26/04/2024
Αρχείο | Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 - 15:50

Κι αίφνης… Λιγκ Καπ, καπέλο στο «Russia 2018»!

Καυστικός ο Φαίδων Κωνσταντουδάκης στο «Α-Ω»: Μα δεν ντρεπόμαστε; Ποιος Έλληνας ποδοσφαιρόφιλος θα καθίσει να ασχοληθεί με το Μουντιάλ του καλοκαιριού; Όλη του η πρεμούρα θα είναι για τη νέα… μεγαλοϊδέα του προστάτη των «12 ΠΑΕ μιας κατώτερης θεάς-μπάλας»! * Επίσης διαβάστε για την εγκατάσταση του Γ.Χ. στην Τούμπα, το κλάμα του Δομάζου και τα κάτασπρα μαλλιά του «καπετάνιου» * Και η εξήγηση στη συντριβή του μπασκετικού Ολυμπιακού

Άλλο ένα «παιδί» του Χ. Πανόπουλου!

ΑΛΛΗ μία απόδειξη, ότι η Σούπερ Λίγκα, επί προεδρίας Γιώργου Στράτου, λειτουργεί συνδεδεμένη με τον «εγκέφαλο» του Χρήστου Πανόπουλου! Του τελευταίου ιδέα ήταν η καθιέρωση διοργάνωσης «Λιγκ Καπ», αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος ** Πρόταση, με το επιχείρημα «για τη σωτηρία των 12 ΠΑΕ, με τη μη διάλυση της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων» ** Εκτελεστικό όργανο του αφεντικού της «Ξάνθης» ο δικηγόρος-δημοσιογράφος, Γιώργος Στράτος, ο οποίος από διοικητικό στέλεχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μεταπήδησε στην ΠΑΕ Ξάνθη και από εκεί το άλμα στην υψηλότερη καρέκλα της Σούπερ Λίγκας… Για να υλοποιεί τα όσα του μεταφέρει-επιβάλλει ο διοικητικός «μαθουσάλας» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και τωρινός προστάτης των «12 ΠΑΕ μιας κατώτερης θεάς-μπάλας»! * Ο ευφυής Πανόπουλος, που θα μείνει στην παραγοντική ιστορία, για τις καυστικές, δηκτικές, ανακοινώσεις, που εξέδιδε ακόμη και στην ανάπαυλα των δύο ημιχρόνων, με στόχο σχεδόν πάντοτε την διαιτησία των αγώνων της ομάδας του * Οι ανακοινώσεις δημοσιευόντουσαν πάντοτε, γιατί έφταναν στις εφημερίδες με την ουσιαστική υποσημείωση: «πληρωμένη καταχώρηση». Κι άλλο, που δεν ήθελαν οι εφημερίδες, ακόμη και στην προτηλεοπτική και προϊντερνετική εποχή «των παχέων αγελάδων», από τέτοια καταχώρηση διαφημίσεων.

*** Λοιπόν, άλλο ένα «παιδί» του «μυαλοδότη» Χρήστου Πανόπουλου, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, η επαναφορά στο «Λιγκ Καπ», μέσα στον Μάιο, με νοκ άουτ αγώνες! * Άκου να δεις, το… Λιγκα Καπ καπέλο στο Μουντιάλ του καλοκαιριού!

«Στράτος εσύ, Στρατηγός εγώ»!

ΒΡΥΖΑΣ εδώ, Βρύζας εκεί, Βρύζας παντού! Θα τον είδατε και στα στιγμιότυπα, από την συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκα, καμαρωτό-καμαρωτό σε πρώτο πλάνο. Σαν να έλεγε «Ποιος Στράτος, εγώ είμαι ο Στρατηγός»! ** Με απόλυτα νόμιμη την παρουσία του και μέσω της πανίσχυρης διοικητικής θέσης του στην ΕΠΟ και ως ο άνθρωπος του ΠΑΟΚ, δηλαδή του «τσάρου» Ιβάν, που… ποτίζει, μέσω της χορηγίας του με τη «Σουρωτή», την Σούπερ Λίγκα, οπότε και το ελληνικό πρωτάθλημα!

*** Το «Α-Ω» στη κυριολεξία από την πρώτη στιγμή έχει επισημάνει τον πολυσύνθετο και απόλυτα ουσιαστικό ρόλο, για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, που παίζει ο Ζήσης Βρύζας! * Με πάρα πολύ χαρακτηριστική πρωτοβουλία, την οποία είχε για τα πάντα περί τον θλιβερό κυπελλικό Τελικό στο Πανθεσσαλικό ** Προκειμένου να μη αλλάξει η έδρα ή να μη μετατεθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού-παρωδία το Ομοσπονδιακό «πολυεργαλείο» του ΠΑΟΚ, ξενύχτησε και το ίδιο, με χειρονακτική εργασία! * Και κατά την διαδικασία της απονομής των μεταλλίων στεκόταν κοντά στον Ιβάν, με το πρόσωπο του… σκέτη ανατολή της πανσέληνου, ακριβώς τόσο λαμπερό, και μέσα στο βλέμμα του να αστροφεγγίζει το Κύπελλο. Έτοιμος ο Ζήσης, για να περνούσαν και στο δικό του λαιμό ένα από τα απαστράπτοντα Παοκομετάλλια!

Ο «εντός των τειχών Βρύζας»!

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Χ. Γιώργος διορίστηκε σε… «Ζήση Βρύζα της Τούμπας»! Όπως ο άλλοτε επιθετικός, αντιπρόεδρος, πρόεδρος του ΠΑΟΚ, βοηθός-αστραπή του Σάντος, στην Εθνική, διορισμένος διοικητικός «μπος» της «Βέροιας» και τώρα ουσιαστικός ηγέτης, πιο πάνω και από τον καρεκλοκένταυρο Γραμμένο, Ζήσης Βρύζας, έτσι και ο Γουχού * Με τον επίσης Καβαλιώτη, με αγωνιστική φανέλα της Δόξας Δράμας, πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, πρώην προπονητής άλλοτε προσωρινός, άλλοτε περίπου μόνιμος στην Τούμπα, πρώην Ομοσπονδιακός της Ελπίδων (όπου παρουσιάστηκε στους παίκτες με ένα χαρτάκι, που είχε γραμμένο το όνομα του!), πρώην τεχνικός στη «Βέροια» (επί Βρύζα), πρώην των «Τρικάλων» και τώρα πλέον «πολυεργαλείο εντός των τειχών»! * Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Χ. Γεωργιάδης (…που ακόμη να δεχτεί την κόκκινα κάρτα, για φοβερό «κλάδεμα» του Καράμπελα, σε ματς Άρη-ΠΑΟΚ και ακόμη να ζητήσει «συγγνώμη») επανήλθε στην Τούμπα, για «χίλιες δουλειές»! * Αναλυτικά του ανατέθηκε 1) το «σκάουτινγκ» εντός κι εκτός Ελλάδος, 2) η παρακολούθηση των δανεικών (…ναι, μη παραλείψει να βλέπει τον Αμρ Ουάρντα!), 3) η έρευνα της αγοράς,4) η διαχείριση του υλικού, 5) η εξέλιξη των παικτών από το πανακριβότατο (στην συντήρηση του) τμήμα υποδομών, για την επαγγελματική ομάδα και 6) εκθέσεις για τα δρώμενα στο διεθνές ποδόσφαιρο(…ως ειδικός, επειδή φόρεσε, κατά το πλείστον ως αναπληρωματικός, την φανέλα της Νιούκαστλ).

*** Μας διέφυγε κάποια από τις πολυαναθέσεις του Ιβανικού καθεστώτος, προς τον λίαν αγαπητό τους, Γου Χού;

Σε «σούπερμαν της Τούμπας»!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ, λοιπόν, νέο πολυδύναμο πρόσωπο στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ. Θα επαναλάβουμε, ότι για τα εκτός Τούμπας, Μικράς Ασίας 1 και Θεσσαλονίκης, είναι ο Ζήσης Βρύζας - ο κατακτητής της Αθήνας! ** Κατά το πρότυπο του πολυθεσίτη Ζήση, ο Γου Χου με… τις πάμπολλες- πολυαναθέσεις, που του δόθηκαν! ** Το «Α-Ω» δεν θα συμφωνήσει με ΜΜΕ, που χαρακτήρισαν τον Γ.Χ. συνεργάτη του Λούμπος Μίχελ . Είναι πιο πολύς από τον Σλοβάκο.* Να δεχτούμε μόνο, ότι ο Καβαλιώτης (συμπατριώτης των Ζαγοράκη και Βρύζα) «νεοαστέρας» της Τούμπας, εφόσον ανταποκριθεί στο πάρα πολύ βαρύ φορτίο, που του έριξαν στους ώμους, ίσως και μετά τη λήξη της εφετινής σεζόν, να έχει βγάλει περιττή την περαιτέρω παρουσία του ηγεμονικά αμειβόμενου Σλοβάκου. Και να τεθεί τέλος στην συνεργασία Μίχελ- ΠΑΟΚ ** Ο Γου Χου καλείται να δικαιώσει την υπερβολική εκτίμηση, που του δείχνει το Σαββιδέϊκο και ο ίδιος να αναδειχθεί σε «σούπερμαν της Τούμπας»! ** Για να διαψεύσει τις προσδοκίες και να απογοητεύσει τους Ιβάν, Γιωργάκι και Μαρία Γκοντσάρεβα, θα πρέπει μόνο να του πέσει πάλι μπροστά του η συνήθης αποστολή, στην οποία αποτυγχάνει. ΄Ητοι… να αντικαταστήσει, ως υπηρεσιακός, και τον Ραζβάν Λουτσέσκου! ** Λέτε, βρε παιδιά, να κληθεί ο Γ.Χ. να κάνει πάλι ό,τι πολλάκις, ως τώρα, αλλά πάντοτε με αποτέλεσμα «μια τρύπα στο νερό»!

Να τους χαιρόμαστε!

ΕΧΟΥΜΕ ένα δίδυμο, για να το πιούμε στο ποτήρι! Κώστας Ζουράρις - Γιάννης Μπουτάρις! Της Θεσσαλονίκης παιδιά * Υφυπουργός Παιδείας ο ένας. Δήμαρχος ο άλλος * Ξεκίνησε ο πρώτος, για να συνηγορήσει υπέρ του κυβερνητικού μέτρου να απαγορευτούν οι πενθήμερες εκδρομές στο εξωτερικό, για τους μαθητές-μαθήτριες της τελευταίας τάξης του Λυκείου . Και «ξέρασε» απόψεις του για μπουρντέλα, για Λαδάδικα, για κωλάδικα (= δικές του εκφράσεις). Μπροστά στην κατακραυγή, που ξέσπασε, προσπάθησε να αρωματίσει την ατμόσφαιρα του, επαναφέροντας τον απέραντο θαυμασμό του για… το Αφροδιτοκάλλος του σώματος της μούσας του, Βούλας Πατουλίδου! ** Πριν καταλαγιάσει ο απόηχος από τα Ζουραρικά, ανέλαβε δράση ο συμπολίτης (…αλλά Αρειανός, όχι ΠΑΟΚτζής, όπως ο διανοουμενόπληκτος , Θουκιδήδειος, Κώστας)! Ο Μπουτάρης , ο οποίος δεν ήθελε να υστερήσει στη μπου(ρντελο)ρδολογία! * Πήγε επί τόπου σε οίκο ανοχής κι εκεί αποκάλυψε, πως κάνει σεξ , αφού ενισχύει τον οργανισμό του με «φάρμακα». Προφανώς εννοούσε «με βιάγκρα» ** Και ασφαλώς «βιαγκρασμένος» θα είναι, όταν εκφράζεται φιλοσκοπιανά και όταν φιλοξενεί , υπό το έκπληκτο, ως βλοσυρό, βλέμμα του Λευκού Πύργου, τον Ζαέφ!

*** Υ.Γ.: Να χαιρόμαστε το δίδυμο…  

Το ξέσπασμα του Δομάζου

ΖΩΗΡΗ συγκίνηση, όταν ξέσπασε σε κλάματα ο Μίμης Δομάζος, κατά την κηδεία του Νεοτάκη Λουκανίδη, στο Κοιμητήριο της Κηφισιάς. Ο «στρατηγός» συνοδευόταν από την πανέμορφη κόρη του, την Πόπη- ραδιοφωνικό παραγωγό και υπεύθυνη της έκδοσης και κυκλοφορίας του βιβλίου με την αυτοβιογραφία του ** Ο Μίμης τις στιγμές, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το συναισθηματικό ξέσπασμα του, έπεσε στην αγκαλιά του Γιώργου Θωμαΐδη. Του πρώην γενικού γραμματέα της ΕΠΟ, με τον οποίο το «Α-Ω» έχει προσωπική σύνδεση, από τα γυμνασιακά μας χρόνια. Ήμασταν συμμαθητές στο ΣΤ’, στην οδό Φαλήρου, στην περιοχή του Μακρυγιάννη ** Ο Γιώργος ήταν ένθερμος «ερυθρόλευκος» και φυσικά αγωνιζόταν με την ομάδα του Ολυμπιακού, όταν χωριζόμασταν, για «δίτερμα», οι μαθητές της τελευταίας τάξης ** Λίγα χρόνια αργότερα συναντούσαμε τον Θωμαΐδη στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, εκείνος Ομοσπονδιακός παράγοντας, εμείς αθλητικοί συντάκτες * Με τη μία κάποια έκπληξη μας, ότι ο Γιώργος είχε εγγραφεί τακτικό μέλος της ΑΕΚ, όπως τον είχε προτείνει ο συγχωρεμένος Κώστας Βλάχος, επί χρόνια διευθυντής του σταδίου Νέας Φιλαδέλφειας ** Ο Γιώργος Θωμαΐδης, κατά την θητεία του στην ΕΠΟ, ήταν από τους πιο πιστούς συνεργάτες του πρόεδρου Κώστα Τριβέλλα.

Επηρεασμένος ο «καπετάνιος»

1831490ΗΤΑΝ ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στιγμιότυπα, που έφτασαν, από το «τελευταίο αντίο», προς τον μύθο Νεοτάκη Λουκανίδη και το συγκρατήσαμε. Αναφερόμαστε στην φιγούρα του Γιώργου Βαρδινογιάννη… * Ο κορυφαίος πρόεδρος, στα χρονικά του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, έχει αδυνατίσει στο πρόσωπο. Τα μαλλιά του κάτασπρα, στο φυσικό τους χρώμα. Ότι «φαίνονται τα χρόνια του» κάθε άλλο παρά είναι υποτιμητικό γεγονός. Όλοι οι θνητοί από τις ίδιες φάσεις περνάμε. Δεν μπορεί κανένας να αποφύγει την διαδρομή «από την αφετηρία ως τον τερματισμό». Και όχι, πως υπονοούμε, για τον «καπετάνιο», ότι βρίσκεται ενώπιον του τάδε ή δείνα σημείου της διαδρομής. Πολύ πιθανό αυτή η εμφάνιση του να ήταν επηρεασμένη και από το ειλικρινέστατο βαρύ πένθος του για το φευγιό του 81χρονου Αθανατοτάκη(!) Λουκανίδη.

Αναλαμβάνει τις ευθύνες του

ΘΕΜΑ έδρας το «86-54» στο Μπασκόνια- Ολυμπιακός. Βαρείς κι ασήκωτοι οι 32 πόντοι, εντελώς ασυνήθιστη διαφορά πόντων σε οποιανδήποτε ήττα της «ερυθρόλευκης» ομάδας, κατά την πέρα από κάθε αμφιβολία δακτυλοδεικτούμενη σταδιοδρομία της στο Τσάμπιονς Λιγκ ** Αλλά το μπάσκετ πέρα από ότι είναι το άθλημα «του τελευταίου διλέπτου», εξαρτάται κατά πάρα πολύ και από τον παράγοντα «έδρα» ** Προκειμένου για τον Ολυμπιακό, στην 5η ήττα του, κατά την 17η αγωνιστική, ναι μεν δεν ίσχυσε το «ήττα πάνω στο νήμα», από την στιγμή, που δέχτηκε 36 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, ενώ ο ίδιος για 7,5 λεπτά (από 15΄05 βολή Μιλουτίνοφ, ως το 22΄33΄καλάθι Πρίντεζη ) δεν βρήκε ούτε δυκτάκι. Όμως, κυριολεκτικά καταπλακώθηκε από το «εκτός έδρας» ** Δεν καταβάλλεται προσπάθεια για δικαιολογίες και για κάλυψη των ακάλυπτων, επειδή ο Ολυμπιακός είναι ακριβώς η μπασκετική οντότητα του Τσάμπιονς Λιγκ, που αναλαμβάνει τις ευθύνες, οι οποίες του αναλογούν.

Η επανεκκίνηση του Δέλλα

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ποδοσφαιρικό γεγονός, από τον συγκεκριμένο χώρο της Σούπερ Λίγκα, η επιστροφή του Τραϊανού Δέλλα σε «πάγκο». Προπόνησε ήδη τους παίκτες του Παναιτωλικού και η σύμπτωση τόφερε έτσι, ώστε η επανεκκίνηση του να γίνει κόντρα στην ομάδα, με την οποία συνεργάστηκε, έστω κι αν δεν ολοκλήρωσε την σεζόν στο Περιστέρι * Ο Τραϊανός θα αντιπαρατεθεί με τον Ατρόμητο, που αυτή την εποχή είναι στο έπακρον ανταγωνιστικός και δεν φοβάται καμία ομάδα, ακόμη και τις τρεις, που βαθμολογικά είναι πάνω από το κεφάλι του… * Βέβαια μαθημένος στα δύσκολα, ως και πολύ δύσκολα, ο ίδιος, ο Δέλλας, θα θελήσει να εκμεταλλευθεί και την παράδοση, η οποία θέλει ομάδα, η οποία αλλάζει προπονητή, κατά το ξεκίνημα του να συσχετίζεται με θετικό αποτέλεσμα.

***Με τον «Κολοσσό» ξανά στη ενεργό δράση, η γνωστή παρέα, της οποίας τα μέλη είναι σαν αδέλφια, έχει τον Κώστα Κατσουράνη διοικητικο-τεχνικό ηγέτη της Παναχαϊκής, τον Νίκο Λυμπερόπουλο τεχνικό διευθυντή στην ΑΕΚ και τον Άκη Ζήκο διευθυντή των υποδομών της «Ένωσης», με παραχώρηση - ενοικίαση στον επιχειρηματία Σαράντη ** Ο Ντέμης απομένει, για ποδοσφαιρική επιστροφή .

Το κύριο αίτημα του Όσκαρ

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ο Όσκαρ Γκαρθία, ότι θέλει να δουλέψει στου Ρέντη και στο Καραϊσκάκη με ολιγομελή παικτική στελέχωση του τμήματος - της ομάδας . Ή αλλιώς: να παραχωρηθούν, να φύγουν, ποδοσφαιριστές, γιατί είναι πολλοί συγκεντρωμένοι * Και μόνο, αν περιοριστεί ο τωρινός παραφουσκωμένος αριθμός, να συζητήσει το ενδεχόμενο για πραγματοποίηση κι άλλης μεταγραφής ** Αυτό, που ζητάει ο Καταλανός τεχνικός είναι κανόνας, είναι το αυτονόητο για τους συναδέλφους του, στο εξωτερικό * Κι έχει τις πολλές εξηγήσεις του το «ολιγάριθμοι». Με το πιο σοβαρό, πως θα είναι ήρεμα τα «αποδυτήρια» και δεν θα υπάρχουν «κατεβασμένα μούτρα», από αυτούς, που θα μένουν εκτός αποστολής ** Ένα από τα κυριότερα, που χρειάζονται οι προπονητές είναι να μη έχουν γκρίνιες και μουρμούρες, από τις οποίες οι πιο συχνές και οι χειρότερες είναι εκείνες «πίσω από την πλάτη».

Ολιγαρκής και ο Μανόλο

ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ παίκτες θέλει και ο Μανόλο Χιμένεθ. Βγαίνει από την τελευταία δήλωση του, ότι «δεν καίγεται για την οπωσδήποτε απόκτηση εξτρέμ», δεδομένου, ότι αποδεσμεύτηκαν οι Πατίτο και Τρίστασον ** Ο Ανδαλουσιάσος έχει στην διάθεση του ακραίους, επιμένει στον Βίκτορα Κλωναρίδη, για τον οποίο δεν πιστεύει, ότι η ΑΕΚ απέκτησε… άλλο παίκτη από εκείνο, που ήταν η κοφτερή φτερούγα, στα πλευρά του Μάρκους Μπεργκ ** Έχει και τον Λόπες, που προωθήθηκε στον μεσοεπιθετικό χώρο κι ανταποκρίνεται εξαιρετικά, με τον Μπακάκη στην πλάτη του.

*** Βλέπουμε, λοιπόν, ενώ βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του μεταγραφο-Γενάρη, ότι οι δύο, από τους τρεις τεχνικούς, των ομάδων, που διεκδικούν τον τίτλο, είναι …ολιγαρκείς. Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπορεί κανένας να εκφράσει άποψη, αν δεν ζει από κοντά την Τούμπα, την πιο «ιδιάζουσα» περιοχή στην πολιτεία της Σούπερ Λίγκας, επειδή για να ξημερώσει λαλούν πολλά κοκόρια…

Μπερδεμένα «μαλλιά της γριάς»…

ΜΟΛΕΔΟ, όπως τα αναπτύξαμε και στο χθεσινό «Α-Ω». Μεταγραφική υπόθεση «μαλλιά της γριάς» και μάλιστα «μπερδεμένα»! Για να αναγκαστεί ο Λουτσέσκου να δηλώσει, πως «Δεν είναι παίκτης μας ο Μολέδο», πρέπει ο Ρουμάνος να προσπάθησε να χτενιστεί και με αυτά. … «τα μπερδεμένα μαλλιά της γριάς» …να έσπασαν δόντια από την τσατσάρα!

*** Αν αποτύχει τελικά αυτό το ντιλ, ίσως αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον Κώστα Διαμαντόπουλο, για την παραμονή του στο Κορωπί. Όσο κι αν του βάζει πλάτες ο Μαρίνος Ουζουνίδης ** Στον πολυπράγμονα «τεχνικό διευθυντή», τον δήθεν αντι-Λυμπερόπουλο, θα χρεωθεί, από τα νύχια ως την κορυφή, η αποτυχία, γιατί αυτός ξημεροβραδιάστηκε , κατά τις συζητήσεις με τον τεχνοκράτη Λούμπος Μίχελ.

Μπίλη, αυτόν να πουλήσετε!

ΝΤΙΝΑΜΟ Ζάγκρεμπ και Κουλιμπαλί, ότι συζητάνε. Δηλαδή, στην πραγματικότητα, πως οι «πράσινοι» παρακαλάνε ανθρώπους, που επηρεάζει ο Βέλιμιρ Ζάετς, για «αβάντα, μαέστρο, βουλιάζουμε»! ** Και πως η Κάλλιαρι για Κουρμπέλλη το συζητάει για 2 εκατομμύρια…* Μωρέ, μπράβο, «Κουρμπε»! Τσακάλι ο ατζέντης σου. Από πού ως πού, πότε και πως για δύο εκατομμύρια; Τι έχεις κάνει, τι έχεις πετύχει; Χωμένος κι εσύ κάτω από χιόνι της Λαμίας είσαι…* Με καμία διαφορά σε σχέση με τον Κολοβέτσιο και τους πέριξ αυτού ** Είναι υπερβολικότατο το να ακούγονται ποσά πώλησης πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ για οποιονδήποτε από τους τωρινούς παίκτες του Παναθηναϊκού ** Αξίζει ένας, αλλά αυτός… δεν είναι παίκτης! * Είναι ο Μαρίνιο Ουζουνίδης!

*** Αλήθεια, Μπίλη (Κωνσταντίνου) γιατί δεν βάζεις στο μυαλό σου την ιδέα, που ρίχνει σήμερα το «Α-Ω»; * Πώληση του προπονητή, με πλήρη αξιοποίηση της γιγαντοποίησης, που του κάνουν ΜΜΕ! * Και δεδομένου, ότι ο Μαρίνιο έχει μονιμοποιήσει το μότο «Γαμώτο, για την σωτηρία του Παναθηναϊκού μας», ορίστε, θυσιάστέ τον, κατά τον Αβραάμ και τον Ισαάκ!

Τύφλα νάχει το Μουντιάλ «Russia 2018»!

ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ και αυτά:

*** Έβαλαν, λοιπόν, και οι 12 ΠΑΕ την τσίφρα τους, στην Πανοπούλεια έμπνευση για την καθιέρωση «Λιγκ Καπ», μέσα στον Μάιο** Τύφλα νάχει το εφετινο-καλοκαιριάτικο Μουντιάλ Russia 2018", μπροστά στο ελληνικό «Λιγκ Καπ»! ** Όσον αφορά για το θέμα της ξεκούρασης παικτών, που ήταν ένας λόγος, για την αναστολή ή κατάργηση των «πλέι οφς»; Ψιλά γράμματα, μπροστά στις «χοντρές ανάγκες» για εισπράξεις…

*** Η ΖΕΝΙΤ δεν παραχωρεί τον 23χρονο Αντρέι Πανιούνκοφ στον Παναθηναϊκό * Καλά, αν συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για Ροντρίγκο Μολέδο, ο Βασίλης Κωνσταντίνου γιατί δεν ζητάει από το Σαββιδέϊκο «να μιλήσει ρωσικά», δηλαδή να επηρεάσει τη Ζενίτ;

aravidis*** ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ το όνομα του Χρήστου Αραβίδη στα υπόψη του Ουζουνίδη, για λύση στο επιθετικό πρόβλημα, που έχει η ομάδα του ** Ο αροντάριστος Πόντιος θα προλάβει να βρει τον εαυτό του, για να βοηθήσει άμεσα την «πράσινη» ομάδα, όπως αυτή το έχει ανάγκη; Υπερφιλότιμος και λεβεντοαγωνιστής ο Χρήστος. Αλλά μη αδικηθεί από τις περιστάσεις και οι λίαν ευαίσθητοι, λόγω των τωρινών συνθηκών, οπαδοί του «τριφυλλιού» καταληφθούν από αρνητική διάθεση κατά του άλλοτε διεθνή «Ενωσίτη».

Για τις 150.000 του Μ. Κουκουλάκη

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ μίλησε ο Ηρακλειώτης πρόεδρος, Τζώρτζογλου, προς τον Δημήτρη Μαλισσιώβα, στην ΕΡΑ Σπορ: «Ο συντοπίτης μου, Μιχάλης Κουκουλάκης, έχει ετήσιες αμοιβές, από την ΕΠΟ, του ύψους των 150.000 ευρώ. Και δεν είναι μόνος. Όταν η δική μου ΕΠΣ Ηρακλείου, με τις αμέτρητες υποχρεώσεις, παίρνει επιχορήγηση 15.000 ευρώ…» ** Καλά, πολύ καλά, κάνει ο Δ.Μ. και παρουσιάζει αυτή την συγκεκριμένη αναφορά από τον έμπειρο παράγοντα για δεύτερη συνεχόμενη εκπομπή του.

*** Ο ΚΩΣΤΑΣ Σωτηρίου ήταν απεσταλμένος της ΕΡΑ Σπορ και στον αγώνα του Ολυμπιακού, με τη Μπασκόνια ** Μήπως, κατά την αναχώρηση του από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, τον τελευταίο συνάδελφο του, που είδε, ήταν… ο Γιώργος Μυρισκλάβος; * Αλλιώς πώς να εξηγηθεί τέτοιο στραπάτσο, που έπαθε ο Κ.Σ., ως γουρλής απεσταλμένος;

*** ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, ότι και Παρασκευή απόγευμα, ο παρουσιαστής της «Κόσμος των σπορ», στην ΕΡΤ3, … «κτύπησε την κάρτα». Είπε τουλάχιστο μια φορά το μόνιμο του «ο Κυπελλούχος Ελλάδος, ΠΑΟΚ»! * Πιστός (στις εκφράσεις του) ο Πάνος Μπλέτσας… * Ούτε ο Βρύζας έχει πει, αλλά κι έχει αισθανθεί ,τόσο «Κυπελλούχο» τον Πανθεσσαλονικητή ΠΑΟΚ!

Οι ειδήσεις της ΕΡΤ πολύ εύστοχες

ΠΟΛΥ βολική ώρα ορίστηκε ο μπασκετικός Τελικός του

Μπάσκετ. Στις 5.15μ.μ. θα γίνει το τσάμπολ Ολυμπιακού - ΑΕΚ, στο κλειστό «Δύο Αοράκια», στο Ηράκλειο * Ημερομηνία, Σάββατο 17 Φεβρουαρίου * Μετάδοση από την ΕΡΤ1, άρα ο μόνιμος, Βαγγέλης Ιωάννου, θα έχει το μικρόφωνο στην διάθεση του. Πιο πιθανός «συμπαίκτης» του ο Νίκος Λινάρδος.

*** ΜΕ ΠΟΛΛΗ έμφαση και διάρκεια το αθλητικό δελτίο της ΕΡΤ1, στις 4 παρά 10 της Παρασκευής, παρουσίασε το θέμα της επίσκεψης του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού, στο Ίδρυμα «Ελπίδα», για άλλη μια προσφορά, προπάντων για άλλη μια ηθική συμπαράσταση στα παιδιά, που δίνουν αγώνα «χιλίων ντέρμπι», με στόχο την υγεία τους ** Η υπέροχη «οικοδέσποινα», Μαριάνα Βαρδινογιάννη, με φόρεμα ίδιο χρώμα με την γραβάτα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Κατακόκκινο! **Και με θερμά λόγια για τον Ολυμπιακό, διαβάζοντας το γραπτό κείμενο. «Συντάκτης» του κειμένου η ίδια, η μεγάλη καρδιά, της Κυρίας, που χαίρει πανελλήνιας εκτίμησης. ** Πάρα πολύ εύστοχες οι αθλητικές ειδήσεις της ΕΡΤ, το συγκεκριμένο ζήτημα άξιζε για τόσο μεγάλη προβολή

Να επιβλέπει και τα «τιτιβίσματα» του

ΡΕΠΟΡΤΑΖΙΑΚΑ κι άλλα:

*** Μάλλον… σε παράλειψη θα οφείλεται, ότι μέσα στις τόσες και τόσες αρμοδιότητες, που δόθηκαν στον Γου Χου, δεν περιλήφθηκε και η ανάγνωση των «τιτιβισμάτων» του Γιωργάκι, πριν αυτά κυκλοφορήσουν * Αν τα εγκρίνει ο Γιώργος Γεωργιάδης, έχει καλώς. Αν όχι, ο Γιωργάκις να υποχρεώνεται να γράφει άλλα.

*** Ο Αντώνης Γεωργιάδης είναι ο μόνος, που κατοικεί στην Αθήνα και είχε άμεση ποδοσφαιρική σχέση με τον Λουκανίδη. Συνυπήρξαν στην Δράμα, με τον λαμπρό τεχνικό από τους πρώτους, που διέκριναν, αλλά και συνέβαλαν στην παικτική καλλιέργεια του Νεοτάκη.

*** Ο ΝΕΡΙ Καστίγιο αποσύρθηκε από το Survivor 2. Ο Μεξικανός το ξανασκέφτηκε και παρήγαγε συνετή απόφαση * Ευκαιρία τώρα, για τον Τούρκο , πωρωμένα φιλοερντογανικό παραγωγό, να καλύψει το κενό του Νέρι με τον Γιάννη Μπουτάρη. Και βέβαια η παραγωγή να έχει φροντίσει για την προμήθεια κουτιών με «βιάγκρα», προκειμένου ο δήμαρχος να αποκτάει πρόσθετες δυνάμεις και να μπορεί να πηδάει τα τεχνητά εμπόδια, που αποτελούν ένα δύσκολο κομμάτι από τις ατομικές δοκιμασίες. Ο Τανιμανίδης μη αφήσει ξεκρέμαστο τον δήμαρχο.

Ο «ρατσισμός» κατά του Σαλπιγγίδη

ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ποικιλότροπα η ηγεσία του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ, γιατί άλλη μια φορά έδειξε, πως άγεται και φέρεται, από τους οργανωμένους οπαδούς. Αν δεν συνέβαινε αυτό, θα είχε αποφασίσει, αυτή την στιγμή, την πρόσληψη του Δημήτρη Σαλπιγγίδη και να του ανέθετε ένα μέρος από το χοντρό πακέτο των αρμοδιοτήτων, που φόρτωσε τον Γου Χου ** Ο Σάλπι έχει πάρει και προπονητικό χαρτί, δεν είναι μόνο «παλαίμαχος ποδοσφαιριστής» ** Επίσης, ως παίκτης έχει πλουσιότερο ενεργητικό, ευρύτερο παλμαρέ από τον Γ.Χ. * Αμφότεροι έπαιξαν και στον Παναθηναϊκό. Γιατί να θεωρείται «προδοσία» μόνο του Δημήτρη και όχι ακριβώς το ίδιο του Γιώργου; ** Ακόμη και στο πόσο… μαϊμουδίσια έπεφταν στην αντίπαλη περιοχή κι έκλεβαν «πέναλτι» έμοιαζαν οι δύο πρώην αρχηγοί ** Ο «ρατσισμός» κατά του Σαλπιγγίδη συνεχίζεται στον ΠΑΟΚ. Δεν βρίσκεται ένας από τους πρωτοσυμβουλάτρορες του Ιβάν για να του συστήσει να τερματίσει την άδικη αντιμετώπιση και να επαναφέρει τον Σάλπι στο εργαστήρι της Τούμπας. Ίσως ο Μάκης (του Βασίλη) Γκαγκάτσης να είναι ο πιο κατάλληλος γι’ αυτό.

Προβλήθηκε και στο εξωτερικό!

ΤΟ θέμα με την επίσκεψη του Κέβιν Μιραλάς, στο Ίδρυμα «Έλπιδα», όπως σημειώνουμε σε πιο πάνω γράμμα της «σελίδας», αναπαράχθηκε από ΜΜΕ της Αγγλίας ** Το φιλανθρωπικό «πρόσωπο» του Ολυμπιακού προβλήθηκε στο εξωτερικό, με την μεταγραφική επικαιρότητα της υπόθεσης Μιραλάς, από την ΄Εβερτον, στον Πειραιά, να συμβάλλει.

*** Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ συγχάρηκε την αγέραστη Κατερίν Ντενέβ, για τον δήλωση της- κόντρα στην υστερία, που έχει πιάσει «επαγγελματίες της υποκριτικής Τέχνης» να καταγγέλλουν, πως έχουν υποστεί «σεξουαλική παρενόχληση». Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην ηγέτης της Μίλαν βρήκε πολύ εύστοχη την θέση της Κατερίν με το «Αφήστε τους άνδρες να ενοχλούν» * Και για να μη αφήσει, ο Μπερλουσκόνι, να ξεχαστεί, πως είναι … «Ο Σπαλιάρας της Ιταλίας», διευκρίνισε: «Βέβαια , εγώ δεν παρενόχλησα ούτε μία γυναίκα, εκείνες, κατά δεκάδες, με προσέγγιζαν»! * Μεγάλε «Μπερλου», …σκόνη θα τις έκανες!

Σε πετσέτες ή …χαρτοπετσέτες;

ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΙ και τον εαυτό της, η Ρεάλ, με το να σκέφτεται να διαθέσει 400 εκατομμύρια, για να πάρει το Νεϊμάρ, από την Παρί Σεν Ζερμαίν! * Σε ισπανικό χρήμα, δηλαδή πετσέτες, ή… σε ελληνικές χαρτοπετσέτες , τα 400;

*** Πόσο άδικη είναι η ζωή. Πώς έχουν άλλοι τόσο χρήμα, και πως άλλοι (π.χ. Έλληνες) δεν έχουν ούτε ένα ευρώ…

*** Αυτός ο Τσακαλώτος ξέρει μόνο να λεκτο-αμερικανίζει και να μας λέει «Ακόμη δεν είδατε τίποτε»! * Μας απειλεί; Αν ναι, ίδια η απήχηση, σαν να πηγαίνουμε σε Κοιμητήριο και κουνάμε τον δείκτη του χεριού μας, προς τους «κοιμισμένους», λέγοντας: «Κοιτάξτε να δείτε, αν δεν … « και τα λοιπά- και τα λοιπά!

***Λοιπόν, «τσάρε», αντί να είσαι περήφανος, για τα εγκώμια, που σου αφιέρωσε ο Ολλανδός-φίδι κολοβό, κατά την απομάκρυνση του από Επίτροπος του Γιουρογκρούπ, πάρε το σακίδιο στον ώμο και τρέχα στη Μαδρίτη. Πάρε μαζί σου και …τον Γιώργο Μητσικώστα, για να μιμηθεί το Νεϊμάρ! * Συνάντησε τον Πέρεθ και πάρτου τα 400 εκατομμύρια, παραχωρώντας τον «Νεϊμάρ»-Μητσικώστα!

Τους παροτρύνει για τον Μπεργκ!

ΦΕΥΓΕΙ, ο Λυκογιάννης, από την Στουρμ Γκρατς, για την Ιταλία. Ο δυναμικός οπισθοφύλακας μη ξεχάσει να πάρει μαζί και τους… Κλάους Αθανασιάδη, Σωτήρη Νίνη!

***ΠΕΡΙΕΡΓΗ η δήλωση του Νίκου Καραγεωργίου, πως ο ΠΑΟΚ θέλει καλύτερους σέντερ φορ, από αυτούς, που έχει ** ΄Ητοι από τους Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και Ευθύμη Κουλούρη ** Τι θέλει να πει, πού το πάει ο Νίκος, δεδηλωμένος ΠΑΟΚτσής; ** Και ρίχνει αυτό το καρφί σε ημέρες, που ο Σέρβος προέρχεται από 2+2 γκολ; * Υποψιαζόμαστε, πως ο Βορειοελλαδίτης προπονητής, ο οποίος έχει μείνει άνεργος για πολύ καιρό, «φωνάζει» προς το Σαββιδέϊκο: «Πάρτε τον Μάρκους Μπέργκ, για να κλειδώσετε τον τίτλο»!

Το «βαρύ όνομα» στην ΑΕΚ

ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ σωστά η ΑΕΚ την υπόθεση με τον «Δημήτρη» Τσιγκρίσνκι * Ο 30-31χρονος Ουκρανός έχει απομακρυνθεί από το κακό φεγγάρι, που τον κυνηγούσε και του προκαλούσε συνεχείς τραυματισμούς, αποκατέστησε την υγεία του, αφού επικαλέστηκε και δικούς του γιατρούς, αλλά και δεν βιάστηκε για να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ** Ο Τσιγκρίνσκι, με πέρασμα και από τη Μπαρτσελόνα, είναι «το πιο βαρύ όνομα», από τους παίκτες, που έχει η ΑΕΚ. Αλλά «δεν το προβάλλει», γιατί είναι πολύ ήσυχος, αθόρυβος, ταπεινός, με μηδέν προβλήματα στα αποδυτήρια και ισορροπημένος στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της «κιτρινόμαυρης» άμυνας, με τα εύσημα, που δικαιούται, να αυξάνουν, γιατί αναλαμβάνει, χωρίς να επιδιώκει να το δείξει, και την «εκπαίδευση» των γύρων του, στόπερ και μη.

*** Εφόσον οριστικοποιηθεί, με υπογραφές, η επέκταση κατά δύο χρόνια της συνεργασίας με τον Ουκρανό άσο, η ΑΕΚ θα έχει πραγματοποιήσει μια πολύ πετυχημένη «εσωτερική μεταγραφή».

Πόσο θα ήθελε τον Πλατέλλα!

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ Σπάρτη! Αν είχε μείνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αφεντικό στον σύλλογο-στην ομάδα σου, φυσικά ούτε σε εφιαλτικά όνειρα σου θα άκουγες, ότι σου αφαιρέθηκε μια ντουζίνα βαθμών!

*** Ο ΤΡΑΪΑΝΟΣ Δέλλας ένα παίκτη, που θα ήθελε να έπαιρνε οπωσδήποτε στον Παναιτωλικό, θα ήταν ο Βαγγέλης Πλατέλλας! Εννοείται, πως ούτε κατά διάνοια μπορεί τώρα να σκεφτεί κάτι τέτοιο, αφού ο Άρης έχει για νούμερο 1 τον βραχύσωμο επιθετικό στην αήττητη πορεία του προς την άνοδο ** Με την ευκαιρία: Άραγε ο Τραϊανός θα κάνει επικοινωνία με τον Χρήστο Αραβίδη; Στην «Οδύσσεια» της ΑΕΚ για την επιστροφή στην κατηγορία της, ο προπονητής Δέλλας και ζήτησε και πήρε πολλά από τον Αραβίδη.

*** ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ το απεργιακό συλλαλητήριο, κατά του πολυνομοσχεδίου, που θα τεθεί προς ψήφιση, στην Βουλή, την ερχόμενη Δευτέρα ** Άραγε θα υπάρξουν πάλι κινητοποιήσεις και προβλήματα στην κυκλοφορία, στο κέντρο της πρωτεύουσας;

Τι «4-3-3» και… «433»; Δεν Αϊνστανίζουμε, κλωτσάμε μπάλα-μπαλίτσα-μπαλάρα!

ΩΜΕΓΑ, ότι στο Ολυμπιακός - Λαμία ο Όσκαρ Γκαρθία θα πραγματοποιήσει το πρωταθληματικό ντεμπούτο στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Το ματς με τον Πλατανιά ήταν για το Κύπελλο.

*** Ο Καταλανός τεχνικός έχει σχηματίσει ήδη αρκετές εικόνες, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, για τη νέα ομάδα του. Το Φάληρο δεν πρόκειται να αποτελέσει, γι’ αυτόν, «βαθιά-άπατα νερά». Με αυτοπεποίθηση θα πιάσει το τιμόνι.

*** Δόθηκε, από ΜΜΕ, σημασία στην ενημέρωση, από τον Όσκαρ, ότι προτιμάει το «4-3-3» * Είμαστε, ως «Α-Ω», από αυτούς, που το τελευταίο πράγμα το οποίο υπολογίζουμε και μας απασχολεί σε μια ομάδα, σε ένα παιχνίδι, είναι η παράταξη των αριθμών ** Στις δεκαετίες, που είμαστε ζυμωμένοι με τη μπάλα, με τους παίκτες, με τις ομάδες, με το ποδόσφαιρο, έχουμε καταλήξει, ότι για την κατάκτηση του αποτελέσματος τον πρώτο και μέγιστο ρόλο έχουν όχι οι αριθμοί, αλλά οι έννοιες και η πράξη «ταλέντο- γνώση- διάθεση- μυαλό- ψυχή-πίστη- προσπάθεια- ταχύτητα-δύναμη- ομοιογένεια- θετικός εγωισμός- ελεγχόμενος φανατισμός- φανέλα- σύμβολο- ονομασία»!

*** Πουθενά δεν μας βρείτε, δεν θα μας πιάσετε να ασχολούμαστε με αριθμούς, αυτούς, που κατά τον «δηθενισμό» της εξέλιξης και του εκσυγχρονισμού, οι μοδάτοι, οι εποχιακοί, χρησιμοποιούν, αλλοιώνοντας και αλώνοντας τον «θρόνο» και το «στέμμα» του «βασιλιά των σπορ». Δηλαδή διαστρεβλώντας και βιάζοντας την μοναδική πραγματικότητα, που είναι: «η μπάλα από κουρέλια», είναι «η μπάλα από ντενεκεδάκια», «η μπάλα με μπαλωμένα και με τρύπιες σόλες στα παπούτσια»! Είναι «η θεογέννητη θυγατέρα της αλάνας»- όπως την λάτρεψαν τρισεκατομμύρια ανά την Υφήλιο! **ΚΑΙ ΟΧΙ «η μπάλα του κομπιούτερ»! ΚΑΙ ΟΧΙ «το ποδόσφαιρο του εργαστηρίου της ΝΑSA”!

*** Ποια «4-3-3» και … «433»; * Πηγαίνετε από δώ, αφήστε μας πάνω στο κουρεμένο, φρεσκοποτισμένο, αγωνιστικό χορτάρι, πηγαίνετε σεις στ’ άστρα, στους πλανήτες, στις Αφροδίτες και τους Κρόνους…

*** Τι «3-5-2» και … «352»! Αϊνσταϊνίζεστε; Εμείς «κλωτσάμε μπάλα-μπαλίτσα-μπαλάρα»!  

Μοιραστείτε το: