29/01/2022
Η συνέντευξη | Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 - 02:11

Βογιατζής: «Δεν θα πέσει ο Εργοτέλης, θα είμαστε ακόμα καλύτεροι στη συνέχεια»

Ο 22χρονος χαφ μιλά στο a-sports.gr για τη φετινή σεζόν των Κρητικών και βγάζει το καπέλο στον Τάκη Γκώνια

Το... μηχανάκι του Εργοτέλη είναι φέτος ο Βασίλης Βογιατζής, ο οποίος έχει αγωνιστεί και στα 14 παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα του παίζοντας σε όλα βασικός πλην το τελευταίου κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

Παρεμπιπτόντως, σε αυτό ήρθε η πρώτη εντός έδρας νίκη για τους Κρητικούς για να επιβεβαιώσει πως είναι σταθερά σε ανοδική πορεία. Αυτά που δούλευαν τόσο καιρό έχουν αρχίσει να βγαίνουν στο χορτάρι και κυρίως να μετουσιώνονται σε βαθμούς.

Μιλώντας στο a-sports.gr ο 22χρονος μέσος εξήγησε πώς έχει η κατάσταση στον Εργοτέλη και πως ήρθε αυτή η βαθμολογική άνοδος, ενώ μεταξύ άλλων μίλησε για την υγεία που αποπνέει ο σύλλογος από τη στιγμή που πέρασε στα χέρια του Μαγκέντ Σάμι.

Επίσης, αναφέρθηκε στο πώς είναι να δουλεύει κάποιος με τον Τάκη Γκώνια αποθεώνοντάς τον ουσιαστικά για τη δουλειά που κάνει και τα όσα μαθαίνει σε εκείνον και τους συμπαίκτες του.

- Πολύτιμη νίκη κόντρα στην ΑΣΑ. Πού κρίθηκε το ματς;

«Ήμασταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του 90λεπτου στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής, καθώς είχαμε μια τεράστια υπεροχή κατοχή μπάλας, είχαμε αρκετές ευκαιρίες μέσα στην "Gold zone", είχαμε για ακόμη μια φορά πολύ καλό tranzition, καθώς όταν χάναμε την μπάλα στα επόμενα έξι δευτερόλεπτα την είχαμε ξανά κερδίσει συν ότι σε τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι δεν έχουμε δεχτεί γκολ ούτε καν ευκαιρία. Όλα αυτά μας έφεραν και μας φέρνουν σε κάθε παιχνίδι πολύ πιο κοντά στους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς».

- Ήταν το πρώτο εντός έδρας τρίποντο. Γιατί θεωρείς πως άργησε τόσο;

«Θεωρώ ότι τον τελευταίο μήνα βρισκόμαστε στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση έως τώρα. Πλέον όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουμε αφομοιώσει σε υπερθετικό βαθμό όλες αυτές τις καινούργιες πληροφορίες από το καλοκαίρι που πιστέψτε με είναι πάρα πολλές και πλέον βγαίνουν αυτόματα στον αγωνιστικό χώρο. Και στα πρώτα παιχνίδια βγάζαμε πολλά πράγματα από αυτά που μαθαίνουμε έχοντας εξαιρετική εικόνα αξίζοντας καμπόσους παραπάνω βαθμούς αλλά λόγο κάποιων συγκεκριμένων λαθών δεν περνάμε αυτό που αξίζαμε γιατί στο ποδόσφαιρο παίζει σημαντικό ρόλο και η παραμικρή λεπτομέρεια και πλέον ακόμη και αυτές τις έχουμε βελτιώσει κάνοντας το παιχνίδι μας ακόμη πιο συγκεκριμένο ώριμο αλλά και πιο δύσκολο για τον κάθε αντίπαλο που έχουμε απέναντι μας. Άλλωστε επανειλημμένες φορές ο προπονητής μας από την πρώτη μέρα μας λέει ότι όλα αυτά χρειάζονται χρόνο για να βγουν μέσα στο γήπεδο και πιο συγκεκριμένα είχε πει ότι πάνω στους πέντε μήνες και κάτι θα δούμε τα πραγματικά αποτελέσματα αυτού του στυλ ποδοσφαίρου και όντως στους πέντε μήνες απάνω οι διάφορες είναι τεράστιες και εμφανείς!».

- Ο Εργοτέλης δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση με διαδοχικά θετικά αποτελέσματα. Τι έχει αλλάξει;

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα, το ακριβώς αντίθετο, η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση με διαδοχικά αποτελέσματα επειδή συνεχίσαμε χωρίς καμία δεύτερη σκέψη χωρίς καμία αμφιβολία να ακολουθούμε καθημερινά τον τρόπο παιχνιδιού που δουλεύουμε από το καλοκαίρι, επειδή μείναμε συγκεντρωμένοι στο ίδιο πλάνο γνωρίζοντας ότι ο σωστός δρόμος για την νίκη και γενικότερα για τις επιτυχίες είναι το σωστό και το ορθολογικό ποδόσφαιρο, μόνο αυτό έχει διάρκεια στον χρόνο!».

- Ξεκινήσατε προβληματικά τη σεζόν. Πολλοί σας είχαν για πεσμένους. Πώς νιώθατε και πώς νιώθετε σήμερα μετά από τέτοια βελτίωση;

«Τα συναισθήματα μας είναι ακριβώς τα ίδια και τώρα που η ομάδα έχει βρει τον δρόμο της αλλά και τότε που ναι μεν πηγαίναμε καλά αλά για λεπτομέρειες χάναμε βαθμούς ... Ο προπονητής μας, μας έχει μάθει και μας έχει περάσει τι ακριβώς είναι να είσαι επαγγελματίας και επαγγελματίας είναι αυτός που έχει "έλεγχο συναισθημάτων" και μπορεί να διαχειρίζεται την κάθε κατάσταση είτε είναι εύκολη είτε δύσκολη χωρίς να καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει πρόβλημα... Τα συναισθήματα μας λοιπόν είναι ακριβώς τα ίδια, "ανέκφραστα". Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο!».

- Μπορεί να υπάρξει ανάλογη συνέχεια;

«Η συνέχεια δεν θα είναι ανάλογη, θα είναι καλύτερη και αυτό γιατί εμείς ξέρουμε, οι άλλοι δεν ξέρουν. Το παν στην ζωή και συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο είναι η γνώση, όλοι οι παίκτες, ομάδες, προπονητές, θέλουν να φτάσουν ψηλά και να πετύχουν αλλά ξέρετε γιατί στους δέκα πετυχαίνει ένας; Γιατί ο ένας ξέρει τι πρέπει να κάνει για να πετύχει έχει γνώσεις, οι άλλοι εννιά προσπαθούν το ίδιο ίσως και περισσότερο χωρίς όμως να δουλεύουν σωστά και οι συνέπειες είναι να μην υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα!»0001vogia

- Θα ήθελα ένα σχόλιο για τον Τάκη Γκώνια. Πώς είναι να τον έχεις προπονητή;

«Τάκης Γκώνιας, ο προπονητής που μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Αλλά ας μιλήσουμε εις βάθος και πιο συγκεκριμένα. Από την πρώτη μέρα προσπαθεί να βελτιώνει την επικοινωνία της ομάδας είτε την λεκτική είτε την οπτική, το Α και το Ω στον τρόπο παιχνιδιού που παίζουμε και γενικά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Τον ενδιαφέρει μόνο πως θα εξελίσσει καθημερινά τους παίκτες που έχει η ομάδα του, αλλά και πως η ομάδα που κοουτσάρει θα κερδίζει με ορθολογικό και σωστό ποδόσφαιρο. Σε όλους μας έχει μάθει υπερπολύτιμα πράγματα που στο εξωτερικό διδάσκονται από τα 14. Έχει καταφέρει χωρίς φωνές, πρόστιμα, διωξίματα από προπονήσεις και πολλές άλλες τιμωρίες να κάνει τους παίκτες του 100% επαγγελματίες. Πρώτη φορά βλέπω προπονητή να έχει τόσες πολλές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο και να είναι η έννοια του προπονητή. Αλλά πάνω από όλα αυτά, είναι άνθρωπος με όλη την σημασία της λέξης, πάντα η πόρτα στο γραφείο του είναι ανοιχτή για όλα τα προβλήματα ποδοσφαιριστών και μη... Φυσικά όλα αυτά ισχύουν και για το υπόλοιπο προπονητικό team που τον ακολουθεί, που τον βοηθούν σε τεράστιο βαθμό έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα για την ομάδα. Είμαι πολύ περήφανος που τον έχω γνωρίσει και που τον έχω προπονητή και μακάρι αυτή η συνεργασία να αργήσει να τελειώσει!».

- Να περάσουμε και σε σένα. Είναι η παρθενική σου σεζόν στη Β' Εθνική. Οι πρώτες σου εντυπώσεις;

«Πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές όπως και ομάδες και γενικά υπάρχει ανταγωνισμός κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Όμως για μένα προσωπικά τα πράγματα είναι πιο εύκολα γιατί ο τρόπος παιχνιδιού μας μας βοηθάει όλους να μη μπορούν οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές να αναδείξουν κανένα από τα χαρακτηριστικά τους αν φανταστείς πως σε κάθε παιχνίδι έχουμε με διαφορά την κατοχή της μπάλας άρα ο αντίπαλος ακουμπάει την μπάλα απειροελάχιστες φορές σε σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια που παίζει με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύουμε μεμονωμένα και παίχτες με πολύ ποιότητα στα δικά μας παιχνίδια να εξαφανίζονται γιατί συνέχεια βρίσκονται σε φάση άμυνας. Ο μεγαλύτερος μας αντίπαλος λοιπόν με αυτό το στιλ ποδοσφαίρου που παίζουμε είναι ο ίδιο μου ο εαυτός αν σκεφτείς ότι τα προηγούμενα χρόνια τελείωνε ένα παιχνίδι και είχα περίπου 40 επαφές ενώ τώρα τελειώνει με πάνω από 65 άρα το λάθος μπορεί να γίνει πιο εύκολα!».

- Πήγες σε μία ομάδα που κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Είχαμε και αλλαγή ιδιοκτησίας το καλοκαίρι. Είναι στην ομάδα τα πράγματα όπως τα περίμενες;

«Τα πράγματα δεν είναι όπως τα περίμενα είναι πολύ καλύτερα. Από το καλοκαίρι έβλεπα ότι θα γίνει κάτι καλό αλλά δεν πίστευα ότι όλα θα δουλεύουν άψογα. Οικονομικά η διοίκηση είναι άριστη, έχουμε ένα εξαιρετικό γήπεδο από άποψη ποιότητας χλοοτάπητα που αυτό μας βοηθάει να αναδείξουμε το στιλ ποδοσφαίρου που παίζουμε. Τα ποδοσφαιρικά μας υλικά αγαθά (μπάλες, ρουχισμός, γυμναστηριακός εξοπλισμός, αποδυτήρια, ιατρική κάλυψη-περίθαλψη-αποθεραπεία-αποκατάσταση, συμπληρώματα διατροφής) και πολλά αλλά υπάρχουν σε υπερθετικό βαθμό. Οι μετακινήσεις μας πάντα γίνονται με αεροπλάνο σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες της Β' Εθνικής που γίνονται με καράβι και γενικά ότι χρειαστούμε είναι πάντα πρόθυμοι και δίπλα μας. Μηδέν λάθος λοιπόν στην ΠΑΕ Εργοτελης, όλα λειτουργούν άψογα!».

- Κλείνοντας το σχόλιό σου για το φετινό πρωτάθλημα και τη μάχη σε κορυφή και ουρά;

«Πιστεύω ότι όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες και με πολύ λίγους πόντους διαφορά τόσο γι' αυτούς που θα υποβιβαστούν όσο και εκείνους που θα προβιβαστούν. Υπάρχουν ακόμη πολλά παιχνίδια και η συνέχεια είναι δύσκολη το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Εργοτελη δεν θα είναι στις έξι ομάδες που θα υποβιβαστούν. Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλες τις ομάδες της Β' Εθνικής!».

- Δεν ξέρω αν θες να προσθέσεις κάτι στο φινάλε...

«Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στους δικούς μου ανθρώπους που με στηρίζουν συνεχώς και στον μάνατζέρ μου Παναγιώτη Τσιάρα που είναι πάντα δίπλα μου καθημερινά έστω και από μακριά και στα εύκολα και στα δύσκολα και με βοηθάει όσο γίνεται από την πλευρά του».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΡΑΚΗΣ

Μοιραστείτε το: