Προβάδισμα πρόκρισης στο Μουντιάλ για τη Σουηδία, που κέρδισε με 1-0 χάρη σε γκολ του μέσου της ΑΕΚ
Την έκπληξη έκανε η Σουηδία το βράδυ της Παρασκευής (10/11), επικρατώντας με 1-0 της Ιταλίας και στο πρώτο μεταξύ τους μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ.
Στη «Φρεντς Αρένα» της Στοκχόλμης ήταν ο Γιάκομπ Γιόχανσον αυτός που χάρισε τη σπουδαία νίκη στους Σκανδιναβούς, με τον μέσο της ΑΕΚ να σουτάρει από το ύψος της περιοχής στο 61' και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μπουφόν, έχοντας κοντράρει και στον Ντε Ρόσι.
Η «σκουάντρα ατζούρα» άγγιξε την ισοφάριση στο 70', όταν ο Νταρμιάν έπιασε το δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής και με την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι του Όλσεν.
Το 1-0, λοιπόν, έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και οι Σουηδοί πήραν προβάδισμα πρόκρισης, με τη ρεβάνς να διεξάγεται τη Δευτέρα (13/11) στο «Σαν Σίρο».
ΣΟΥΗΔΙΑ: Ρόμπιν Όλσεν, Κραφτ (83' Σβένσον), Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Σεμπάστιαν Λάρσον, Έκνταλ (57' Γιόχανσον), Κλάεσον, Φόρσμπεργκ, Τόιβονεν, Μπεργκ (75' Τέλιν).
ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι, Παρόλο, Βεράτι (76' Ινσίνιε), Καντρέβα, Νταρμιάν, Μπελότι (65' Έντερ), Ιμόμπιλε.

