιστικά, διότι τα δεδομένα είναι πολύ πιο σοβαρά.

Το… πρόβλημα είναι ο μεγαλομέτοχος και ηγέτης της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης. Αυτός είναι ο στόχος και έτσι μοιραία χτυπιέται και η ομάδα.

Υπάρχει ζήτημα με τους σημερινούς κυβερνώντες, είναι ξεκάθαρο πως δεν τον θέλουν και όταν ειδικά έχουν επιλέξει να έχουν πάρε-δώσε σε επιχειρηματικό επίπεδο με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, τότε και τα συμφέροντα είναι μεγαλύτερα.

Και το κυνηγητό δεν θα είναι μόνο αγωνιστικό. Από πηγές του δικαστικού ρεπορτάζ προκύπτει ότι βρισκόμαστε εν όψει διώξεων, που επί της ουσίας θα είναι πολιτικές. Σκεφτείτε ταυτόχρονα και τα πρόσωπα, που βρίσκονται σε κάποιες κομβικές θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης επί παραδείγματι…

Το επόμενο διάστημα θα συμβούν πράγματα και… θάματα με αποτέλεσμα οι εξελίξεις να είναι ραγδαίες στους μέχρι πέρσι μόνιμους πρωταθλητές.

Μάλιστα, αναμένεται να υπάρξουν και κάποιες διοικητικές ανακατατάξεις στην ΠΑΕ Ολυμπιακός (όσοι βέβαια περιμένουν την αποχώρηση του Μαρινάκη θα απογοητευτούν, δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση), ενώ μας λέχθηκε ότι μπορεί να εμπλακεί και ο Σωκράτης Κόκκαλης τζούνιορ στην ομάδα. Πιθανότατα να αναλάβει το πόστο του προέδρου αντί του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

Το πρωτόδικο -3 από τον αθλητικό δικαστή, λοιπόν, ως τιμωρία για τα έκτροπα μετά το φινάλε του Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 είναι μικρό ακόμα και αν μείνει και σε δεύτερο βαθμό! Και να φανταστείτε (έτσι συμπληρωματικά) ότι μας είχε ειπωθεί από το πρωί της Παρασκευής (9/2) ότι η ποινή θα είναι αφαίρεση βαθμών, αλλά εμείς δεν το πιστεύαμε και το θεωρούσαμε παραφιλολογία, αφού τότε ακόμα ο αθλητικός δικαστής δεν είχε καν μελετήσει την υπόθεση μετά την ακροαματική διαδικασία, ενώ ανακοίνωσε την ετυμηγορία του το απόγευμα της Δευτέρας (12/2)...

Καταλήγοντας, λοιπόν, επιτρέψτε μου, ότι ακόμα και η αγωνιστική κοιλιά των «ερυθρολεύκων», που τους βγάζει εκτός τίτλου μετά από επτά συνεχόμενες κατακτήσεις, δεν αποτελεί το μεγαλύτερο θέμα…

Το μόνο αρνητικό, βέβαια, είναι ότι δεν βοηθά στο να φανεί με πιο εμφατικό τρόπο, αυτό που επιχειρείται… Για αυτό θα πρέπει (παρά την όποια δυσαρέσκεια μπορεί να υπάρχει) ο κόσμος του Ολυμπιακού να μείνει όσο το δυνατόν πιο συσπειρωμένος για αυτά, που έρχονται… Γιατί η μεγαλύτερη (όλων) δύναμη του Ολυμπιακού, είναι ασφαλώς τα εκατομμύρια των φιλάθλων-οπαδών του.

Μοιραστείτε το: