21/10/2018
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 - 00:20

Συνεχίζεται η «ερυθρόλευκη» στήριξη στη Μάνδρα (pics)

Αγκαλιάζει τα ετήσια βραβεία της UNICEF ο Ολυμπιακός

Το δικό τους δράμα βιώνουν αυτές τις μέρες στη Δυτική Αττική με τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών. Οι καταστροφές σε εκείνες τις περιοχές και κυρίως στη Μάνδρα είναι πολύ μεγάλες και ο Ολυμπιακός βοηθά με τον δικό του τόπο.

Όπως και τις προηγούμενες τέσσερις μέρες έτσι και την Τρίτη (21/11) οι Πειραιώτες έστειλαν ξανά μηχανήματα, τα οποία δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να καθαρίσει ο τόπος από τις λάσπες.

Αναλυτικά το ενημερωτικό: «Οι εικόνες συγκλονίζουν. Ακόμη και τώρα, μετά από μέρες, δίχως καταρρακτώδη βροχή και θεομηνία. Στη Μάνδρα Αττικής ο αγώνας δεν σταματά. Ο αγώνας για τη ζωή, η μάχη για την επιβίωση. Μάχη την οποία δίνουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής.

Δεν είναι μόνοι τους, ωστόσο. Δίπλα τους στέκεται, όλες αυτές τις ημέρες, ο μεγαλύτερος Σύλλογος αυτής της χώρας: Ο Ολυμπιακός! Ένας οργανισμός, ο οποίος είναι πέρα και πάνω από τα αθλητικά πλαίσια. Ένας οργανισμός, ο οποίος κινείται πάντοτε στον δρόμο της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Περπατάει επάνω στο μονοπάτι της ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, χάρη στην καθοδήγηση του ηγέτη του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όπως και τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες, έτσι και σήμερα, Τρίτη, για πέμπτη ημέρα, η ερυθρόλευκη οικογένεια έχει ανοίξει την αγκαλιά της και συνεχίζει να προσφέρει. Ο Ολυμπιακός είναι παρών, στη Μάνδρα και συνεχίζει να συνδράμει στην προσπάθεια που γίνεται επί τόπου, για να σώσουν οι κάτοικοι της Μάνδρας, το βιός τους.

Τα μηχανήματα που έχει διαθέσει ο Ολυμπιακός, bobcat, φορτηγά, υδροφόρες (μαζί με εκείνες του Δήμου Πειραιά και του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου), συνέχισαν να δουλεύουν και σήμερα πυρετωδώς, καθαρίζοντας σπίτια, αυλές, πεζοδρόμια, δρόμους και προαύλια σε εκκλησίες, σχολεία, όπου υπάρχει ανάγκη, από τις λάσπες, τις οποίες έφεραν οι φονικές πλημμύρες.

Ωστόσο, η προσφορά του Ολυμπιακού δεν σταματά εκεί. Σε συνεργασία με το Δημαρχείο και τη Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας, κα. Ιωάννα Κριεκούκη, γίνεται μία καταγραφή των αναγκών και ο Θρύλος προσφέρει και υλικά αγαθά. Φτυάρια και κουβάδες, σκούπες, αλλά και είδη ιματισμού, ικανά να κρατήσουν στεγνούς τους ανθρώπους, οι οποίοι δίνουν τη «μάχη» τους μέσα στις λάσπες, είναι στη... ημερησία διάταξη προσφοράς. Προσφορά, η οποία δεν σταματά. Όπως προαναφέραμε, πάντοτε σε συνεννόηση με τη Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας, τον Αντιδήμαρχο κ. Περικλή Ρόκα και τους Δημοτικούς Συμβούλους, Βασίλη Κώνστα και Ιωάννη Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να είναι παρών και να βοηθά, ουσιαστικά και όχι με λόγια, εκεί όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη!».

Σταθερή η στήριξη στη UNISEF

Εν τω μεταξύ, γνωστές εδώ και χρόνια είναι οι σχέσεις του Ολυμπιακού με τη UNISEF. Oι Πειραιώτες προσπαθούν με τον τρόπο τους να συνδράμουν όπως μπορούν και την Τρίτη (21/11) αντιπροσωπία τους έδωσε το παρών στη Στοά του Βιβλίου, όπου έγινε η ετήσια εκδήλωση για τα βραβεία UNISEF.

Αναλυτικά το ενημερωτικό: «Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να στηρίζει την UNICEF, με μοναδικό γνώμονα το καλό για τα παιδιά της Ελλάδας και του κόσμου. Μία ισχυρή συνεργασία, η οποία ξεκίνησε το 2013, με την οποία ο Θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου στηρίζει εμπράκτως την UNICEF τόσο για τον εμβολιασμό εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και την εκπαίδευση χιλιάδων εργαζομένων στον τομέα της υγείας καθώς και για την αποτροπή θανάτων σε νεογέννητα από αιτίες που μπορούν να αποφευχθούν.

Την Τρίτη το μεσημέρι, στις 12:00, πραγματοποιήθηκε στη Στοά του Βιβλίου, στο κέντρο της Αθηνάς, η ετήσια εκδήλωση για τα Βραβεία UNICEF. Μία εκδήλωση, η οποία έδωσε τον πρώτο λόγο στα παιδιά να παρουσιάσουν μέσα από ζωγραφιές, ποιήματα και τραγούδια πως αντιλαμβάνονται τα δικαιώματά τους και τι ονειρεύονται για το μέλλον τους! Όλα αυτά, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού».

Στην εκδήλωση, στην οποία έδωσε το παρών ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Παπ Αμπού Σισέ, συνοδευόμενος από την Υπεύθυνη Συνεργασίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τη UNICEF, κα. Βερούσκα Γεωργαντή, βραβεύθηκαν σχολεία,τα οποία ξεχώρισαν σε σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της UNICEF, για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Αυτή ήταν η 5η συνεχόμενη χρονιά , κατά την οποία ο Θρύλος συμμετείχε στην εκδήλωση αυτή. Ο Σισέ μοίρασε αυτόγραφα και έβγαλε πολλές φωτογραφίες με παιδιά τα οποία βραβεύθηκαν, ενώ η όλη εκδήλωση είχε, όπως πάντα, έναν ιδιαιτέρως συγκινητικό χαρακτήρα, αφού το μήνυμα ήταν ένα: το μέλλον των παιδιών είναι στα χέρια μας! Και φυσικά ο Ολυμπιακός δεν αφήνει την μεγάλη αυτή ευθύνη να περάσει έτσι. Με πρωτοβουλία του κ. Μαρινάκη, η συνεργασία του Ολυμπιακού με τη UNICEF συνεχίζεται, προκειμένου ακόμη περισσότερα παιδιά να μπορούν να έχουν ένα καλύτερο μέλλον!

Χαρούμενος, που αποτέλεσε κομμάτι αυτής της υπέροχης ημέρας στη Στοά του Βιβλίου, δήλωσε ο άσος του Ολυμπιακού, Παπ Αμπού Σισέ: «Ήταν μία πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση για εμένα η σημερινή, καθώς αγαπάω πολύ τα παιδιά και νιώθω μεγάλη τιμή που εκπροσώπησα την οικογένεια του Ολυμπιακού στα φετινά βραβεία της UNICEF! Γνωρίσαμε σήμερα από κοντά πολλά ταλαντούχα παιδιά τα οποία μοιράστηκαν μαζί μας υπέροχες ζωγραφιές, τραγούδια και ποιήματα για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Η ειλικρίνεια των παιδιών είναι πάντα αφοπλιστική και τα όνειρα που κάνουν για ένα καλύτερο αύριο, αποτελούν ένα πολύ ηχηρό μήνυμα για όλους μας. Ο Ολυμπιακός και η UNICEF τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει μια πολύ ισχυρή συνεργασία και μαζί έχουμε καταφέρει να σταθούμε δίπλα σε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, τα οποία βρίσκονται σε ανάγκη, σε όλο τον κόσμο. Είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι για αυτή μας την προσπάθεια και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να σώζουμε παιδικές ζωές και να τους δίνουμε μια πραγματική ευκαιρία στη ζωή!»

Από την πλευρά της, η κα. Βερούσκα Γεωργαντή, Υπεύθυνη Συνεργασίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τη UNICEF, επεσήμανε: «Αποτελεί για εμάς μεγάλη χαρά η παρουσία μας κάθε χρόνο στα Βραβεία της UNICEF! Είναι πραγματικά πολύ ιδιαίτερο, γλυκό και αισιόδοξο να ακούς μικρά παιδιά να περιγράφουν τα όνειρα τους για το μέλλον, όχι μόνο το δικό τους άλλα και όλων των παιδιών του κόσμου! Όλοι εμείς, οφείλουμε να ακούσουμε προσεχτικά και να σταθούμε στο πλευρό τους παρέχοντας τους ασφάλεια, αγάπη και όλα τα εφόδια που χρειάζονται προκειμένου να εκπληρώσουν τους στόχους τους! Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά από προτροπή του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, βρισκόμαστε στο πλευρό της UNICEF από το 2013 υποστηρίζοντας ενεργά την εκστρατεία της UNICEF «100% Campaign» για τον εμβολιασμό εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και την εκπαίδευση χιλιάδων εργαζομένων στον τομέα της υγείας. Ξεκινώντας από φέτος, ο Σύλλογος μας συνεισφέρει επίσης στη μαζική εκστρατεία της UNICEF για να βοηθήσει στην αποτροπή θανάτων σε νεογέννητα από αιτίες που μπορούν να αποφευχθούν και να διασφαλίσει ότι κάθε παιδί έχει την απαραίτητη διατροφή και υγειονομική περίθαλψη για να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί στα αρχικά στάδια της ζωής του. Ολόκληρη η οικογένεια του Ολυμπιακού θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά του κόσμου!»

Μοιραστείτε το: