21/02/2019
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ | Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 - 09:18

Ελπίζει για τη ρύθμιση - ανάσα των 120 δόσεων ο Παναθηναϊκός

Προσπαθεί να υπαχθεί στον νόμο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών

Τρόπο να ρυθμίσει τα υπέρογκα χρέη του αναζητά ο Παναθηναϊκός και η ελπίδα φαίνεται ότι βρίσκεται στον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και αφορά τη ρύθμιση των 120 δόσεων για ιδιώτες και Α.Ε. με οφειλές άνω των 20.000€ σε δημόσιο και πιστωτικά ιδρύματα.

Οι «πράσινοι» περιμένουν τη νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει να ενταχθούν σε αυτόν και οι ΠΑΕ.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί και βρίσκεται στα χέρια του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, προκειμένου η ρύθμιση να προωθηθεί και να εγκριθεί από την Τρόικα στις αρχές Μαρτίου.

Τότε, οι ΠΑΕ που αντιμετωπίζουν τέτοιου τύπου θέματα θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση.

Αν όλα πάνε κατ' ευχήν, τότε ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να διακανονίσει περίπου το μισό χρέος του, το οποίο, σύμφωνα με τα όσα έχει δημοσιοποιήσει η ΠΑΕ, ανέρχεται στα 13,5 εκατομμύρια ευρώ προς φορολογικές αρχές και 11,9 εκατομμύρια ευρώ σε «ανακυκλώμενα» δάνεια. Δηλαδή, συνολικά οφείλει 25,4 εκατομμύρια ευρώ απ’ τα συνολικά 46,6 εκατομμύρια ευρώ των άμεσων χρεών του, δηλαδή το 54,6%.

Στη νομοθετική ρύθμιση των 120 δόσεων δεν μπορούν να μπουν οι οφειλές προς ποδοσφαιριστές, προπονητές, ομάδες και μάνατζερ, αφού η ΦΙΦΑ το απαγορεύει.

Πάντως, αν οι «πράσινοι» μπορέσουν να συμπεριλάβουν στη ρύθμιση και οι οφειλές προς προμηθευτές και άλλους πιστωτές (εταιρείες, ΟΑΚΑ), που είναι άλλα 7.1 εκατομμύρια ευρώ, θα έχουν καταφέρει να διακανονίσουν το 70% των χρεών σε βάθος δεκαετίας.

Μοιραστείτε το: