15/12/2018
Αγγλία | Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 - 01:14

Sheffield FC: Ένα… ηφαίστειο που ξυπνά

Ο ιστορικότερος σύλλογος του πλανήτη εμφανίζεται φιλόδοξος θέλοντας να βγει οριστικά από την αφάνεια

Σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αποτελεί αναμφίβολα το Σέφιλντ. Στην αγγλική πόλη εδρεύει ο πλέον ιστορικός σύλλογος του κόσμου με τη Sheffield FCνα μετρά 160 και πλέον χρόνια ιστορίας έχοντας ιδρυθεί στις 24 Οκτωβρίου του 1857, όπως επικυρώνεται τόσο από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία όσο και τη ΦΙΦΑ. Αλήθεια όμως, τι άλλο συνέβη στη συγκεκριμένη ομάδα;

Την ίδια χρονιά είχαν χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά οι πρώτοι κανόνες του αθλήματος στην πλέον σύγχρονη μορφή του. Κάτι τέτοιο συνέβη στην πάλαι ποτέ έδρα της ομάδας, ήτοι το Όλιβ Γκράουντ που εγκαταλείφθηκε για το Ντρόνφιλντ του Ντάρμπισάϊρ το 2001.

Η Σέφιλντ κείτεται επί σειρά ετών στις τοπικές κατηγορίες αγωνιζόμενη προς το παρόν στη NPL (Northern Premier League) που χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες. Ωστόσο, η ιστορικότητα του συλλόγου κατορθώνει ακόμη και σήμερα να προσελκύει ενδιαφέρον κορυφαίων επενδυτών.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία εντάσσεται ο επικεφαλής για την επιτροπή διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, Χασάν αλ-Ταβαντί. Όλα ξεκίνησαν έπειτα από πρόσκληση του νυν προέδρου της Σέφιλντ, Ρίτσαρντ Τιμς.

Ο «ισχυρός» άνδρας του σωματείου προσέφερε στον πρώτο μία ξενάγηση στους χώρους του Όλιβ Γκρόουβ επισημαίνοντας τη φιλοδοξία που υπάρχει στον σύλλογο προκειμένου να επιστρέψει στη φυσική του έδρα.

Παράλληλα, υπάρχει πρόθεση κατασκευής ενός μουσείου ποδοσφαιρικής ιστορίας με την Τσέλσι να συμβάλλει ήδη στο εγχείρημα προσφέροντας 2.000 λίρες.

«Μαζί προστατεύουμε την κληρονομιά του ποδοσφαίρου και ζητάμε από τους φίλους μας στον κόσμο του ποδοσφαίρου να έρθει δίπλα μας. Είμαστε ο… προπάππους κάθε ποδοσφαιρικού κλαμπ.

Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την πλούσια ιστορία του συλλόγου και να δημιουργήσουμε ένα κέντρο για τις ρίζες του ποδοσφαίρου. Θέλουμε να έρθουν παιδιά από όλον τον κόσμο να έρθουν και να παίξουν στο γήπεδο όπου ξεκίνησαν όλα και να μάθουν για την ιστορία του πανέμορφου παιχνιδιού», τόνισε ο Ρίτσαρντ Τιμς μέσω δηλώσεων που παραχώρησε στο «BBC» που προχώρησε σε σχετικό αφιέρωμα.

Ο Χασάν αλ-Ταβαντί ανταποκρίθηκε στο εν λόγω αίτημα υποστηρίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος: «Έχω εντυπωσιαστεί από το όραμα του συλλόγου να αναπτύξει ένα τόσο συναρπαστικό έργο. να δημιουργήσει ένα νέο σπίτι του ποδοσφαίρου, ένα κέντρο για τους λαούς, ένα μέρος για τους φίλους του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο να έρθουν και να μάθουν για το πού γεννήθηκαν οι κανόνες του παιχνιδιού», κατέληξε.

Επιμέλεια: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΙΜΑΡΗΣ

Μοιραστείτε το: