21/10/2018
"Α-Ω" Με τον Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη | Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 - 17:33

Ποιος Καλάθης; Κοφίνης είναι ο Νικ!

Θαυμασμός για τον ομογενή άσο του Παναθηναϊκού από τον Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη στο ιστορικό «Α-Ω», που δεν ξεχωρίζει χρώματα και ονόματα, καθώς έχει τους πάντες στην ίδια ευθεία! * Ξεχωριστή αναφορά στον αθάνατο Νεοτάκη Λουκανίδη!

Καμία αμφισβήτηση για το «πληρέστερος»

ΑΠΟ εβδομάδα σε εβδομάδα και μία απώλεια κάποιου πολύ σημαντικού από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Προηγήθηκε ο ΄Εγκε Γκέραρντ ή Ευγένιος Γκεραρντάκης. Τον ακολούθησε ο Νεοτάκης Λουκανίδης** Ταυτότητα του 81χρονου Δραμινού:Ο πληρέστερος ΄Ελληνας παίκτης όλων των εποχών! * Με αυτή την επιγραφή «έφυγε», Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, ο άσος, που έγινε γνωστός ως δοξασμένος «μαυραετός», από τα μέσα της δεκαετίας του ΄50. Και από τις αρχές της δεκαετίας του ΄60 μεγαλούργησε με το «πράσινο τριφύλλι» στο στήθος και με την φανέλα της Εθνικής.

*** Δεν έχει βρεθεί ένας, που να έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, και να αμφισβήτησε ποτέ το «πληρέστερος» * Τώρα, ως προς το «καλύτερος» είναι κάτι το διαφορετικό .Και στο σπορ, που είναι ο «βασιλιάς» των ομαδικών και με τους ασύγκριτα περισσότερους πιστούς από οποιοδήποτε άλλο, υπάρχει η μοναδική ιδιαιτερότητα, ότι και ακούγεται και υπολογίζεται η γνώμη του καθένα. Το ποδόσφαιρο έχει ορθάνοικτη την αγκαλιά του σε κάθε άποψη. Είναι ο ανοικτός, ο αφρούρητος από κάθε είδος «Αγίου Πέτρου», στην είσοδο του, παράδεισος.

«Λουκανίδης ή Δομάζος , ο καλύτερος;»

ΒΕΒΑΙΩΣ το «Α-Ω» πρόλαβε αγωνιζόμενο τον Τάκη Λουκανίδη. Ως νεαροί φίλαθλοι, ενώ ήταν στην Δόξα Δράμας. Ως συνεργάτες στον εφημεριδιακό χώρο, όταν εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό από τις αρχές της δεκαετίας του ΄60.

*** Επικός ο Νεοτάκης, για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

*** Με παντοτινότητα, που «ανανεωνόταν» ως και την Πέμπτη, κατά την οποία άφησε την τελευταία πνοή του, από έμφραγμα. Παντοτινότητα, η οποία αποδεικνυόταν καθημερινά με το «Λουκανίδης ή Δομάζος:» * Το αιώνιο ερωτηματικό, που το βρίσκαμε μπροστά μας, όσοι ήξεραν ή καταλάβαιναν, ότι, ως παλαιοί, ζήσαμε στη πράξη αυτό το δίδυμο * Οι νεότεροι – και όχι μόνο του Παναθηναϊκού , ήθελαν – και θέλουν να ακούσουν, για να μάθουν, την απάντηση ** Ερωτηματικό, που παραπέμπει και σε άλλα μυθικά δίδυμα, όπως το επισημάναμε και στην διάρκεια της συζήτησης, που κάναμε, αποδεχόμενοι την ευγενή πρόσκληση τους, στην απογευματινή ραδιοφωνική εκπομπή του Βαγγέλη Μπραουδάκη, πλαισιωμένου από τους Γιώργο Νοικοκύρη και Διονύση Δελλή ** Τα δίδυμα, που αναφέραμε ήταν , κατά το «Δομάζος ή Λουκανίδης;», τα «Νεστορίδης ή Υφαντής;», «Κούδας ή Χατζηπαναγής», «Σιδέρης ή Παπαϊωάννου;», «Μαύρος ή Ντέμης;» * Όλοι τους «φωτεινοί σταθμοί στην ιστορία του ποδοσφαίρου μας»!

*** Όταν αυτό το ερωτηματικό γίνεται για αθλητές του ανώτατου επιπέδου , η οποιαδήποτε απάντηση είναι «το δευτερεύον». Μένει ως «πρωτεύον» η παρουσία των δύο ονομάτων ** Ο ίδιος ο Δομάζος μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του Λουκανίδη δήλωσε, πως εκείνος υπερείχε. Όταν ζούσε ο Νεοτάκης, τον Μίμη έλεγε.

Ανήκε στο πανελλήνιο, όχι σε ένα ή δύο

ΓΙΑ το «φευγιό» του 81χρονου Λουκανίδη θα ειπωθούν και γραφτούν πάρα πολλά. Όμως, όσα κι αν είναι αυτά, θα μείνει κενός τόσος πολύς χώρος, που θα απαιτούνταν κι άλλα-κι άλλα, για να καλυπτόταν ** Ο Νεοτάκης ήταν αποδεκτός κι αγαπητός σε όλο το ποδοσφαιρικό φάσμα. Αφενός για την αγωνιστική παρακαταθήκη, που άφησε. Αφετέρου για τα εκτός γηπέδου. Στην πολυκύμαντη ζωή του υπέστη και την τραγωδία της απώλειας του γιου του, με τον Γιώργο θύμα τροχαίου δυστυχήματος, το 1998. Επίσης κήδεψε τον αδελφό του, Θανάση, που έκανε κι εκείνος αξιόλογη καριέρα, από την Δόξα στον Ολυμπιακό. Είχε περιπέτειες και περιπέτειες, αλλά, ευτυχώς, ότι για τα προσωπικά του είχε αγκυροβολήσει σε απάνεμο λιμάνι, κατά τα τελευταία χρόνια. Στο βιβλίο με την αυτογραφία του συμπεριέλαβε τα περισσότερα. Όμως, όταν σου έπιανε συζήτηση, διαπίστωνες, ότι κακώς άφησε κι άλλα πολλά εκτός βιβλίου. Και τον παρότρυνες να ξεκινήσει και για δεύτερο βιβλίο…** Καλόκαρδος, αφάνταστα απλός και προσιτός, είχε επιστήθιους φίλους από όλους τους ποδοσφαιρικούς χρωματισμούς. Φόρεσε την μαυρόασπρη φανέλα της Δόξας, την πράσινη του Παναθηναϊκού, την κίτρινη του Άρη, αλλά ήταν πανελλήνιος, πανεθνικός, ακριβώς γιατί τέτοια αξία, τέτοια προσωπικότητα δεν ανήκει σε ένα, δεν γίνεται να την έχουν κτήμα τους μόνο δύο ή τρεις. Ήδη αυτή η πραγματικότητα γίνεται αντιληπτή από τα συλλυπητήρια, που φτάνουν στην οικογένεια του, από παντού. Θα δείτε και τι έχει να γίνει κατά το «ύστατο αντίο», στο Κοιμητήριο της Κηφισιάς…

Η προπονητική δεν τον συγκίνησε

ΔΕΝ ασχολήθηκε με την προπονητική, ο Τάκης Λουκανίδης. Επαγγελματικά τον απορρόφησε το Πρακτορείο ΠΡΟΠΟ, που είχε. Όμως, ήταν παρών σε ό,τι συσχετιζόταν με το παρόν του ποδοσφαίρου. Είχε άποψη για τα πάντα, κυρίως για τον Παναθηναϊκό, που λογικά ήταν η μεγάλη αγάπη του κι εδώ μη μας ρωτήσετε «Δόξα ή Παναθηναϊκός», «Δράμα ή Λεωφόρος;», γιατί θα σας αντιμετωπίσουμε το ίδιο όπως «Δομάζος ή Λουκανίδης;». Συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις των «πράσινων» παλαίμαχων, αλλά απουσίασε από τις τελευταίες, που είχαν αντικείμενο την κατρακύλα εξ αιτίας των «Αλαφουζικών». Είχαμε επισημάνει, από το «Α-Ω», την απουσία πρωτοκλασάτων «ονομάτων» από τους παλαίμαχους. Η ματιά μας είχε διακρίνει , ότι ο Λουκανίδης δεν βρισκόταν ανάμεσα στους συναδέλφους του. Δεν γνωρίζαμε την αιτία, γιατί δεν είχαμε πληροφόρηση, πως η υγεία του είχε περιέλθει σε φάση «ημίωρης παράτασης», οπότε και ο τερματισμός κατ΄ αυτή την Πέμπτη ** Για τους απόντες , είχαμε σκεφτεί και τον Ανδρέα Παπαεμμανουήλ, άλλη ιστορία κι αυτή με τον «κούνελο» ** Ο Λώρης Θεοφάνης ήταν, που κι αυτός έχει εκδώσει βιβλίο για την αθλητική καριέρα του, αξιοποιώντας και το ταλέντο, που έχει στο γράψιμο και περηφανεύεται γι΄αυτό.

*** Ο Τάκης Λουκανίδης δεν φόρεσε φόρμα προπονητή, αλλά για τις γνώσεις, που είχε συγκεντρωμένες και από αυτός παρήγαγε τεκμηριωμένο λόγο, ήθελε πάρα πολύ να τον καλούσε η ΠΑΕ και να του ανάθετε πόστο. Ποτέ δεν έγινε αυτό. Και ήταν μία από τις πικρίες του, τις οποίες δεν κρατούσε «κλειδωμένες» στο μυαλό και μέσα από το στόμα του. Μιλούσε γι΄αυτές και πάντοτε κατέληγε με το συμπέρασμα του, πως ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός μπήκε στην μεγάλη περιπέτεια, χώθηκε στο σκοτεινό τούνελ, γιατί δεν εμπιστεύτηκε την οικογένεια των παλαίμαχων του και προτίμησε, σε καίριες θέσεις και υποθέσεις του τμήματος-της ομάδας , αμφισβητούμενης ικανότητας τεχνοκράτες ** Θα του άρεσε πόστο τεχνικού συμβούλου, αλλά τιτάνας, όπως ήταν, ποτέ δεν ζητιάνεψε και ποτέ δεν γονάτισε!
4339415

Το αστέρι του Ουάρντα!

«ΕΝΑ αστέρι πάει-πάει, πιο ψηλά στον ουρανό…»! Για τον Ατρόμητο αυτό! Για το αστέρι του Περιστερίου, που με δεύτερο συνεχόμενο κυπελλικό «1-0», κατά του Αστέρα Τρίπολης, έφτασε στην 8άδα της διοργάνωσης * Καθιέρωσε και παράδοση διάκρισης «ο πρίγκιπας της Δυτικής όχθης» ** Αν μπορέσει πάλι να φτάσει στον τελικό και ίσως τούτη την φορά να σταθεί και τυχερός, δεν μπορεί να το προβλέψει το «Α-Ω» ** Μπορεί, όμως, αυτό το κείμενο να σημειώσει, πως αν ο Ατρόμητος κατορθώσει νέα παρουσία στον ανοιξιάτικο τελικό, θα είναι διαφορετικά από ό,τι στους προηγούμενους. Γιατί τωρινή ομάδα… «έχει Αμρ Ουάρντα»! Έχει «Φαραώ». Και οι Αιγύπτιοι «θεοί» χρίζουν πολύ μεγάλου σεβασμού, δεν είναι για «παίξε-γέλασε» !

*** Ένας παίκτης, μια ομάδα, μια πόλη; Ναι!

*** Ο Ατρόμητος έχει άστρο! Έχει και Ουάρντα αστέρι!

Ίβιτς, Χιμένεθ, Ν. Παπαδόπουλος

ΖΗΤΗΜΑ πάρα πολύ σοβαρό προκλήθηκε πάλι από «εξέδρα» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας! Αυτή την φορά ο στόχος δεν ήταν προπονητής, όπως έγινε πέρσι με τον Βλάνταν ΄Ιβιτς κι εφέτος με τον Μανόλο Χιμένεθ * ΄Ηταν ποδοσφαιριστής. Ο τερματοφύλακας Νίκος Παπαδόπουλος, που υπεράσπισε την εστία της Λαμίας, κατά την ανώδυνη ήττα με 1-0.

*** Αν ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ έχασε την ψυχραιμία του , για το άγριο βρισίδι, με τον οποίο «τον έλουζε» ένας οπαδός και ύψωσε το μεσαίο δάκτυλο χεριού του, για να υποστεί τελικά την γνωστή τιμωρία, ο Παπαδόπουλος αντέδρασε με απάντηση στο ίδιο στιλ. Με σεξουαλικό περιεχόμενο, γιατί, όπως κατάγγειλε ο αθλητής, κάποιος απευθυνόταν εναντίον του με την κατάρα να δει μέσα σε νεκροφόρα τη οικογένεια του!

*** Τρίτωσε το κακό στη Λεωφόρο. Ποια είναι η αλήθεια, πού βρίσκεται το δίκιο; Το «Α-Ω» ούτε παρατηρητής ΔΕΑΒ είναι, ούτε αστυνομικό όργανο, ούτε πειθαρχική της αρμόδιας διοργάνωσης * Την ενδεχόμενη αμέλεια ή αδράνεια των άλλων, δεν έχουμε καμία διάθεση να την αποκαταστήσουμε εμείς, μέσω πιθανολογήσεων ** Να αναλάβουν την ευθύνη, που τους αναλογεί εκείνοι, οι οποίοι κρύβονται.

Η τηλεόραση κάνει τη μισή δουλειά

ΗΤΑΝ, λοιπόν, άλλη μία επανάληψη θλιβερού περιστατικού, σε βάρος στελέχους αντίπαλης ομάδας, στη Λεωφόρο. Με την τηλεοπτική κάμερα να ασχολείται μόνο με τον προπονητή ή τον ποδοσφαιριστή, τον επώνυμο, τον εύκολο στόχο. Γιατί να στραφεί, η κάμερα, προς της εξέδρα, για να αποτυπώσει και την αιτία του κακού, το ξέρει, πως αλίμονο της. «Θα βρέξει» αντικείμενα… Με τον κόσμο, με τον όχλο, κανείς δεν μπορεί να τα βάλει * ΄Ετσι το μάτι της τηλεόρασης βλέπει το 50% , τη μισή αλήθεια, το μισό από το γεγονός. Και είναι αυτό, που λέγεται «πιασιάρικο». Γιατί η προβολή του Νίκου Παπαδόπουλου ενώ βρίζει χυδαία προς την εξέδρα είναι «η είδηση», είναι αυτό , που «πουλάει» ** Η κακή πλευρά της τηλεόρασης. Η ημιτελής δουλειά, που κάνει, ως προς το συγκεκριμένο θέμα , όχι –εννοείται- πως έχουμε την διάθεση ή την δύναμη να τη μηδενίσουμε για τα πάντα της. Αλλά από την στιγμή, που προκαλεί σε τελική ανάλυση «το στήσιμο στον τοίχο» ή αλλιώς «καθίζει στο σκαμνί» μόνο τον Παπαδόπουλο, συμπράττει και στην κακοδικία και στην κατά κανόνα καταδικαστική αντιμετώπιση της μιας πλευράς…

*** Κάτι ακόμη για τη Λεωφόρο. Αν η βοήθεια, προς την ομάδα, για την σοβαρή κρίση, που διέρχεται, είναι το άνοιγμα της κάνουλας με το οχετονερό να ξεχύνεται κατά του άλφα ή του βήτα αντιπάλου, τότε άμεσα απαιτείται αναθεώρηση στην σκέψη , στη νοοτροπία, στην πράξη. Γιατί και η ιστορία του μεγάλου συλλόγου δεν συνάδει με τέτοιες πρακτικές.

Καλάθης, ο Νικ; …Κοφίνης!

1111ΘΑΥΜΑΣΙΟΤΑΤΗ νίκη του Παναθηναϊκού, με 84-75, εναντίον της Μπαρτσελόνα, για την 17η αγωνιστική της Ευρωλίγκας * Αήττητος στο ΟΑΚΑ, σε 9 παιχνίδια! * Εξάστερος, για …να τον κοιτάξεις έξω από την οροφή του κλειστού, να μεσουρανεί και να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την εξασφάλιση του αβαντάζ έδρας, για την κρίσιμη επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

*** Ο Νικ και πάλι δεν ήταν απλό …καλάθι, αλλά ολόκληρος …Κοφίνης! ΄Ετσι μπόρεσε και χώρεσε , εκεί μέσα, πρώτα απ’ όλα «το βιολί», με το οποίο διηύθυνε πάλι την «ορχήστρα» και μετά τους 15 πόντους, τα 14 ριμπάουντς, τα 5 κλεψίματα και το μόνο ένα λάθος ! * Αυτός… ο Νικ Κοφίνης βάλθηκε …να υφαρπάξει ψήφους, από τον Γιάννη Αντεντοκούμπο, για τη συμμετοχή του Ελληνονηγιριανού και στο εφετινό Ωλ Σταρς Γκέϊμ του ΝΒΑ!

Ο Νικ Παππάς στην Εθνική

ΙΣΩΣ δεν πρέπει να το καθυστερεί κι άλλο ο Θανάσης Σκουρτόπουλος. Να τελειώσει αυτό το θέμα με τον αποκλεισμό-τιμωρία του Νικ Παππά και του Δημήτρη Αγραβάνη, από την Εθνική. Και ναι μεν ο «ερυθρόλευκος» είναι υπό αποθεραπεία και δεν μπορεί να υπολογίζεται «αυτή την στιγμή». Όμως, ο «πράσινος» βάζει ακόμη και Μπαρτσελόνα μέσα στο καλάθι * Δέκα πέντε πόντους σημείωσε στο ματς της Πέμπτης, μόνο ο Γκιστ (17) και Καλάθης (15) πέτυχαν, κατά τι, περισσότερους ** Είναι σε παρατεταμένης διάρκειας φρενήρη αγωνιστική φόρμα και το «Α-Ω» τον κρίνει ως τον μοναδικό γηγενή άσο, που μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα στον ελληνικό γαλαξία του Ολυμπιακού.

*** Κοντολογής: ο Νικ Παππάς είναι παικταράς και ο Σκουρτόπουλος δεν πρόκειται να βγει ζηγμιωμένος, αν τον καλέσει, χωρίς να τους αντιληφθεί κανένας, και αλλληλοεξηγηθούν - αλληλοσυνεννοηθούν. Από τώρα, όσο πιο σύντομα, να έχει ξεκαθαρίσει ο Ομοσπονδιακός, ότι έχει στον οπλοστάσιο του και τον κορυφαίο «πράσινο» γηγενή. Για τον οποίο Νίκο Παππά θα τολμήσουμε να γράψουμε, ότι «έχει αγωνιστικά στοιχεία από Φραγκίσκο Αλβέρτη και Απόστολο Κόντο»!

Με «βίδα» τον Ροντρίγκο Μολέντο, κατά την «συναρμολόγηση» τους

ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ σε συμφωνία, όπως ήταν βέβαιο και το «Α-Ω» όχι μόνο το είχε διαισθανθεί , αλλά και προαγγείλει. Ο λόγος για τον νέο άξονα, από τους ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκό και με κεντρική «βίδα», κατά την συναρμολόγηση, τον Ροντρίγκο Μολέδο!

*** Το πάρε-δώσε , ανάμεσα σε Τούμπα- Λεωφόρο… έδωσε και πήρε! Και σε έμψυχο υλικό και σε χρήμα * Ο β΄γύρος θα έχει σε πλήρη εξέλιξη κι έμφαση άλλο ένα «ειδύλλιο» ** Ξεχάστηκαν, σβήστηκαν, τα όποια συνέβησαν κατά την προηγούμενη διετία , άλλωστε με ικανοποιημένους και τους δύο, ως προς την κατάληξη, που είχαν οι διαμάχες τους περί τα διαιτητικά. Ο ένας κατόρθωσε την εξόντωση του Κύζα, ο άλλος του Καλογερόπουλου. Ισοπαλία με πάρα πολύ μεγάλη σημασία…

Οι «δεξαμενές» εκτός ορισμού

ΛΕΧΘΗΚΑΝ και γράφτηκαν πολλά καυστικά, για τις «δεξαμενές» (μία από τις οποίες της Ημαθίας…) , που χρησιμοποιούνται για τον εφησυχασμό των τριών μάγων (Μίχελ-Τεβεκέλη- Σαραϊδάρη), ως προς την διαιτησία των αγώνων του ΠΑΟΚ! * Κι επειδή με το ξεφωνητό αυτό αισθάνθηκαν, ότι εκτέθηκαν σοβαρά, να η παρένθεση… Στους ορισμούς της ΚΕΔ, για την17η αγωνιστική, κανένας από την Μακεδονία, γενικά από τις συνήθεις «δεξαμενές», με «ασπρόμαυρο» περιεχόμενο, στην 5άδα της εξόδου του ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα! * Και όπως συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε με χιουμοριστική διάθεση, κατά τις τελευταίες ημέρες, «χιόνισε στην έρημο Σαχάρα»… * Λοιπόν, στο κυριακάτικο ματς ο διαιτητής είναι Λαρισαίος ( Τζήλος), βοηθοί από την Καρδίτσα (Δίπλαρης) και την Δυτική Αττική (Σπυρόπουλος), τέταρτος από την Θεσσαλία (Σκουλάς) και Αθηναίος παρατηρητής (Νικολακόπουλος) ** Τέτοια σύνθεση από την απόλυτη σιγουριά, για άλλο ένα «2πλό», επειδή η Κέρκυρα ούτε κατά διάνοια μπορεί να βλάψει τον ΠΑΟΚ. Ακόμη να ξεχαστεί το περσινό προπονητικό «ανέκδοτο», που ο υπηρεσιακός άλλαξε τον σκόρερ του γκολ της ισοφάρισης και δεν έπαιξε σε όλο το β΄ ημίχρονο στον αγώνα της Τούμπας…

Να ξεκουραστεί το παλικάρι

ΜΕΝΟΥΜΕ στους …(δι)ορισμούς της ΚΕΔ, για την 17αγωνιστική. Άφαντος ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, με την υποσημείωση, ότι είναι άγνωστο το πότε θα λήξει το «λόγω κωλύματος»! ** Στην Σαχάρα χιόνισε, αλλά ο Ξανθιώτης Θανάσης Βέλλιος καλά κρατεί, ακλόνητος στο παρατηριλίκι! Θα είναι στο Περιστέρι, για το Ατρόμητος- Παναιτωλικός ** Με πολύ γερό σκαρί και ο Μανώλης Γιανναδάκης (στο Ολυμπιακός- Λαμία), που θα κρίνει τον Κιλικισαίο Σέζο , που «σώθηκε» παρότι στο κυπελλικό Ξάνθη- Λάρισα 2-0 ήταν απίστευτα αδύνατος και «λαθιάρης» στην εφαρμογή του πειθαρχικού ελέγχου ** Ο Αντώνης Καρατζίκας, ο προερχόμενος από την Τούμπα, συμπαίκτης του Βάτσιου, στο 5-0 κατά του Λεβαδειακού; Αλώβητος ο Αθηναίος. Παρών στο Απόλλων- Πανιώνιος… ** Ψάχνετε για τους «διόσκουρους» υιούς διαιτητοπατεράδων, τους Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, Τάσο Παπαπέτρου; Υπό ξεκούραση, προπάντων ο Πραξιτέλης, που τόσο ιδρώτα έχασε στη Λεωφόρο, για να κατασκευάσει δύο «πέναλτι» σε βάρος του Πλατανιά… * Όσο για τον Παπαπέτρου, άραγε γιατί ο Σάββας Παντελίδης «τον έκραξε» για το κυπελλικό Ατρόμητος- Αστέρας 1-0; Δεν μπορέσαμε να δούμε το ματς και δεν έχουμε γνώμη.

Θα ελληνοποιήσει την σύνθεση του

ΝΕΑ δεδομένα στον Παναθηναϊκό, μετά την απόκτηση και των Κάτσε, Κωνσταντινίδη, έστω με δανεισμό, ως την λήξη του πρωταθλήματος. Τα δύο ανταλλάγματα, παράλληλα με το χρηματικό ποσό (= για 500.000 και όχι 300.000 ευρώ γράφουν τα αθλητικά πρωτοσέλίδα της Θεσσαλονίκης), για την κατάληξη στην υπόθεση-Μολέδο ** Αν λάβουμε υπόψη, ότι ο Ουζουνίδης έχει ήδη στην διάθεση του και τον Βαγγέλη Οικονόμου, άλλοτε στόπερ του Πανιωνίου, τα πάντα οδηγούν στην πιθανότητα, ότι η «πράσινη» 11άδα θα έχει μπόλικο ελληνικό στοιχείο. Κι ενώ ο Έργκους Κάτσε, με τα χρόνια, που είναι στον ΠΑΟΚ, ξέρει τι έχει από κάτω και το παραμικρό πετραδάκι στα ελληνικά γήπεδα ** Οι Κάτσε και Κωνσταντινίδης θα συναντηθούν ξανά με τον Τζανδάρη, που παίζει πια βασικός στο Ουζουνίδειο σχήμα. ** Για τον Αλβανό , που θέλει μέσω Παναθηναϊκού να υπολογίζεται σταθερά για την Εθνική της χώρας του, πολλοί πιστεύουν, ότι θα αναλάβει «βρώμικη δουλειά», όπως έκανε στον ΠΑΟΚ, επί ημερών Άγγελου Αναστασιάδη. Δεν τσιγκουνεύεται τα πολλά και σκληρά φάουλ, αλλά καταπίνει και τα χιλιόμετρα αλά-Ζέκα

*** Το χιλιογράφουμε: Μη υποτιμάτε τον Παναθηναϊκό, προπάντων γιατί όπως κάθε πληγωμένος έτσι κι αυτός «δεν ταράζεται» στην θέα «του αίματος» και «ούτε λιποψυχεί» μπροστά στις δυσκολίες…

Δεν είχε θείο… στην δούμα!

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ περίπτωση αυτή του Δημήτρη Κωνσταντινίδη, που ναι μεν ο ΠΑΟΚ τον είχε τιμωρήσει με υποβάθμιση στις προπονήσεις της Κ20, αλλά δεν τόλμησε να τον δώσει ελεύθερο στον Παναθηναϊκό. Γιατί ξέρουν πολύ καλά οι «Πουρλιοτόπουλοι» και «Κωστίκοι», πως ο 23-24χρονος παίκτης διαθέτει ταχύτητα και παίζει πολύ καλά στις πτέρυγες. Έχει προοπτικές για να εξελιχθεί, αφού δεν θα αναχαιτιστεί με άλλο ένα σοβαρό τραυματισμό * Ο Κωνσταντινίδης έχει επιθετικό χαρακτήρα, οξύθυμος όπως ο Δημήτρης Πέλκας, όμως αποδείχτηκε, ότι δεν διαθέτει «θείο στην …δούμα» γι΄αυτό πλήρωσε ακριβά την απειθαρχία του, προς τον προπονητή ** Άλλος ο ΠΑΟΚ, διαφορετικός ο Παναθηναϊκός. Και με τον Ουζουνίδη να μη είναι Λουτσέσκου. Οπότε για τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη μέσα στο καταχείμωνο ξανανθίζουν οι ελπίδες…

Με σημασία η παρουσία του Μιραλάς

ΟΠΩΣ επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά, ανάμεσα στην ηγεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και στην υψηλή Διεύθυνση του «Ελπίδα», τη Μαριάνα Βαρδινογιάννη , υπάρχουν ισχυρότατοι δεσμοί φιλίας και αλληλοσεβασμού ** Η νέα επίσκεψη των «ερυθρόλευκων» στο Ίδρυμα- νοσοκομείο, με παρόντα και τον Κέβιν Μιραλάς, διεύρυναν ακόμη περισσότερο αυτή την υπέροχη σχέση ** Πράγματι πολύ ξεχωριστό γεγονός, ότι πριν καλά-καλά προλάβει ο Βέλγος άσος να ξαναμάθει (τρόπος του λέγειν) το «καλημέρα» οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Μώραλης τον πήραν μαζί τους , κατά τη νέα φιλανθρωπικού αντικειμένου, επίσκεψη στο ΄Ιδρυμα ** Ο Μιραλάς πρέπει όσο πιο σύντομα «να μπει στο πετσί» του συλλόγου και ένα, από τους ρόλους, που θα αναλάβει, να είναι κι αυτός «του πρεσβευτή» των αρχών και των αξιών του Ολυμπιακού! ** Με πολύ μεγάλη σημασία, λοιπόν, αυτή η παρουσία του Κέβιν και δικαιούνται ξεχωριστού τονισμού εκείνοι, που είχαν αυτή την σκέψη.

Σε δεύτερο χρόνο το σωστό

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ και Τραϊανός Δέλλας το παλεύουν, το συζητάνε, για συνεργασία τους. Αν οριστικά συμφωνήσουν, θα είναι το ευχάριστο, πως δεν θα δικαιωθεί η αρχική πληροφορία, ότι ο Θανάσης Κωστούλας στράφηκε προς το εξωτερικό, για τον αντι- Χάβο. Είχαμε εκφράσει την αντίθεση μας, από την ίδια στιγμή και με την απορία γιατί το αφεντικό των «καναρινιών» δεν συνεργάζεται με ένα από τους πολλούς ΄Ελληνες, που βρίσκονται στα «πιτς» ** Όχι, πως ο κ. Κωστούλας εισάκουσε το «Α-Ω», αλλά το πιο πιθανό, ότι έκανε, σε δεύτερο χρόνο, τη σωστή σκέψη και μάλλον καταλήγει σε γηγενή ** Αν είναι ο Δέλλας, η σύμπτωση, που θα ξεκινήσει στον Παναιτωλικό, από το Περιστέρι, στο οποίο έκανε την τελευταία στάση του, ως προπονητής, δηλαδή του Ατρόμητου.

Ποιος είναι ο αριθμός του Χ. Κοντού!

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ, …με ωμέγα κανονικά και όχι με όμικρον! Γιατί το δίδυμο Μυρισκλάβου- Λουκάκη τα πήγε πολύ καλά και στο Ατρόμητος- Αστέρας 1-0, με το γκολ (από το 29΄) του στόπερ Άρη Καρασαλίδη (είχε συμμετοχή και στο μοναδικό γκολ, στον αγώνα της Τρίπολης) * Το δίδυμο προερχόταν από το Απόλλωνας - Ατρόμητος 0-3. Άρα, πρόκειται για γουρλίδικο, αναφορικά με το Περιστέρι, το γεμάτο από προληπτικούς… ** Ο «Τριτοματάκιας» Μυρισκλάβος «βγάζει μάτια» με τις «Ατρομητικές» μεταδόσεις του και προπάντων «κολλάει στον τοίχο» όσους συναδέλφους του, στην Αγία Παρασκευή, …τον ζηλεύουν και γι’ αυτό συνεχίζουν να τον αποκαλούν «μαύρη γάτα». Τους έχει κάνει, ο πάντοτε καλοδιάθετος Γιώργος, να μπερδεύουν τα χρώματα, κυρίως …το μαύρο ,από το λευκό.

*** ΠΟΣΟ θα θέλαμε να γνωρίζαμε τον αριθμό, που έχει φτάσει ο Χρήστος Κοντός με την ραδιοφωνική μετάδοση και του αγώνα Παναθηναϊκού- Μπαρτσελόνα 84-75! ** Το ρεκόρ του, με το μικρόφωνο στα ματς , προπάντων της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού, δεν πρόκειται να καταρριφθεί από κανένα συνάδελφο του, όσο και να λέγεται, πως «τα ρεκόρ είναι για να πέφτουν» ** Θα μας ευχαριστούσε, ο Χρήστος, αν μας ενημέρωνε γι΄αυτό τον αριθμό, που αναρωτιόμαστε… * Για να του ανοίγαμε και κουβέντα, πως κατά το κυπελλικό Παναθηναϊκός- Λαμία 1-0, είχε άγχος σε κάθε «πράσινη» επίθεση, μετά το γκολ του Μουνιέ, και την μετέφερε και σε όσους τον ακούγαμε…

Κι αυτά από τα συναδελφικά

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με τα ραδιοφωνικά. Έκανε αίσθηση το χθεσινό «Α-Ω» με την ιδέα, που είχε για την αποκρυπτογράφιση… της Μιραλακικής μετάδοσης, που έκαναν οι Μώρος- Παπάζογλου, με ενορχηστρωτή τον Βοτζάκη, την Τετάρτη απόγευμα, στα πλαίσια του κυπελλικού αγώνα Ολυμπιακού - Πλατανιά 2-0 * Με την πολύ ευχάριστη διαπίστωση των συναδέλφων και της ΕΡΑ Σπορ, ότι το «Α-Ω» ασχολείται μαζί τους και τους προσέχει, προπάντων τους σέβεται και τους αντιμετωπίζει αντικειμενικά, όσο κανένα ΜΜΕ ** Αναγκαίο εδώ να σημειώσουμε, ότι η προσήλωση μας και στα ραδιοφωνικά, όπως και τα τηλεοπτικά των συναδέλφων, είναι κάτι, που ενθαρρύνεται εξαιρετικά από τον «σαϊτάρχη» του «A-sports.gr», Δημήτρη Δημητρίου * Για τον οποίο κατάλληλη στιγμή να τον παραδεχτούμε, γιατί εδώ και κάποιους μήνες «δεν χάνει» αγώνα, βασικά του Ολυμπιακού και χρόνου επιτρέποντος πολλών άλλων ομάδων, από την Σούπερ Λίγκα και την Φούτμπολ Λιγκ ** Θα θέλαμε πολύ να συνοδευόταν αυτό το γράμμα της «σελίδας» μας με την δική του φωτογραφία!

Πως και γιατί έγινε βραζιλιάνικη παροικία η ομάδα του ΠΑΟΚ!

ΤΗΝ βραζιλιάνικη οπισθοφυλακή του ΠΑΟΚ, με Λεόν Μάτος- Ροντρίγκ Μολέδο- Μάρσιο Αλεβέζο (…και με τον Πορτογάλο Φερνάντο Βαρέλα να έχει την ίδια γλώσσα) πώς θα την αντιμετωπίσουν οι Όσκαρ Γκαρθία και Μανόλο Χιμένεθ; ** ΄Ένα πολύ ενδιαφέρον ερωτηματικό ** Βραζιλιάνος και ο Μαουρίτσιο ** ΄Ητοι, ο ΠΑΟΚ του β’ γύρου θα Βραζιλιανοκρατείται! ** Περιττό να μπούμε σε λεπτομέρειες για το πώς έφτασε ο ΠΑΟΚ να έχει γεμίσει από Βραζιλιάνους * Είναι πανεύκολη η εξήγηση. Οι Σαββίδηδες είναι 100% επηρεασμένοι από τις μεγάλες ομάδες της Ρωσίας τους, που προτιμάνε, κατά τα τελευταία χρόνια, τους Βραζιλιάνους ** Αλλά μαζί με τους Ιβάν και Γιωργάκι, είναι ο γιός του Μιρτσέα Λουτσέσκου! * Όπου ο Μιρτσέα εργάστηκε επί πολύ στη Ζενίτ. Ο πατέρας του Ρεζβάν έχει ανοικτή γραμμή με το Σαββιδέϊκο. Όχι μόνο για να στηρίζει τον γιό του, αλλά και για να περνάει ιδέες, από την πράγματι τεράστια πείρα του, για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, στους Ιβάν και Γεωργάκι ** Ο «αετονύχης» Ρουμάνος είναι ο πραγματικός και ουσιαστικός συμβουλάτορας του Σαββιδέϊκου, ο Λούμπος Μίχελ είναι πια για να εκτελεί τις εντολές, για να διεκπεραιώνει της υποθέσεις. Κατά κάποιο τρόπο είναι «ο Φιλιππινέζος»…

«Πες μου ποιόν μάνατζερ έχεις…»

ΥΠΑΡΧΕΙ αύρα-Μαυροπάνου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτή την στιγμή. Όλοι οι παίκτες, που έχουν ίδια η παραπλήσια ηλικία, προπάντων έχουν την φιλοδοξία για καριέρα στο εξωτερικό, μιλάνε-παραμιλάνε πλέον με το όνομα του στόπερ, ο οποίος στεγάστηκε στην Άρσεναλ! ** Ο Άρης Καρασαλίδης, στόπερ στον Ατρόμητο, σημείωσε το γκολ και στο δεύτερο «1-0»εναντίον του Αστέρα κι αμέσως ακούστηκε, από την εξέδρα, στο γήπεδο Περιστερίου, το… «Σαν τον Μαυροπάνο κι εσύ»! * Ο πρώην αμυντικός του Ηρακλή είναι 26 χρονών, όχι βέβαια σε απαγορευτική ηλικία, για να δοκιμάσει κι αυτός ό,τι ο πρώην του ΠΑΣ! * Ναι, αλλά έχει μανατζαρέο σαν τον Σβερν, που λύνει και δένει στο γερμανικό ποδόσφαιρο και κατά δεύτερο λόγο στο αγγλικό; ** Γιατί ο Μαυροπάνος όχι δεν θα έβλεπε 18άδα, κατά το 0-0 της Άρσεναλ με την Τσέσλι, αλλά ούτε καν το Λονδίνο, αν δεν ήταν ο Σβερν, ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Ντόρτμουντ!

*** Δια ταύτα: «Πες μου ποιόν έχεις μάνατζερ, για να σου πω τι καριέρα θα κάνεις»…

Για ένα μεγαλοδημοσιογράφο…

ΦΥΤΑΝΙΔΗΣ Σεραφείμ, ο Θεός να τον έχει καλά, εκεί, που είναι μαζί Του, υπήρξε από τους πιο σημαντικούς μεγαλοδημοσιογράφους, που γνώρισε ο πολιτικός Τύπος, κατά την τελευταία 30ετία ** Άφησε ανεξίτηλο το όνομα του στην Διεύθυνση Σύνταξης της «Ελευθεροτυπίας». Κάτι ανάλογο με τον επίσης αξέχαστο Αλέκο Φιλιππόπουλο στη «Μεσημβρινή» και «Απογευματινή» ** Ο Σεραφείμ και καταπληκτικός φίλαθλος. Με αγάπη προς την ΑΕΚ. ** Διαβάσαμε, ότι η μάστιγα του πλειστηριασμού «άπλωσε χέρι» στην ακίνητη περιουσία του, στην Τήνο και την Φιλοθέη ** Τι κούρμπες είναι αυτές, που κάνει η ζωή. Τι επιφυλάσσει το «αύριο» ** Τα πάντα είναι ένα άχυρο, στην διάθεση του λυσσαλέου Βοριά…

Η Κόλαση είναι η ίδια παντού…

ΧΑΜΟΣ και στην Καλλιφόρνια. Ίδιος με τον δικό μας, στη Δυτική Αττική, όπου η βροχολάσπη ξεχύθηκε από το άδενδρο όρος του Πατέρα και καταπλάκωσε Μάνδρα, Νέα Πέραμο ** Τρομερό. Βλέποντας, από την τηλεόραση, τα στιγμιότυπα,. Νομίσαμε, πως κλάπηκαν από το αρχείο της ΕΡΤ.΄Η ότι αντιγράφηκαν από την προβολή ελληνικών Καναλιών ** Τελικά η Κόλαση είναι παντού ίδια. Μία και μόνη.

*** ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ πάνε για εξασθένηση «του παιχνιδιού», που έκαναν –και το παράκαναν, για την «σεξουαλική παρενόχληση» και βρήκαν με κάτι άλλο να ασχοληθούν. Βρήκαν, για να περάσουν- για να σκοτώσουν τις ώρες τους, ότι η Όπρα είναι ασύγκριτα πιο δημοφιλής, αλλά και πιο ικανή από τον Τραμπ! Και πως αυτή, η διάσημη τηλεγούμαν, πρέπει να είναι η νέα Πρόεδρος! ** Είχαμε μια σκασίλα…

Τέτοια λέγέ μας, «τσάρε»!

ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ή φωναχτά:

*** ΤΟΝ θαυμάσατε τον «τσάρο» Τσακαλώτο; Κλείνοντας, για το Πολυνομοσχέδιο, που θα τεθεί προς ψήφισε την Δευτέρα, αντέγραψε τους μπασκετικούς σπορτκάστερς, που χρησιμοποιούν, κατά τις περιγραφές τους, το «Όπως λένε οι Αμερικάνοι», περισσότερες φορές και από όσες μας αναγκάζουν να κάνουμε ζάπινγκ * Είπε, λοιπόν, ο φιλοπαοκτζής «τσάρος» της Οικονομίας: «Και όπως λένε οι Αμερικάνοι «Δεν έχετε δει τίποτε ακόμη»…** Υπουργέ, πλάκα κάνεις; Ότι έχουμε να δούμε και δύο ακόμη πιο ωραίες από την σύζυγο και την κόρη του Τραμπ; ** Από το στόμα σου και στου θεού τ΄αυτί. Τέτοια λέγε μας. ΄Ετσι θα μας δώσεις κουράγιο και όχι με τους αριθμούς σου, που τους έχεις κάνει χοντρόσχοινη θηλιά στον λαιμό κάθε Έλληνα φορολογούμενου…

Βούλα, βοήθησέ τον!

ΩΣΤΕ ο Τσακαλώτος το ξεκαθάρισε πως ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε! Βέβαια, αυτό δεν ισχύει για τον συνάδελφο του, τον Κώστα Ζουράρι… * Γιατί αυτός δεν έχει ανάγκη να δει κάτι άλλο. ΄Εχει κολλήσει –και ξετρελαθεί πάνω στην Βούλα Πατουλίδου! Για την οποία είπε-και τι δεν είπε πάλι, σε συνέντευξη του, για το σώμα της παλαίμαχης αθλήτριας. Μίλησε, με τον δικό του τρόπο, για πλαστική ομορφιά, που συναγωνίζεται...κολώνα του Παρθενώνα, έμπλεξε και τον Πολύκλειτο! ** Αν και τι δεν έμπλεξε; Πάλι τα Λαδάδικα, πάλι… τα «κωλάδικα» (κατά την δική του χρήση), πάλι για τις μαθητικές εκδρομές και διάφορα άλλα! ** Η σιγουριά του, πως ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα και πως ο «ιερός αγώνας του», κατά του τρισκατάρατου αθηναϊκού ποδοσφαιρικού παρακράτους, απέδωσε καρπούς, τον… «αποζουραροτρέλαναν»! * Βούλα, βοήθησέ τον, είσαι η «θεά» του, στήριξέ τον, αφού σε βλέπει σαν «κίονα έργου από τον Χρυσό Αιώνα του Περικλέους»!

Μοιραστείτε το: