19/10/2018
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 - 20:54

Κούγιας: «Θα γίνει πόλεμος αν…» (video)

Τι δήλωσε, μέσα από την κάμερα του a-sports.gr, ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ για το θέμα της Κεντρικής Τηλεοπτικής Διαχείρισης της Σούπερ Λίγκας

Την ανάγκη για συνέχιση του καθεστώτος της Κεντρικής Διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων διαμήνυσε ο Αλέξης Κούγιας.

Στο περιθώριο του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας την Παρασκευή (12/1), ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ τόνισε πως σε διαφορετική περίπτωση αυτό θα είναι ευοίωνο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ισχυρός άνδρας των »βυσσινί»:

«Δεν βρισκόμαστε σε κανένα κομβικό σημείο. Αυτό διαχέεται τελευταία και σωστά κατά την άποψή μου περί ενδιαφέροντος κάποιων ομάδων να υπογράψουν αυτοτελείς συμβάσεις με τη Novaκαι ότι κινδυνεύει η Κεντρική Διαχείριση. Εμείς εκείνο που διαπιστώσαμε με τους συναδέλφους μου ιδιοκτήτες και τους συνεργάτες τους  με τους οποίους είχαμε μία εκτενή συζήτηση με πρωτοβουλία του κ. Σπανού είναι ότι οι 12 είναι αρραγείς και αυτό θα γίνει εμφανέστερο τις επόμενες μέρες. Συμφωνήσαμε ότι αυτή η έκφραση μιας τεκμηριωμένης απόψεως, θα διατυπωθεί και σε ένα νομικό κείμενο. Εστάλη ένα σχέδιο από τον κ. Πανόπουλο, το οποίο θα επεκτείνουμε, με ρήτρες, για τους σκεπτόμενους να το διαρρήξουν οπότε σε κάθε περίπτωση η διαπραγματευτική ικανότητα και η δική μας αλλά και της Σούπερ Λίγκας ότι αυτές οι 12 ΠΑΕ αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του γενικότερου οικοδομήματος του ποδοσφαίρου σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε και την Κεντρική Διαχείριση,

Βεβαίως μπορεί κάποια από τις μεγάλες ΠΑΕ να υπογράψει εν τέλει αλλά αυτό για εμάς αποτελεί αιτία πολέμου και σε κάθε περίπτωση δεν θα διακινδυνευτεί η Κεντρική Διαχείριση.

Μπορεί να γίνει αυτό που έγινε στο παρελθόν με τον ΠΑΟΚ που έκανε μια ξεχωριστή συμφωνία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κινδυνεύσει η Κεντρική Διαχείριση για τους υπολοίπους αυτό βεβαίως θα διατυπωθεί και στο συμβούλιο όπου η θέση μας είναι αρραγής και θεωρώ πως αποτέλεσμα της συνεδρίασης θα έχει μια πρόταση προς τη NOVAμε ένα συγκεκριμένο ποσό που θα διεκδικείται από όλους και όχι από κάποιους εξ αυτών.

Από εκεί και πέρα, αν η NOVA συμφωνήσει σε αυτό νομίζω θα επεκτείνουμε και τη συνεργασία μας. Αν όχι νομίζω ότι η κοινωνική διείσδυση του ποδοσφαίρου και οι δυνατότητες που δίνει το συγκεκριμένο προϊόν είναι γεγονός ευοίωνο για εμάς γιατί όχι μόνο η NOVA αλλά και άλλες εταιρείες (άλλα συνδρομητικά κανάλια και κρατικά κανάλια) θα μας δώσουν τη δυνατότητα να έχουμε έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματά μας όπως γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να αποτελεί εξαίρεση σε αυτό που γίνεται ακόμα και στις χώρες της Αφρικής».

Μοιραστείτε το: