18/02/2019
Διοικητικά - Δικαστικά | Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 - 20:08

Έσπασε μονομερώς την Κεντρική Διαχείριση των τηλεοπτικών η NOVA

Αναμένεται αντίδραση από τη Σούπερ Λίγκα * Αν δεν αλλάξει κάτι το συνδρομητικό κανάλι θα κάνει ξεχωριστές συμφωνίες με τις ομάδες

Είναι πλέον οριστικό... Τριβές ανάμεσα στη Σούπερ Λίγκα και στη NOVA υπήρχαν εδώ και καιρό, οι δύο πλευρές δεν είχαν καταφέρει να τα βρουν στις συζητήσεις που γίνονταν για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας στο πρωτάθλημα και έτσι το συνδρομητικό κανάλι αποφάσισε να σπάσει η κεντρική διαχείριση.

Η αγορά πλέον θα είναι ανοιχτή για όλες τις ομάδες και καθεμία θα μπορεί να διαπραγματευτεί μόνη της με οποιοδήποτε κανάλι επιθυμεί για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Για τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες αυτό ίσως είναι θετικό, αλλά για τους μικρομεσαίους δεν αποκλείεται να αποτελέσει μεγάλο αγκάθι.

Η απόφαση αυτή θα γνωστοποιηθεί και στο Χρηματιστήριο, κάτι που σημαίνει πως έχει δρομολογηθεί και από τη σεζόν 2018-19 η κάθε ομάδα θα πρέπει να ψάξει για τηλεοπτική στέγη. Φυσικα κάποιες θα παραμείνουν λογικά στο συνδρομητικό κανάλι. Η τρέχουσα σεζόν θα ολοκληρωθεί κανονικά.

Υπενθυμίζεται πως πρόταση της NOVA ήταν να μειωθούν οι ομάδες από 16 σε 12 και να αναδεικνύεται ο πρωταθλητής μέσα από play offs. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε αποδεκτό από τη Σούπερ Λίγκα, η οποία δεν ήταν σύμφωνη στη μείωση των ομάδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Forthnet: «12.02.2018 Η εταιρεία Forthnet A.Ε. (στο εξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι, ασκώντας σχετικό συμβατικό δικαίωμά της, προχώρησε σε λύση της συνεργασίας της (που περιλαμβάνει δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης) με την διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, Super League, για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019. Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς (MAR) και την παράγραφο 4.1.3.6. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει».

Μοιραστείτε το: